Øl og vin
Singha, løveølen, er en av de eldste ølsortene i Thailand og i følge mange den mest ”thailandske” ølen. Den er litt syrlig i smaken og smaker utmerket i varmen. Chang, elefanten, er en av Singhas største konkurrenter med sin fyldige smak og et alkoholinnhold på 6,4 prosent. Leo drikker du om vil stirre en leopard i øynene. Denne finner du for det meste på landsbygda og har lavere pris enn Singha og Chang. Smaken? Sånn passe – men verdt å smake på.
Verdt å vite: I Thailand serveres øl med is, i prinsippet på alle de lokale restaurantene. Si i fra til personalet om du ikke vil ha is i. De fleste ølsortene får du i to størrelser: 33 cl og 63-64 cl.
Du skjønner for at fin vinkultur ikke har sin opprinnelse i Thailand når du ser noen legge isbiter i et glass rødvin. Men vindrikkingen begynner å bli mer vanlig og i dag har flere provinser sin egen vinproduksjon. Flere av vinene smaker helt greit og er klart verdt en mulighet – Nakara for eksempel.
Hemmelig whisky
Mehkong whisky er en myteomspunnen drikke som har blitt populær både blant lokalbefolkningen og turister. Den er fremstilles på sukkerrør (95 prosent) og på ris (5 prosent). Etter destillasjons-prosessen tilsettes en hemmelig blanding av krydder og urter. Alkoholprosenten er 35 og til tross for navnet smaker den mer som rom enn whisky. Mange thailendere foretrekker å drikke Mehkong med is og sodavann eller med Cola.