Museum for enhver smak

Vil du få inn litt kultur og historie i ferien kan et besøk på et museum være tingen. Liker du historie eller vil vite mer om landets vinproduksjon? Les våre tips om hvor du kan fylle på med kunnskap om Bulgaria. 

Bestill reise til Bulgaria >>

Se flere reisetips til Bulgaria

Gå på museum i Burgas ...

Det etnografiske museet i Burgas har alltid mange spennende utstillinger. I første etasje vises et hjem fra 1800-tallet, med blant annet vakre takdekorasjoner. På museet kan du også se tidstypiske klær fra Nord-Makedonia og Thessaloniki. Museet ligger i Brakalova-huset, bak kirken Sankt Cyril og Methodios, nært hovedgata Aleksandrovska.
 

... og i Sozopol

Går du langs bymuren i den eldre delene av Sozopol finner du et vakkert lite museum som er verdt et besøk. Museet ligger i et varsomt restaurert trehus, typisk for trakten, som ligger på klippene ut mot havet. Museet er opprettet av foreningen Sozopol Foundation og viser de historiske anene og arkitektoniske særpreget for området. 

Vin med historie

Vinmuseet i Pleven er resultatet av et samarbeid mellom bulgarske og franske arkitekter, designere, vinkjennere og vineksperter. Museet ligger i en 650 kvadratmeter stor grotte midt i Kaliakras nasjonalpark, og består av fem rom. Her kan du lære deg alt om redskapen som ble benyttet ved fremstilling av vin fra trakisk tid frem til i dag. Museet har mer enn 6 000 flasker fra alle Bulgarias vindistrikt, og selvsagt er det mulighet for både smaksprøver og å kjøpe med vin hjem.