Thailandske matretter
Pad thai er nærmest som en nasjonalrett å regne. Like ukomplisert som god – stekte nudler med egg, fiskesaus, tamarindjuice, chilipepper, bønneskudd og tofu. Som hovedingrediens kan du velge enten kylling, reker eller det vanligste alternativet i det gemene thaikjøkkenet – blåskjell.
Liker du smaken av kokosmelk skal du absolutt bestille en Massaman curry. Det er en fyldig rett som kan spises med eller uten ris som tilbehør. Den har sin opphav sør i landet, men nå får du den servert over alt i landet.
Papayasalaten Som Tam kombinerer de fire hovedsmakene i det thailandske kjøkkenet; syrlig lime, sterk chili, salt fiskesaus og søtt palmesukker. Ingrediensene er de samme, men smakstilsetningene gjøres etter dine ønskemål. Kan med fordel bestilles på et gatekjøkken.
Thailands mest populære suppe er sannsynligvis Tom Yam Goong. Ingredienser som sitrongress, sjampinjong, limejuice, fiskesaus og chili gir retten dens distinkte smak av sterkt og syrlig. Den vanligste hovedingrediensen er reker men prøv gjerne også ”Tom Yam Gai” (kylling) eller Tom Yam Plaa (fisk). Serveres ofte i en tradisjonell kinesisk ”hot pot” og kan med fordel spises med ris og kanskje et stykke omelett. Smaker oftest best når den spises på et gatekjøkken.