Opplev Thailand

Thailand er så mye mer enn vakre strender. Her er det utmerkede muligheter til å ta vare på både kropp og sjel, fra avslappende massasje til thaiboksing. Buddhismen er alltid tilstedeværende i det daglige thailandske livet, som en kontrast til all shoppingen og annen kommers virksomhet.

Wat Chalong tempelet i Thailand Wat Chalong tempelet i Thailand

Tempel og åndelige hus

”Wat” er et område der menn eller kvinner kan bli viet til et liv som munker eller nonner. I praksis fungerer det oftest som et tempel for buddhistiske høytider, for daglige samlinger, som munkenes bosted eller som oppbevaringssted for religiøse skrifter. I prinsippet har hver eneste liten by i Thailand minst et ”wat”. Festivaler arrangeres på tempelområdet og ikke sjelden er det en skole der munkene er lærere og folk på gjennomreise kan overnatte. Ofte kan det være vel så interessant å besøke de små, lokale templene som de større og velkjente templene. Før du drar på tempelbesøk bør du tenke på følgende:

  • Det er oftest ikke noen inngangsavgift til tempel. De fleste besøkende legger dog igjen 20-50 baht i donasjonsboksene.
  • Man tar av seg skoene innen man går in i et tempel. Det anses upassende å tråkke på terskelen, så unngå det.
  • Kle deg riktig: shorts/skjørt som rekker til under knærne eller lengre samt overdel som dekker skuldrene anbefales.

Du har sikkert sett dem – små miniatyr hus i dukkehusstørrelse som står i hagene, utenfor hotellet eller på politistasjonen. Nesten alle thailendere setter opp et slikt åndehus, eller san phra phum som det heter på thai, når de bygger noe nytt. Jo finere åndehuset er, desto mer fornøyd blir åndene og desto større er sjansen for de velger å forse det nye bygget med en stor porsjon hell. For å blidgjøre åndene på settes det ut offergaver – blant annet riswhiskey, blomster, sigaretter, søtsaker og drikke. Vil du ta en nærmere titt på et slikt åndehus? Spør i resepsjonen så kanskje du får se hotellets eget eksemplar.

Å bære en amulett er en tradisjon som sitter dypt i det thailandske folket og de fleste thailendere har flere amuletter. De sies at de beskytter mot sykdommer, uflaks, onde ånder og til og med mot pistolskudd. Amulettene fås i ulike størrelser og forestiller som oftest Buddha. De kan være laget i ulike materiale men leire er det aller vanligste. Merk deg at det er ulovlig å ta med seg amuletter ut av Thailand. Vi anbefaler derfor at du ikke kjøper amuletter.

Ta vare på kropp og sjel

Thaimassasjen, Nuad Bo-Rarn, er en urgammel thailandsk tradisjon viss hensikt er å lege både kropp og sjel gjennom stretching, dypmassasje og akupressur. En thaimassasje som utføres på tradisjonelt vis skal være langsom. Ofte tar det mer enn to timer for massøren å jobbe seg gjennom hele kroppen. Nuad Bo-Rarn inkluderer, foruten selve massasjen, også yoga og meditasjon og har innslag av kinesiske og indiske medisinurter.  

Tannlegene i Thailand holder høy kvalitet og prisene er betraktelig lavere enn hjemme. Så hvorfor ikke benytte sjansen til et tannlegebesøk mens du er her. Det er et stort utvalg av tannklinikker på de fleste feriestedene.

Trenger du briller? De er også mue billigere her enn hjemme og av beste kvalitet. Selv solbriller med styrke får du til gode priser. Det er også en god idé å besøke en dyktig optiker for en synsundersøkelse eller for å kjøpe linser til en rimelig penge.

Thaiboksing Thaiboksing

Thaiboksing

Opplev thaiboksing på ekte! Det er arenaer med matcher en eller flere ganger i uka på alle våre reisemål. Føl stemningen og mystikken som omgir denne nasjonalsporten, som heter Muay Thai på thailandsk. Vanligvis starter matchene med de yngste juniorene der boksere fra samme by møter hverandre. Siden jobber de seg opp over i alder. Høydepunktet er kveldens hovedmatch der det ofte er to boksere fra ulike provinser som møter hverandre. Både penger og ære står på spill.

Har du lyst til å prøve thaiboksing selv? Bli med inn i ringen og lær deg det grunnleggende! Garantert tøff trening der utstyr er inkludert. Det er muligheter for å prøve på Muay Thai-trening på de fleste reisemål, som Krabi, Hua Hin, Phuket og Koh Lanta.


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hotell for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hotell.

Liste over alle våre hotell i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise