Fakta – Ras Al Khaimah

Lokal tid:

Norsk tid +3 timer vintertid, norsk tid +2 timer sommertid.

Språk:

Arabisk, engelsk

Valuta:

AED = Emiratarabisk dirham

Pass og visum:

Visum kreves for norske statsborgere. Les mer her.

Transport t/r hotell:
  • Fra flyplassen i Dubai tar det mellom 2 og 2,5 timer til Ras al Khaimah, tiden avhenger av trafikksituasjonen.
  • Det er meget strenge regler parkering av busser, minibusser og biler på Dubais flyplass. På grunn av dette kan ventetiden inne på flyplassen bli cirka 30-60 min. Dette fordi bussene ikke får komme inn til terminalen før alle gjestene har forlatt bagasjeområdet.
  • Trafikken på flyplassen påvirker også ventetiden. Nyttårshelgen (31.12 til 1.1) kan transporten ta opptil 1 time lenger enn vanlig pga. ulike arrangement. Transporten kjøres vanligvis uten Apollos personale.
Offentlig kommunikasjon:

Taxi er mye billigere her enn i Skandinavia. Taxi mellom Ras Al Khaimah og Dubai koster cirka 500 kr for en enkelt reise.

Nyttig informasjon:

Alkohol
Det er viktig å merke seg at det ifølge lokale lover er forbudt å servere alkohol visse dager i året. Alkohol selges stort sett kun på hotellene og i noen restauranter og barer. Hvis hotellet ikke selger alkohol fremgår det av hotellbeskrivningen. Det er ikke tillatt for personer under 21 år å drikke alkohol i noen av de sju Emiratene. I emiratet Sharjah er alkoholkonsumering helt forbudt.

Kleskode
I Emiratene soler man seg ikke toppløs, og man går ikke utenfor strendene eller bassengområdet i badetøy. I utgangspunktet er det for øvrig ingen regler for klesdrakten, men man bør dekke til skuldre og knær.

Under 21 år
Vær oppmerksom på at personer under 21 år ikke får sjekke inn på hoteller i De forente arabiske emirater, som ikke reiser i følge med foreldre/foresatte. Har du ikke samme etternavn som foreldre/foresatte, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen person over 21 år, må du ha med kopi av pass til foreldre/foresatte, samt en fullmakt på engelsk. Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon.

Depositum på hotellet
De fleste hotellene krever et depositum ved innsjekking, vanligvis cirka 200 US$ per rom. Beløpet reserveres på kredittkortet og tilbakeføres ved utsjekking.

For øvrig

  • Emiratene er i sterk vekst, og det foregår en kontinuerlig utbygging i byer og tettsteder. Det kan derfor pågå byggearbeider utenfor hotellene våre, noe som kan oppfattes som forstyrrende.
  • Internettet kan være tregt og fungerer ikke optimalt i Emiratene.