God og fargerik mat

En av de absolutt beste tingene med å feriere i Thailand er den fantastiske maten og alle de herlige eksotiske råvarene. Gå ikke glipp av å smake på noen av de typiske thailandske spesialitetene i ferien! Bare det å spise tropisk frukt når den har fått modne i sola er en nydelig smaksopplevelse.

Pad Thai

Thailandske matretter

Pad thai er nærmest som en nasjonalrett å regne. Like ukomplisert som god – stekte nudler med egg, fiskesaus, tamarindjuice, chilipepper, bønneskudd og tofu. Som hovedingrediens kan du velge enten kylling, reker eller det vanligste alternativet i det gemene thaikjøkkenet – blåskjell.

Liker du smaken av kokosmelk skal du absolutt bestille en Massaman curry. Det er en fyldig rett som kan spises med eller uten ris som tilbehør. Den har sin opphav sør i landet, men nå får du den servert over alt i landet.

Papayasalaten Som Tam kombinerer de fire hovedsmakene i det thailandske kjøkkenet; syrlig lime, sterk chili, salt fiskesaus og søtt palmesukker. Ingrediensene er de samme, men smakstilsetningene gjøres etter dine ønskemål. Kan med fordel bestilles på et gatekjøkken.

Thailands mest populære suppe er sannsynligvis Tom Yam Goong. Ingredienser som sitrongress, sjampinjong, limejuice, fiskesaus og chili gir retten dens distinkte smak av sterkt og syrlig. Den vanligste hovedingrediensen er reker men prøv gjerne også ”Tom Yam Gai” (kylling) eller Tom Yam Plaa (fisk). Serveres ofte i en tradisjonell kinesisk ”hot pot” og kan med fordel spises med ris og kanskje et stykke omelett. Smaker oftest best når den spises på et gatekjøkken.

Street food

Tenk på taco så får du et riktig bilde av hvordan Kanom Buang ser ut, men definitivt ikke samme smak! Det er små, sprøe pannekaker laget av rismel. Den søte varianten inneholder kokos og eggeplomme, den saltere er med kokos og salatløk. Serveres på gatekjøkken.

Er du en som liker å spise noe søtt i løpet av dagen så skal du smake den lokale godsaken fritert banan, crunchy snacks. De holder blodsukkeret oppe og dessuten er de himla gode. Crunchy snacks kan kjøpes i de fleste gatekjøkken.

Noe søtt etter maten

Mango og sticky rice – fersk mango med ris og kokosnøtt saus – er en klassisk thailandsk dessert som smaker fantastisk godt. Serveres på restauranter, men også på gatekjøkken. På thai heter retten Khao Niaw Mamuang.

Kanom Krok er en slags kokospudding som i prinsippet bare tilberedes og selges på gatekjøkken.  En ”porsjon” med omtrent ti stykk puddinger koster rundt 15-20 baht. Glem ikke åt ta bilder av den interessante tilberedingen!

Frisk frukt Frisk frukt

Frukt er godteri

I Thailand kan du kjøpe fersk frukt fra små fruktvogner nesten overalt. Melon, ananas, mango og papaya er bare noen av de sortene du kan kjøpe. Frukten serveres i små poser som koster 10-20 baht stykke, oppskåret og klare til å nytes. Til noen frukter får du en blanding av sukker, salt og chili som tilbehør.

På markedet kommer du til å se en hel del frukt som alle sies være bra for ett eller annet. Det fine rosa eplet som er formet som en aubergine er ekstra spennende. Kjøttet er meget saftig og hjelper til med å holde væskebalansen i varmen. Kjøpes fra små vogner langs gatene, oppskåret og klart til fortæring. Et jordbær med fjon? Nja, knapt. Sannsynligheten er stor for at du har støtt på en rambutan eller ”ngå” som den kalles på thai. Skallet spiser man ikke. Trykk med fingrene midt på frukten så pleier den å åpne seg uten problem. Fruktkjøttet har en karakteristisk smak av søtt og syrlig.


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hotell for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hotell.

Liste over alle våre hotell i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise