Knossos på Kreta

Severdigheter på Østre Kreta

Østre Kreta er rikt på historiske severdigheter. Den fascinerende arkeologiske severdigheten Knossos er selvsagt det største trekkplasteret, men det er mange andre ruiner og palass her i det vakre landskapet.

Bestill reise til Kreta >>

Les flere reisetips til Kreta

Knossos

Knossos utenfor Heraklion er i følge legenden kong Minos palass og en av Europas største severdigheter. Gå ikke glipp av muligheten til å se dette imponerende palasset og utgravingene av høysetet for den minoiske sivilisasjonen. Ruinene etter det enorme palasset, som ble bygd i bronsealderen, gir et fascinerende innblikk i et av Europas eldste høykulturer.

Øya Spinalonga Øya Spinalonga

Spinalonga, lengselens øy

I den vakre bukta i Mira ligger øya Spinalonga, mest kjent for å ha vært en av Europas siste kolonier for spedalske. Øya har også en lang og fascinerende historie og her ligger det en venetiansk festning. En guidet rundtur i den forlatte kolonien kan anbefales.

Ruinene i Gortys

Gortys var lenge Kretas viktigste by og dens historie strekker seg hele 6 000 år tilbake i tiden. I dag er Gortys en ruinby med en godt bevart basilika, et amfiteater og restene etter et romersk guvernørspalass. Det er et stort utgravningsområde som ligger på sørsiden av Kreta. Du kommer hit enten via Spili, mot Agia Galini eller sørover fra Heraklion.

Historiske Faistos

Faistos ligger på en fjelltopp på sørkysten av Kreta, rett ved Agia Triada og Agia Galini. Det er et stort utgravningsområde, som nesten er i klasse med ruinene på Knossos! Her møtes du av en labyrint av murer og bakgårder som viser hvor det antikke palasset stod. Det var også her Faistosdisken ble funnet, viss hieroglyfer fremdeles forundrer forskere verden over. Åpent alle dager utenom mandager.

Lassithisletten Lassithisletten

Vakkert på Lassithisletta

Lassithisletta brer seg ut mellom Hersonissos og Agios Nikolaos. Sletta er et syn for seg selv siden landskapet er helt enestående, med vakker natur og tradisjonelle vindmøller. Når du er her bør du ta en tur til Diktigrotta, myten sier at guden Zeus’ mor Rhea fødte ham her i all hemmelighet for at hans far Kronos ikke skulle spise ham opp. Under utgravningene fant man et alter, keramikk og statuer her, og helt innerst i grotta er det en underjordisk innsjø.

Fort og palass

Som en portvakt til den venetianske havna i Heraklion ligger det staselige Koulesfortet. Det ble bygd i år 1211 og er i dag restaurert og et stolt symbol for byen. Nå og da kan man gå på konserter i fortet og i blant er det kunstutstillinger her.

Maliapalasset er et av de fire minoiske palassene som finnes på Kreta. Det er betydelig mindre enn Knossos men er vel verdt et besøk. Palasset ligger i utkanten av Malia.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kreta, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Reiser til Kreta

Apollo er Nordens største arrangør av reiser til Kreta og kan tilby alt fra enkle, koselige familiehotell til store luksushotell. Hotellene er spredt utover hele øya på både kjente og ukjente steder.

Les mer om Kreta

Våre hoteller på Kreta

Apollo Mondo-hotellene er vi mest stolte av, og du finner flere på Kreta. Flest er det av hoteller med lokal touch og personlig atmosfære men velg Apollo Mondo Selected-hotell om du ser etter høy standard på strand.

Se alle hoteller på Kreta

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her