De fineste strendene på vestre Kreta

Kreta har mange deilige strender med myk sand og krystallklart vann. Her gir vi deg tips om noen av våre favoritter langs Chanias kyst og resten av den vestre delen av Kreta.

Balos strand på Kreta

Elafonissi – den rosa stranda

Elafonissi er antagelig Kretas vakreste sandstrand! I vannkanten ligger små biter av sneglehus og gir fra seg et romantisk rosa skimmer. Denne herlige stranda er blitt kalt Kretas Maldivene og det er lett å forstå hvorfor. Bare veien til Elafonissi er en opplevelse i seg selv, ettersom den går gjennom et vakkert landskap.

Balos strand og lagune

På den nordvestre siden av Kreta ligger enda en fantastisk langgrunn strand med turkist vann. Vi anbefaler at du tar en båttur hit siden bilveien ikke er den beste. Det går en båt fra Kissamos hver morgen. Rett utenfor stranda ligger den lille øya Gramvousa som og beskytter viken og gjør at vannet alltid er rolig her. Lagunen er grunn men det er områder hvor det er dypere og fint å svømme. Det er ikke naturlig skygge på stranda så ta med solkrem, solhatt og parasoll!

Myteomspunne Preveli

Nedenfor klosteret Moni Preveli på den sørlige kysten ligger Prevelistranda. Ovenfor denne koselige stranda står en skog av palmetrær og det er flere fossefall som danner frodige og vakre omgivelser. Stranda er relativt liten og du når den via en sti.

Falassarna strand på Kreta

Stavros Beach

Omtrent 17 kilometer nordøst for Chania, ute på Akrotirihalvøya, ligger den langgrunne sandstranda Stavros Beach. Har du sett filmen Zorba the Greek med Anthony Quinn vil du kanskje dra kjensel på de dramatiske omgivelser siden deler av filmen er spilt inn her. Den rolige viken er perfekt for barnefamilien eller de som ikke vil leke i bølgene, på et sted der få turister har funnet veien. Her kan du helt enkelt tilbringe en deilig dag med sol og bad.

Frangokastello

En utflukt til Frangokastello på Kretas sørvestre kyst kan by på både deilige bad og interessant historie. Her ligger det et slott som venetianerne bygde som beskyttelse mot piratene og nedenfor brer de herlige sanddynene seg ut mot havet. Vannet er helt krystallklart og sanden er deilig myk. I området er det flere hyggelige tavernaer og kaféer.

Herlige Falassarna

På vestkysten av Kreta, cirka 4,5 mil fra Chania, ligger Falassarna. Her er stranda lang og det klare vannet er fantastisk. Hvorfor ikke bli til kvelden og få med deg solnedgangen fra en taverna ved vannet. Kos deg med en god cocktail mens du ser sola farge himmelen rød – et spektakulært syn! I høysesong går det tre bussturer daglig mellom Chania og Kastelli, som ligger en mil fra Falassarna. Du kan selvsagt også leie bil og kjøre hit.

Agios Pavlos Stranda Agios Pavlos på Kreta

Komosstranda

Vest for Matala ligger Komos som er en av Kretas roligste strender. Selv de store skilpaddene våger seg i land her fra tid til annen. I nærheten ligger den gamle minoiske byen Komos.

Kiani Akti – for en avkjølende dukkert

Vil du ha et oppfriskende bad når varmen blir litt i det meste laget kan vi tipse om to steder der det kjølige vannet fra elvene holder temperaturen nede. Enten kan du dra til stranda Kiani Akti som ligger mellom byene Kalives og Kalami eller til byen Georgioupolis der elva munner ut til høyre for havna. 

Nudiststranda Macherida

Mellom strendene Stavros og Tersanas på Akrotirihalvøya ligger Macheridastranda for deg som liker å bade i full frihet. Du kan dra hit med moped eller bil.

Agios Pavlos

Nede på sørvestkysten av Kreta på vei mot Matala ligger stranda Agios Pavlos. For den som er ute etter fred og ro er dette det perfekte stedet. Tilbring en herlig dag her og bare nyt havet og de vakre omgivelsene med høye klipper som stuper ned i havet.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips til Kreta, Les mer og bestill ferien din til Kreta eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Kreta

Her finner du våre beste reisetips om hva du kan oppleve på Kreta og hvor du finner de fineste strendene og koseligste restaurantene.

Se alle reisetips til Kreta

Kreta

  • Den største av de greske øyene
  • Naturopplevelser og fantastiske strender
  • Sommeren varer fra april til november

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.