Bilde av: Fjell på Kreta

Opplev Kretas vakre natur

Kreta har en fantastisk rik og variert natur som byr på mange herlige opplevelser. Øya har hele tre ulike klimasoner som strekker seg fra snødekte fjelltopper til fantastiske strender. Du kan vandre gjennom storslåtte raviner, ta turen ned i spennende grotter og ellers bare nyte det vakre landskapet.

Bestill reise til Kreta >>

Les flere reisetips til Kreta

Samariaravinen Samariaravinen

Samariaravinen

Oppe i Lefka Ori-fjellene sør for Chania ligger Samariaravinen som er Europas lengste ravine. Denne turen byr på storslagen natur og et herlig turterreng. Ravinen er cirka 18 kilometer lang og har et rikt plante- og dyreliv. Har du flaks får du kanskje øye på kri kri, en sjelden geit som holder til her. Se Apollos utflukt til Samariaravinen.

Imbrosravinen

Imbrosravinen er syv kilometer lang og tar det tar cirka tre timer å gå gjennom den. Ravinen starter ved byen Imbros og det er en forholdsvis enkel tur i vakker natur. Kommer du om våren får du med deg den vakre vårblomstringen. Turen munner ut i den lille byen Komitades der du kan spise en lettere lunsj på tavernaen. Se Apollos utflukt til Imbrosravinen.  

Therissoravinen

Therissoravinen kan du kjøre bil til. En liten asfaltert vei går langs ravinens bunn helt til den lille byen Therisso.

Gjennom ravinen, hvor platantrærne skaper skygge, er det en rekke grotter som fungerte som gjemmesteder for byens menn under den kretiske frihetskampen. Ved torget i byen ligger en gammel kirke og her står også statuen av frihetskjempen Eleftherios Venizelos. I helgene fylles tavernaene opp av lokalbefolkningen som kommer for å kose seg med den gode maten.

Myrthianoravinen

Vil du gå gjennom urørt natur langt borte fra de store turistattraksjonene skal du besøke den vakre Myrthianoravinen, som ligger sør for Heraklion. Her kan du gå deg bort i frodige skoger og eventyrlignende omgivelser og virkelig koble av og lade batteriene.

Miliravinen

Mellom byene Chromonastiri og Xirochori kan du gå langs den vakre Miliravinen. Den tar omtrent 1 time til fots. Inne i ravinen ligger en overgitt by med tradisjonelle bygde hus med matserveringer hvor du kan kjøpe noe å bite i om sommeren. På turen passerer du også kirkeruinene Panagia Chalevi.

Kourtaliotikoravinen

Den cirka 3 kilometer lange Kourtaliotikoravinen ligger mellom byen Koxare og Prevelisjøen. Det er et fantastisk sted å besøke, med enorme klippevegger som strekker seg nesten 600 meter opp mot himmelen. Det dypeste punktet kommer du til via en trapp fra veien ovenfor og der ligger det også en kirke. Elven Megalo Potami, som løper ut i ravinen, er hjem for vannslanger, frosker og diamantskilpadder.

Agia Sofia

Grotta Agia Sofia har fantasifulle kalksteinsformasjoner og er et fint stopp om du tar turen opp i fjellene. Grotta rommer til og med en liten kirke og ligger cirka 80 meter fra veien og du kommer dit via trappetrinn. Du finner grotten rett sør for byen Topolia som ligger 12 kilometer sør for Kissamos. Fra veien og rasteplasser langs veien har du en fantastisk utsikt ned i Topoliaravinen.

Sfendonigrotta

Sammen med en guide kan du gå inn i Sfendonigrotta. Det er fascinerende å se flotte stalagmitter og stalaktitter som er blitt format gjennom årtusener. Fra parkeringen ved byen Zoniana på 630 meters høyde har du dessuten en fantastisk utsikt over omgivelsene.

Kourna-sjøen Kourna-sjøen

Innsjøen Kourna

Kretas eneste naturlige innsjø Kourna ligger ved foten av De hvite fjellene, i nærheten av den hyggelige byen Georgioupolis. Det er et fint utfluktsmål og i sommermånedene kan du leie pedalbåt og ta en tur ut på sjøen. Langs stranden finner du flere hyggelige tavernaer som serverer god mat og god atmosfære. I Georgioupolis ligger det et lite torg der ligger kaféene og tavernaer på rekke og rad. Lokalbefolkningen tar gjerne en prat over en kopp kaffe her. Gå du litt bort fra torget kommer du ned til den lange,fine sandstranden og går du inn en tverrgate bak stranden kan du ta turen innom Kretas eldste bakeri, der de den dag i dag baker brødet i steinovn.

Lake Agia

Den lille innsjøen Lake Agia, som ligger ni kilometer sørvest for Chania, byr på fin natur og vakre fugler. Du kommer lett hit med sykkel, moped eller bil.

Naturskjønne Paleochora 

Paleochora ligger på sørkysten mellom Elafonissi og Sougia, cirka 7,5 mil fra Chania. Det vakre landskapet, det behagelige klimaet og de fantastiske strendene gjør dette til et meget fint område. Her ligger tradisjonelle kaféer og tavernaer side om side med moderne barer og butikker.

Chrissi Island

Den spesielle øya Chrissi ligger sør for Ierapetra på Kretas sørlige kyst. På grunn av de uvanlige sedertrærne som vokser i sanddynene er øya i dag et naturreservat. Her er det nydelige gyllengule strender der du kan sole deg, bade og snorkle. En båttur i underkant av en time tar deg med ut til denne vakre øya.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips til Kreta, Les mer og bestill ferien din til Kreta eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Kreta

Her finner du våre beste reisetips om hva du kan oppleve på Kreta og hvor du finner de fineste strendene og koseligste restaurantene.

Se alle reisetips til Kreta

Kreta

  • Den største av de greske øyene
  • Naturopplevelser og fantastiske strender
  • Sommeren varer fra april til november

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.