Å gjøre i Sitia

Sitia ligger omgitt av et frodig landskap med flere vakre små byer som du kan besøke. Ta en tur til Kretas egne Saint Tropez, den tradisjonelle lille byen Mochlos eller ta en tur ut i det fri og ta turen opp på det vakre Lassithiplatået. Her kan du lese mer om våre beste tips for et opplevelsesrikt opphold!

Bestill reise til Sitia >>

Klosteret Moni Toplou Klosteret Moni Toplou

De grønnkledde fjellene

Er du glad i å gå i fjellet bør du legge turen opp til Lassithiplatået og oppleve det tradisjonelle Kreta på 1200 meters høyde! Platået er et stort dalsøkk i Diktifjellene med ideelle forhold for landbruk, siden vårens smeltevann fra de omkringliggende fjellene samles her. Her er det produksjon av honning og bananer samt fantastisk utsikt.

Prisbelønt vin og olivenolje

Klosteret Moni Toplou er kjent for å ha den største vin- og olivenoljeproduksjonen på hele øste Kreta og de har vunnet internasjonale priser fler år på rad. Det bor fremdeles to munker i klosteret og her er det mulig med vinsmaking i den tilhørende fabrikken. Klosteret er også kjent for sine mange ikoner som dateres helt tilbake til 1600-tallet, da klosteret var en kunstnerskole for de mange munkene som en gang bodde der.

Det venetianske fortet Kazarma. Det venetianske fortet Kazarma.

Chic by

Den som liker å shoppe bør besøke byen Agios Nikolaos - "den chiceste byen på øya". Ved torget finner du butikkgatene med flere forretninger, barer, kaféer og restauranter. Her samles man for å shoppe, spise og omgås og bare nyte den hyggelige atmosfæren i byen.

Det tradisjonelle Kreta

Mochlos er en vakker, tradisjonell by ved havet. Her er du langt unna turiststrømmen, med bare en håndfull tavernaer og noen butikker i byen. Vil du sole deg og bade er det en liten sandstrand og flere andre badesteder om du ikke lar deg skremme av noen steiner. Bare 5 minutters båttur utenfor er det utgravinger fra Minoer-tiden.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips til Kreta, Les mer og bestill ferien din til Kreta eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips til Kreta

Her finner du våre beste reisetips om hva du kan oppleve på Kreta og hvor du finner de fineste strendene og koseligste restaurantene.

Se alle reisetips til Kreta

Kreta

  • Den største av de greske øyene
  • Naturopplevelser og fantastiske strender
  • Sommeren varer fra april til november

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.