Sporty opplevelsesreise med Marit Endresen

Porto Mare, Madeira

Madeira omtales som en av verdens vakreste øyer, den vakre blomsterøya! Bli med trener Marit Endresen på en sporty opplevelsesreise til vakre Madeira! Det blir turer og trening, egentid og avslapping, nye bekjentskaper og hyggelig samvær! 


Vi skal bo sentralt på det nydelige hotellet Porto Mare, som er omringet av en stor vakker hage full av blomster, med utsikt til Atlanterhavet. Like utenfor hotellet ligger Lido-området og på en lengre spasertur kommer du til flere severdigheter i Funchal. Inkludert i reisen er det to turer der terrenget er middels krevende.

Vi skal gjøre oss litt kjent i den sjarmerende byen og hovedstaden Funchal. Her finner du vakre parker, imponerende marked med frukt/blomster/krydder/tørket frukt/fisk mm, den koselige gamlebyen med trange smug, mange veggmalerier, koselige restauranter og barer, taubane, rullestrand, Ronaldo museum mm.


Om uka 

Torsdag tar vi turen til Rabacal. Den ca 11 km lange turen starter fra platået Paúl da Serra og fortsetter så ned i den frodige Rabacaldalen. Guiden forteller om Madeiras kjente flora og fauna mens gruppen ledes gjennom Madeiras stolte verdensarv – den største levende laurbærskogen. Siste stopp er fossefallene Risco der det også er en liten sjø med 25 naturlige vannfall som springer nedover fjellet. Middels vanskelighetsgrad, lommelykt kan være fint å ha med. 

Søndag tar vi turen til Madeiras vestre side. Utflukten går fra sørkysten til Cabo Girão, en av verdens høyeste havklipper, og fortsetter videre til byen Ribeira Brava. Videre blir det en spennende tur langs den dramatiske nordkysten, når turen fortsetter over platået Paul de Serra på vei til sjarmerende Porto Moniz der det blir et lengre stopp med mulighet til å bade i de berømte vulkanske havbassengene. Lunsj og drikke inkludert. Inngang til utsiktsstedet Cabo Girão, det koster cirka 2 euro/person

Lørdag kan du også bestige Madeiras kjente og høyeste fjell Pico Ruivo med sine 1860 moh, og 360 graders utsikt over hele øya. Denne turen er ikke inkludert, men organisert når det nærmer seg avreise. Vanskelighetsgrad er avansert/vanskelig. Totalt 13 km, ca 10 km oppover. Denne turen er også litt væravhengig, ELLER du tar en lettere og mer behagelig tur på 5,5 km langs Madeiras levadaer på den nordøstlige siden av øya. Her besøkes frodige landskap og skjulte steder som kun er tilgjengelige til fots. For den som er interessert i å se hvordan lokalbefolkningen dyrker jorda på Madeira, vil denne turen gi innsyn i jordbrukernes hverdag når frukt og grønnsaker dyrkes. På turen blir det også utsikt over de pittoreske byene og dyrkningsterrassene, og guiden viser frem lokale vekster i naturen. Enkel vanskelighetsgrad.

Informasjon og bestilling

Pris fra: 17 540,-

Dato: 18.- 25. mars 2025

Avreisested: Oslo
Hotell: Porto Mare, Madeira

Dette er inkludert:       

  • Direktefly tur/retur
  • 23 kg bagasje og håndbagajse
  • Transport tur/retur hotellet
  • Del i dobbeltrom* med havsutsikt inkl frokostbuffé
  • 2 vandringsturer inkl buss tur/retur og guide 
  • Avslutningsmiddag med 1 glass vin/øl/brus/vann
  • Utetreninger med Marit Endresen 

* Enkeltromstillegg 4 798,-

Bestill treningsreisen

Maks 16 plasser.

Kontakt oss [email protected]


Treningen

De dagene det ikke er utflukter vil Marit tilby 1-2 økter med trening utendørs med en fantastisk utsikt. Det blir hovedsakelig trening med egen kroppsvekt+ strikk, i tillegg til yogainspirert bevegelighetstrening, og muligheter for litt høy puls om du ønsker.

Timebeskrivelse og timeplan kommer.


Måltidene

Madeira er kjent for sitt gode kjøkken og gode viner! Det er en felles middag med 1 glass vin/øl/mineralvann inkludert. 

Marit bestiller bord på restaurant noen utvalgte dager, der middagene ikke er inkludert, for de som ønsker å spise sammen med henne og flere i gruppa. Vi har en god frokost inkludert på hotellet vårt. På noen av utfluktene er det restauranter vi kan spise på, og på andre turer kan vi bestille ferdige picknick pakker på hotellet, evnt handle inn litt mat selv. Dette får dere informasjon om underveis

Hvem kan delta?

Denne turen passer for deg som vet du klarer å gå en mil på tur. All aktivitet tilpasser du ut fra ditt utgangspunkt og ønske. Naturen her er rett og slett for vakker til at vi kan skynde oss, så vi vil gå i forholdsvis rolig tempo, så vi kan nyte utsikten og ta masse fine bilder! Du velger selv hva du vil delta på, og ønsker du en fridag, så er det selvsagt også helt greit!

Har du spørsmål kan du sende en e-post til Marit. Bli gjerne med i Marits gratis Facebookgruppe for å bli mer kjent med meg.

Det er maks 16 plasser på denne turen!


Med på turen


 

Marit Endresen

Marit Endresen

Marit er en energisk dame som brenner for å inspirere deg til å få inn trening i en hektisk hverdag og drives av at andre opplever mestring i det de gjør.Hun er lidenskapelig opptatt av bevegelse til musikk, fjelltur, skitur og nye menneskemøter. På hennes reiser får du effektive og varierte treningsøkter, og egentid! Du får styrketrening, kondisjonstrening og bøy og tøy.

Hun har siden 2010 drevet sitt eget AS og har sitt hovedvirke som personlig trener hos EVO Fitness, i tillegg til oppdrag i bedrifter og utetrening for grupper. Du kan bli mer kjent med henne her på instagram @marit_treningmedmening eller bli med i Marits treningsgruppe på Facbook.

Marit har jobbet i treningsbransjen (SATS) siden 1997, som treningsveileder og gruppeinstruktør. Hun er utdannet både lærer, personlig trener, gruppetreningsinstruktør og sertifisert coach. Gift og har to tenåringsjenter.

 

 


Hotellet


 

Porto Mare, Funchal

På Porto Mare i Funchal bor du i romslige dobbeltrom med en herlig frokostbuffé inkludert. Hotellet har en fantastisk hage med magisk blomsterprakt, fine basseng og flere restauranter som serverer god og vellaget mat. Hotellet har treningsrom, innendørsbasseng og jacuzzi samt et spa der kan du unne deg en stund for deg selv i total avkobling.

Les mer om Porto Mare