Sitia strand Sitia strand

Vakre strender på Østre Kreta

Østre Kreta kan skilte med noen av øyas fineste strender. Her er det langgrunne fine sandstrender for barnefamilier og hemmelige viker der du kan være i fred og ro. Vi gir deg åtte av våre favorittstrender på østre Kreta.

Bestill reise til Kreta >>

Les flere reisetips til Kreta

Barnevennlige Stalis

Den mest barnevennlige stranda på østre Kreta er Stalis. Den lange fine stranda strekker seg helt fra Stalis til Malia. Finkornet, myk sand for små føtter og langgrunt vann er som skapt for lek og moro.

Stranda Vai på Kreta Stranda Vai på Kreta

Vakre Vai

Palmestranda Vai øst for Hersonissos er stranda som alle snakker om og som du bør sørge for å se mens du er her. Her står palmene tett rundt den rolige stranda, og det er faktisk det eneste stedet på Kreta hvor de vokser naturlig. Hvil ut og lytt til bølgene som slår mot sandstranda. Veien ned til stranda snor seg frem mellom fjellknausene og du er omgitt av Kretas storslagne natur. 

Almyrosstranda

Et par kilometer øst for Agios Nikolaos strekker en finkornet strand seg. Her er det full aktivitet med vannsport og stranda er også langgrunn, hvilket gjør den perfekt for de minste som vil bade.

Koselige Agia Pelagia

I Agia Pelagia ligger en herlig sandstrand som er et populært utfluktsmål for såvel lokale som turister. Her er sanden finkornet og det her finnes alle mulige vannsporter. Langs stranda ligger en rekke tavernaer og restauranter, flere av dem er virkelig gode. I høysesong er det også tre musikkbarer holder åpent her. Agia Pelagia ligger cirka 2 mil utenfor Heraklion.

Hersonissos strand Hersonissos strand

Hersonissos’ strender

Litt vest for hotellet Creta Maris i Hersonissos finner du flere deilige strender. Buktene er omgitt av klipper, sanden er perlehvit og dekket av runde steiner. Langs med strendene kan du leie vannscooter, prøve parasailing eller hvorfor ikke ta med hele familien på en bananbåt eller kanskje et "flygende teppe" over bølgene!

Anissaras og Analipsi

Langs den finkornede sandstrand som strekker seg mellom stedene Anissaras og Analipsi er det fint å gå tur. Her er det en mengde vannsport og noen steder stranden langgrunn og barnevennlig. Det er også flere volleyballnett for deg som vil bevege deg litt.

Matala

Den hyggelige badebyen Matala ligger på sørsiden av Kreta. Opp i fjellene langs kysten er det flere grotter hvor det bodde hippier bodde på 60- og 70-tallet. Det sies også at stedet ble brukt som gjemmested for krigsskip for flere tusen år siden. Matala har en av Kretas vakreste strender – en sandstrand omgitt av klipper og skyggegivende bartrær. Vannet er glassklart og det er fint å snorkle her. Det er et velbesøkt turistmål men du kan allikevel finne litt mer avsidesliggende steder hvor du kan tilbringe dagen. 

Chrissi Island Chrissi Island

Sitia

Kystbyen Sitia på nordøstre Kreta har en fin sandstrand midt i byen. Den to kilometer lange stranda ligger i en bukt som er beskyttet fra vinder og bølger, og har fått EUs Blått Flagg for rent vann. Med hyggelige strandbarer, solsenger, parasoller og dusjer får du en deilig dag på stranda her.

Chrissi Island

På den ubebodde øya Chrissi Island kan du nyte av gylne sandstrender med rosaskimrende sneglehus. Det grunne krystallklare vannet rundt øya passer perfekt for snorkling. Det tar cirka 45 minutter å kjøre hit med båt fra Kretas sørligste by Ierapetra.

Long Beach

Noen kilometer utenfor Ierapetra på Kretas sørlige kyst ligger den lille byen Koutsounari og den herlige stranda Long Beach. Som navnet antyder er den lang, og for det meste også langgrunn. Den mørke sanden danner en heftig kontrast mot det rene turkise vannet. Den kan dog bli veldig varm i sola, så badesko anbefales. Her råder roen og det er godt med plass.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kreta, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Reiser til Kreta

Apollo er Nordens største arrangør av reiser til Kreta og kan tilby alt fra enkle, koselige familiehotell til store luksushotell. Hotellene er spredt utover hele øya på både kjente og ukjente steder.

Les mer om Kreta

Våre hoteller på Kreta

Apollo Mondo-hotellene er vi mest stolte av, og du finner flere på Kreta. Flest er det av hoteller med lokal touch og personlig atmosfære men velg Apollo Mondo Selected-hotell om du ser etter høy standard på strand.

Se alle hoteller på Kreta

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her