Restaurant i Plaka, Athen

Restauranter i Athen

Det greske kjøkkenet er viden kjent for sine gode naturlige smaker, og i Athen finner du alt fra fancy restauranter med lekker mat til noe stive priser til budsjett-sjapper som serverer velsmakende klassikere. Sjekk våre restauranttips i Athen!

Bestill reise til Athen

Flere reisetips til Athen

Gresk salat og saganaki Gresk salat og saganaki – det enkle er ofte det beste!

Restaurantbesøk på budsjett i Athen

 

Sphika restaurant

Har du lyst på gresk meze? Restaurant Sfika serverer utsøkte småretter som er perfekte å dele med familie og venner. Atmosfæren er familiær og personalet tipser gjerne om nye retter å prøvesmake. Sphika ligger sentralt og etter maten kan du ta en tur rundt Akropolis.

Cafe Avissinia

Den prisbelønte restauranten og kaféen Cafe Avissinia serverer tradisjonelle greske retter med utsikt over Akropolis. Restauranten åpnet i 1985 og var da et lite tehus, hvilket innredningen fremdeles vitner om. I helgene spille det livemusikk, noe som gir en enda sterkere opplevelse av det gamle Athen.

O Elvis

Ekte, gresk souvlaki er et must på reisen i Athen, og på O Elvis er den både god og billig. Restauranten har et Elvis-tema, noe som kanskje ikke føles så tradisjonelt gresk, men la deg ikke lure, her serveres ekte souvlaki med brød og poteter.

Saligaros

Saligaros, som betyr ”sneglen”, er en relativt nyåpnet restaurant som inspireres av det kretiske kjøkkenet. Restauranten samarbeider med lokale produsenter og har også et hyggelig utvalg av gresk vin og cocktails. Husk å teste de kretiske hamburgerne eller en god sfakiani pita med honning.

Gresk oliven Verdens beste oliven finner du selvsagt i Hellas. Smak deg frem og bli en kjenner!

Mellomklasserestauranter i Athen

 

Klimataria

I restaurant Klimataria venter tradisjonell gresk mat, musikk og dans! Denne familieeide taverna har servert gresk mat siden 1972, og at navnet Klimataria betyr vindruer er skjønner du når du ser vinlista. Husk å bestille tis oras – en tallerken med miks fra grillen, blant annet biftekia.

Ta Karamanlidika Tou Fani

Ta Karamanlidika Tou Fani er en taverna og deli i ett, så her kan du slå deg ned for tradisjonelle greske retter, og etter maten kjøpe skunker av ulike slag og ost i delien. Smak på deres saganaki med det tørkede kjøttet pastourma.

Diporto

I hjertet av Athen ligger den rustikke restauranten Diporto som har eksistert i Athen i over 100 år. Som navnet Diporto antyder, ”to dører”, så leder to dører ned til en kjeller der selve restauranten ligger. Det finnes ikke noen meny, bare en håndfull retter kan bestilles per dag, men du kan være sikker på at råvarene er ferske og alt lages fra bunnen av!

Esperides

Befinner du deg i Plaka og ser etter en god middag skal du teste Esperides. Restauranten ligger på trappa som går opp til Akropolis og er særlig populær blant de unge. Spis gode greske retter som calamari og moussaka til tonene av livemusikk.

Gresk meze Mange små retter gir deg mulighet til å testsmake mange greske lekkerheter - bare bestill meze og du er i gang!

Eksklusive restauranter i Aten

 

Cookoovaya

Restaurant Cookoovaya åpnet i 2014 og er et prosjekt med fem etablerte kokker fra Athen. Dette er en av Athens trendsettere innen restaurantbransjen når det gjelder mat og service og ekte sesongbaserte greske retter står på menyen. Sistnevnte endres hver dag spør etter dagens spesialiteter!

Nikkei 

Restauranten Nikkei er en gastronomisk sensasjon med en kombinasjon av japanske og peruanske retter. Kokken Spiros Mavroidis lager peruanske retter med japanske teknikker som kompletteres med en unik drinkliste, kreert nettopp for Nikkeis retter.

Orizontes restaurant

Oppe på toppen av Lycabettus ligger Orizontes restaurant, med en spektakulær utsikt over Athen og Akropolis og helt bort til Pireus’ havn. Her venter en meny med retter fra middelhavslandene og produkter av høyeste kvalitet, fra hele Hellas. Bestill deres fetaost fra Epirus – det er en perfekt starten på middagen.

Athénée

Restaurant Athénée het tidligere Zonars og har servert rike og berømte siden 1939. I dag har brødrene Spiros og Chrysanthos Panas satt sitt eget preg på restauranten og døpt den om til Athénée. Her kan du få servert alt fra sushi til tradisjonelle greske retter, eller hvorfor ikke en herlig brunsj og afternoon tea?

Ithaki Restaurant

Vil du spise en god middag med utsikt over havet skal du bestille bord på Ithaki Restraurant, en av Athens mest etablerte restauranter. Her serveres retter fra middelhavslandene med touch av franske og japanske mattradisjoner, og den velfylte vinkjelleren burde falle i smak selv for den mest kresne feinschmeckeren. Bestill bord på Ithaki og bli en av restaurantens gjester på lik linje med Sean Connery og Bill Clinton.


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

  • Opplev historiske severdigheter
  • Fantastisk matkultur
  • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

  • Restauranter i toppklasse
  • Rik historie, kultur for alle smaker
  • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

  • Unik arkitektur
  • Herlige tapasbarer
  • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona