Tibidabo Barcelona

Tibidabo Barcelona

Ønsker du den beste utsikten over Barcelona må du ta turen opp på fjellhøyden Tibidabo! På toppen er du 512 meter over havet – noe som gjør Tibidabo til det høyeste punktet i Barcelona. Her venter en fornøyelsespark, en kirke og en enestående utsikt over byen. 

Fornøyelsesparken Tibidabo 

Fornøyelsesparken Tibidabo er Spanias eldste og ble innviet allerede i 1899. Det er med andre ord lett å få en gammeldags følelse her, spesielt ettersom mange av attraksjonene er helt fra 1900–tallet. Få sommerfugler i magen på berg-og-dalbanen, pariserhjulet eller svinghusken. Fornøyelsesparken er oppdelt over seks plan, hvor de fleste krever inngangsbillett. Priser finner du på hjemmesiden til Tibidabo.

Kirken på Tibidabo

Kirken som står på høyden på Tibidabo heter Sacrat Cor, som betyr det hellige hjertet. Kirken ble påbegynt i 1915, men sto først ferdig i 1951. Kirkens høyeste tårn har en Jesu-statue som minner om den kjente statuen i Rio de Janeiro. 

Å komme seg til Tibidabo 

Takket være Tibidabos sentrale beliggenhet i Barcelona er det ganske lett å komme seg hit. Fra Plaça Catalunya kan du ta buss T2A som går hvert 20. minutt fra kl 10.00 til sent på kvelden. Tibidabo er siste stoppet på busslinjen. 

En annen populær måte å komme seg til Tibidabo er å prøve den velkjente kabelbanen. Den går daglig fra Plaça Doctor Andreu i perioden mars til desember. Kabelbanen åpner først kl. 11.00, og har avganger hvert kvarter til området stenger. Kabelbanen ble innviet i 1901. 

Tibidabo Barcelona