Centre Pompidou

Centre Pompidou

Pompidou-senteret er et nasjonalmuseum for moderne fransk kunst i sentrum av Paris. Det er absolutt et spennende sted å avlegge et besøk når du er i Paris. Museet ble opprettet i 1977 og er oppkalt etter presidenten George Pompidou, som besluttet at museet skulle bygges. Her kan du se moderne og abstrakt kunst fra 1900-tallet. Om du ikke er så interessert i selve kunsten, så er bygningen i seg selv vel verdt turen på grunn av sin arkitektur.

Bestill reise til Paris >>

Les flere reisetips

Centre Pompidou Centre Pompidou i Paris

Museet ble tegnet av to italienere, Renzo Piano og Gianfranco Franchini, i tillegg til en britisk arkitekt, Richard Rogers. Bygningen var lenge en torn i øyet på Parisere og arkitekter rundt i verden. I dag ser det ut til at Centre Pompidou er en milepæl i moderne arkitektur – med sine store glassruter på framsiden og fargeglade metallrør på baksiden av bygget. De ulike fargene på rørene har ulik betydning med tanke på hvor de fører hen; blå er for luftventilasjon, grønn for vann og gul for elektrisitet. Alt rødt indikerer at her ferdes det mennesker.

Huset har syv etasjer, og du tar deg opp/ned ved hjelp av rulletrapper i gjennomsiktige rør som går på utsiden av bygningen – ingenting for de med høydeskrekk, naturligvis. Foruten å huse Europas største samling av moderne kunst, finnes det også et bibliotek og IRCAM, et senter for musikk- og akustisk forskning.

Priser

Om du er voksen og betaler full pris, koster det €14 for en billett til museet og alle utstillinger (i januar 2016). For deg som har en redusert pris, koster samme billett €11. Barn under 18 år er velkommen inn gratis. Helfarget gul rute betyr full pris, rute med kryss i betyr at du får komme inn gratis og helfarget brun rute betyr redusert pris. Fiffig!

Centre Pompidou er en høy bygning, så om du bare vil se utsikten over Paris kan du kjøpe en separat billett til 6.te etasje og utkikksplassen. Det koster €3 for voksne, og er du under 18 så er det gratis.

Les om de ulike billettene som finnes på Centre Pompidous offisielle nettside.

Åpningstider

Museet er åpent hver dag mellom 11:00 til 22:.00, bortsett fra tirsdager – da er det stengt. Billettluka stenger klokka 20:00 og dermed slutt på salg av billetter til. Visse dager er det nattåpent, og de ulike utstillingene kan ha avvikende åpningstider fra de offisielle tidene. Her ser du alle åpningstider

Å komme seg hit

Den enkleste måten å ta seg til Centre Pompidou – er med tunnelbanen til stasjonen Rambuteau. Fra stasjonen er det circa 200 meter å gå langs gaten Rue Beaubourg til du ser den stor og heftige bygningen. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.