Vinterfavoritten Ras Al Khaimah

Milelange sandstrender, majestetiske fjelltopper, vidstrakte oaser og arkeologiske skatter. Ras Al Khaimah er en helt ny vinterfavoritt, blottet for glitter og glamour.

Jeepsafari i Al Wadi ørkenen Jeepsafari i Al Wadi ørkenen

Uforglemmelige aktivitetsopplevelser

Like utenfor skyggen av Dubais høylytte skyskrapere ligger det mindre kjente og helt særegne emiratet Ras Al Khaimah. I motsetning til sine naboer satses det ikke på verken olje, verdensrekorder eller eksklusivitet her – snarere tvert om. I Ras al Khaimah står natur og kultur i sentrum, og en 7000 år lang historie spekket med arkeologiske skatter og eventyrlige fort. I tillegg byr nykommeren på det mest varierte landskapet blant alle emiratene; fra frodige palmeoaser til glitrende sanddyner og skarpe ørkenfjell – som i seg selv inviterer til noen uforglemmelige aktivitetsmuligheter.

Topper man det hele med milelange strender, en infrastruktur av særklasse og førsteklasses resorts er det ikke vanskelig vanskelig å forstå hvorfor det hittil relativt anonyme reisemålet seiler frem som en ny favoritt.

Opplevelser i magisk landskap

Majestetiske fjellpartier som reiser seg opp av ørkensanden er hovedgrunnen til at aktive reisende fra hele verden har fått øynene opp for Ras al Khaimah, med Emiratenes høyeste fjelltopp som største trekkplaster. Imponerende Jebel Jais skyter 2000 meter til værs og inviterer til både uforglemmelige fotturer, terrengsykling, klatring, via ferrata og verdens lengste zipline. På den andre siden finnes det også flotte dykkemuligheter, for den som foretrekker ukjent farvann fremfor toppturer.

Verdens lengste zipline Verdens lengste zipline!

1001 natt – og opplevelser

Emiratets 7000 år lange historie byr også på noen uforglemmelige opplevelser. Blant de mest populære attraksjonene er det gamle fortet Dhayah, det siste av sitt slag i Emiratene, og ruinene etter det angivelige palasset til dronningen Saba. For en autentisk smakebit av arabiske tradisjoner huser også ørkenens sanddyner flere beduinleirer – hvor du kan nyte rykende fersk grillmat og shisha under stjernene.

Er du glad i dyr vil Al Wadi Equestrian Adventure Center innfri enhver feriedrøm. Her kan du nemlig utforske naturreservatet på ryggen til en ekte araber, og oppleve blant annet frittgående gazeller og ørkenrever. I tillegg byr emiratet på et spennende nasjonalmuseum, en autentisk og velbevart gamleby og en livlig souk hvor tradisjonelle markeder og moderne butikker står side om side. Her får man virkelig et innblikk i hverdagslivet og historien, noe som blir stadig viktigere for nordmenn på reisefot.

Doubletree by Hilton Marjan Island Resort & Spa Apollo Mondo family-hotellet Doubletree by Hilton Marjan Island Resort & Spa

Et familiemekka

Grunnet det enorme tilbudet av aktiviteter, fornøyelsesparker, badeland, flotte hoteller og langgrunne strender utmerker Emiratene seg som en storfavoritt blant familier. Mens noen foretrekker å bo midt i smørøyet, appellerer Ras al Khaimah derimot mer til de som ønsker et roligere tempo – men likevel kort vei til det meste.

For selv om Ras al Khaimah ikke byr på verdens raskeste berg og dalbane eller største temaparker, bugner emiratet over av muligheter og ting å finne på; fra badeland og spøkelsesbyer til zipline og vannsport av alle slag. Her er det enkelt for enhver storfamilie å underholde ethvert medlem – uavhengig av alder og preferanser. I tillegg byr emiratet på flere fantastiske familievennlige hoteller, med et omfattende all inclusive-tilbud du sjeldent har opplevd maken til.

Det er med andre ord ikke tilfeldig at det er nettopp her, i Ras al Khaimah, at Apollo har valgt å åpne et Mondo Family-hotell. På herlige Doubletree by Hilton Marjan Island Resort & Spa venter flere basseng, vannsklier, hoppetårn på stranden og et bredt tilbud av aktiviteter for store og små.

I tillegg ligger Dubai kun en times kjøretur unna – og vips har man det beste av begge verdener.


Tips & Inspirasjon

Finn og bestill en reise til Ras Al Khaimah, se alle reisetips til Ras Al Khaimah eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Ras Al Khaimah

  • Fantastiske strender med krystallklart vann
  • Herlige eventyrs- og friluftsaktiviteter
  • Historiske severdigheter 

Våre reisetips til Ras Al Khaimah

Her finner du våre beste tips til fartsfylte aktiviteter, herlige strender, interessante severdigheter og mye mer!

Se all våre reisetips til Ras Al Khaimah

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.