Severdigheter i Bangkok

Severdigheter i Bangkok

Livlige kanaler, imponerende templer og spektakulære utsikter over den myldrende storbyen - det finnes mange spennende severdigheter å utforske i Bangkok! Byens store tempel, som Wat Arun - Gryningstempelet, Wat Phra Kaew - Smaragdbuddhaens tempel, og Wat Ph - Den hvilende Buddhaen, er noen av de største severdighetene. Vi tipser om noen av severdighetene i Bangkok du må få med deg!

Bestill reise til Bangkok >>

Se flere reisetips til Bangkok

Båttur på elven i Bangkok Båttur på elven i Bangkok

Chao Phraya-elven – Østens Venezia

Thonburi er den gamle delen av Bangkok og ligger på den venstre siden av Chao Phraya-elven. Bangkok ble tidligere kalt "Østens Venezia" grunnet de mange kanalene i området. Vil du få innblikk i lokalbefolkningens hverdagsliv og få et helt annet bilde av byen så kan vi anbefale at du tar en båttur langs kanalene. Blant annet passerer du de kongelige båtene og Gryningstempelet. Du kan også besøke Grand Palace (Smaragdbuddaens tempel). 

Den enkleste måten å utforske Chao Phraya-elven er med taxibåt. Ta skytrain til stasjonen Saphan Thaksin (S6 på Silomlinjen). Stasjonen ligger like ved elven og er et utmerket utgangspunkt for å ta en taxibåt videre. Taxibåtene er inndelt etter ulike ruter, hvor hver rute har sin farge. Systemet kan virke forvirrende, så ta en titt på kartet og få hjelp av personalet for å finne riktig pir. Hopper du av på feil pir er det ingen fare. Det er lett å få tak i en tuktuk eller taxi. Har du hoppet av for tidlig er det bare å vente på neste båt. Båtene slutter å gå rundt solnedgang.

Thailands høyeste bygning

Er du ute etter en flott utsikt over Bangkok? Det finnes det mange muligheter til! På dagtid anbefaler vi et besøk til Thailands høyeste bygning, det roterende utsiktstårnet på Baiyoke Sky Tower. Herfra har du en fantastisk utsikt og får et inntrykk over hvor stor Bangkok faktisk er. Vil du kombinere utsikt med en god middag eller kanskje en drink, kan du besøke enten Vertigo på Banyan Tree eller Sirocco i State Tower. For den beste utsikten på kveldstid og over elven, bør du ta turen til 360 Bar på Hilton Millennium. Her er det kleskode "casual smart" og prisene ligger i den øvre enden av skalaen. 

Vil du se hvordan trafikken i Bangkok virkelig ser ut? Ta skytrain til stasjonen Chong Nonsi (S3 på Silomlinjen) og fortsett noen hundre meter til krysset Narathiwat Ratcha Nakarin and Sathorn. Her møtes fire åttefilede veier og du kan ta garantert bra bilder fra den store gangbroen som strekker seg over krysset mellom kl 17 og 18 på hverdager.

Chinatown i Bangkok Chinatown i Bangkok

Chinatown

Gullbutikker på annethvert hjørne, røde lykter langs gatene, neonskilt, klokkebutikker, høyhus og kinesiske templer. Velkommen til Chinatown! Bangkok har i løpet av flere hundre år vært sterkt preget av den kinesiske befolkningen. Chinatown er fremdeles en av de livligste handelsplassene i Bangkok. Sampeng Lane, som strekker seg gjennom hele området, er som en eneste stor markedsgate. 

Visse sidegater har spesialisert seg på sine produkter, som for eksempel urter, sko eller våpen. Prøv en ekte Dim Sum (Kinas motsvar til den spanske tapasen) på noen av de små familierestaurantene.

Mest populære åndehuset

Erawan-helligdommen er det mest besøkte åndehuset i Bangkok. Hit kommer både thaibefolkningen og turister for å ofre blomster og andre gaver. Dette åndehuset har nemlig et rykte for å gi hell og lykke. Her er det livlig aktivitet fra morgen til sen kveld og man kan se tradisjonell thaidans flere ganger om dagen. Drar du forbi Erawan med taxi kan du oppleve at sjåføren slipper rattet i noen sekunder og gjør en "wai" mot alteret - en respekt mot ånden. 

Å komme seg hit: Erawan-helligdommen ligger ved Grand Hyatt Hotell ved Chit Lom. Ta skytrain og hopp av på stasjonen Chit Lom. 


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hotell for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hotell.

Liste over alle våre hotell i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise