Aktiv moro i Tyrkia

Solferien trenger ikke bare handle om late dager i sola. I Tyrkia kan du boltre deg i mange aktiviteter. Spill golf i Belek, ta turen til badelandet Aqua Park i Alanya eller spill tennis ved Kleopatrastranda. Her er det garantert noe for alle! Sjekk våre beste tips for en aktiv ferie.

Bestill reise til Tyrkia >>

Se flere reisetips

Internasjonale idrettsarrangement

Er du sportsinteressert har du kanskje så pass flaks at du kan få med deg en av alle de internasjonale idrettskonkurransene som hvert år arrangeres i Alanya. Her kan du for eksempel se på sandvolleyball i juni og triatlon i oktober. Du kan også se presidentens sykkelkonkurranse, som går av stabelen i Alanya den 27. april og har målgang i Istanbul den 4. mai. Da pleier innbyggerne i Alanya gå mann av huse og den herlige stemningen sprer seg i hele byen. 

Spill tennis i ferien

Mange hotell har egne tennisbaner men det fins også fire baner via à vis hotell Riviera ved Kleopatrastranda i Alanya. 

Hold deg i form

Side Fitness Center, ved Doruk Pastanesi, er et stort og fint treningsstudio med moderne maskiner og dyktig, engelsktalende personale. Perfekt for deg som vil ha en aktiv ferie!

Treningsstudio på stranda

Vil du holde i gang i ferien skal du vite at det på flere steder langs stranda finnes treningssteder i det fri for allmenheten. Her kan du ta en treningstime etter morgenturen eller om kvelden når det er litt svalere. På hvert treningssted er det omtrent ti maskiner som er helt gratis å bruke.

Fartsfylt badeland

Til avveksling fra stranda kan du ta med familien på en morsom dag i badelandet Aqua Park i det sentrale Alanya. Her finnes både raske og rolige vannsklier for så vel store som små, og flere basseng. Når du vil ta en pause er det solsenger og en restaurant der du kan fylle på med energi. Åpent fra mai til september. 
Adresse: Saray Mah. Ismet Hilmi Balci Cad. No:62 07400 Alanya.

Spill golf i Belek

Om du er golfinteressert skal du ta turen til Belek, som ligger cirka 3 mil øst for Antalya. Her ligger det ikke mindre enn 14 golfbaner, blant annet flere 18-hullsbaner og en 27-hullsbane. Ekstra morsomt er det kanskje å spille på National Golf Club som er Beleks eldste golfanlegg, og som har en 18-hullsbane som er med i PGA-touren.
Adresse: National Golf Club Belek Turizm Merkezi, 07500 Serik, Antalya.

Familieturnering på bowlingbanen

Å bowle er en morsom måte å omgås med familien eller vennegjengen på. I Alanya ligger Universal Bowling der spillehumøret holdes på topp med bra musikk. Det finnes også biljard og flipperspill om du foretrekker det.
Adresse: Babaoðlu mah. Fabrikalar cad, Alanya.