Kajakkferie & fottur på Rhodos

Mythos Beach Resort, Rhodos

Opplev Rhodos fra kajakken. Hver dag blir det en ny tur til flotte strender og spennende opplevelser. 

Om uka 

Dag 1. Avreise, ankomst og innsjekk på Mythos Beach Resort. 

Dag 2. Red Sand Beach. 4,5 time 10 kilometer.

Vi hentes på hotellet kl 9.00 og kjøres til Massari Beach ved den lille landsbyen Haraki hvor padlingen starter. Se detaljert program for mer informasjon. 

Dag 3. Oppdag Lindos. 8 timer 16,5 km. 

Vi blir hentet på hotellet kl. 8.20. Padlingen starter ved Vlicha Beach, nær imponerende Lindos. Vi padler langs kysten, forbi storslagne klipper og skjulte grotter.Se detaljert program for mer informasjon. 

Dag 4. Dag til egen rådighet. 
Et reisetips er å ta bussen inn til gamlebyen på Rhodos og bruke dagen innenfor festningsmurene, der et helt lite samfunn med kaféer og små butikker fyller de vakre brosteinslagte gatene.

Dag 5. Fottur i solnedgangen ved Profitis Ilias. 3,5 time. 5,5 km 395 høydemeter.

Vi blir hentet ved hotellet kl. 16.30. Fotturen tar deg til toppen av det tredje høyeste fjellet på Rhodos. Turen har slak stigning, og passer for alle som kan gå ubesværet. Se detaljert program for mer informasjon.  

Dag 6. Fottur til Akramitis fjellet (823 moh) 4,5 time 9,1 km, 421 høydemeter. 

Vi blir hentet ved hotellet kl. 7.30

En dagstur til et lite kjent område av Rhodos. Turen starter fra landsbyen Monolithos på vestsiden av Rhodos. Se detaljert program for mer informasjon. 

Dag 7. Opplev soloppgangen ute på havet i kajakken 4 timer 6,7 kilometer. 

Vi hentes på hotellet kl. 4.30. Du glemmer ikke opplevelsen av soloppgangen ute på havet, mens alle andre ligger og sover. Dette er turen for deg som er villig til å bytte ut noen timers søvn med den fantastiske opplevelsen av sola som stiger opp av havet. Se detaljert program for mer informasjon.  

Informasjon og bestilling

Pris fra: 19 998,-  

Datoer: 

1.-8. sept. 2024 

Avreisesteder: Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Hotell: Mythos Beach Resort, Rhodos

Inkludert: 

  • Fly tur & retur
  • Mat på flyet  
  • Bagasje & håndbagasje  
  • Transport t/r hotellet
  • Del i dobbeltrom    
  • Halvpensjon (frokost og middag). All Inclusive kan legges til, se bestillingsskjema. 
  • Leie av kajakk, utflukter med trekking Rhodos og Ole Martin som guide.

* Enkeltromstillegg 4 000,-  

Bestill kajakktur i september
 
Begrenset antall plasser.

Kontakt oss [email protected]

Detaljert dagsprogram

Dag 1. Reise Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim – Rhodos.

Avreise, ankomst og innsjekk på Mythos Beach Resort. 

Dag 2. Red Sand Beach, varighet 4,5 time og10 kilometer lang.

Vi blir hentet på hotellet kl. 9.00. Padlingen starter fra Massari Beach ved den lille landsbyen Haraki. Du vil møte norsk turleder og en erfaren lokal guide som kjenner forholdene godt. Her får du en liten orientering, og gjør deg kjent med og tilpasser utstyret.

Mens vi padler fra stranda ut ut på havet langs øst-sørøst kysten av Rhodos, får du noen «fun facts» fra guidene. Underveis får du nydelig panoramautsikt av kysten, og middelalderfestninger. Underveis får du mulighet til å snorkle i det krystall klare og blå Middelhavet. Når vi kommer til The Red Sand Beach kan du slappe av i sola, bade og lade opp energien med forfriskninger og en god tradisjonell gresk picknic. Vi vil bruke rundt 2,5 timer på padlingen langs denne uforglemmelige kystlinja.

Møtested. Taverna Manolios, Massari Beach, Haraki

9.30-10.15 Utlevering og tilpassing av utstyr

10.15-11.45 Vi padler og stopper for fotografering

11.45-12.45 Snorkling, svømming og piknik

12.45-13.45 Vi padler tilbake til Massari Beach

14.00 Turen avsluttes, transport tilbake til hotellet.

Dag 3. Oppdag Lindos. 8 timer 16,5 km

Vi blir hentet på hotellet kl. 8.20.

Padlingen starter ved Vlicha Beach, nær imponerende Lindos. Vi padler langs kysten, forbi storslagne klipper og skjulte grotter. Vi passerer nedenfor Lindos festning. Etter en stund kommer vi til St. Paul´s Bay, kåret til en av de vakreste strender i Europa. Deretter padler vi gjennom en spesiell «Sea Canyon» som tar oss til nydelige Navarone Bay. Her kan vi utforske livet under havoverflaten med snorkling når vi tar en padlepause i det blågrønne vannet. Etter padlepausen, drar vi tilbake til sjarmerende Lindos og gjør landhugg der. Her blir det tid til en liten historietime, og la deg imponere over den bildeperfekte byen med de små hvitvaskede husene, perfekt for alle som besøker. Skjønnheten, historien, nydelige sandstrender, tavernaer og små butikker gjør Lindos til en «must see» for alle gjester av Rhodos. Før du utforsker alt dette, er det tid for en nydelig hjemmelaget gresk lunsj på en taverna på stranda. Når du har spist ferdig med måltidet, og du er klar for flere opplevelser, blir det en kort spasertur opp i landsbyen. Gjennom små gater og alléer finner vi veien opp til Akropolis Lindos der vi vil få høre om «Temple of Athena».

Turen til Lindos kombinerer alt en eventyrsøkende kan tenke seg. Krystallklart hav, historie og nydelig mat. Hva er vel bedre enn å se et slik flott historisk sted uten å gå i trengsel. Du vil, uten tvil, gjøre erfaringer få har hatt mulighet til å gjøre. På hjemturen i havkajakken, kan du slappe av under padleturen, nyte roen på havet, og la dagens opplevelser synke inn. Ingen andre steder får du en slik mulighet til å kombinere padling langs den østlige kystlinja av Rhodos. I det krystallklare Middelhavet med utsikt til «Temple of Athena» og opplevelsen av landsbyen Lindos som kan ta pusten fra noen og enhver.

Padleturen starer ved den sørlige enden av Vlicha Beach, ved siden av Lindos Jewel Hotel.

8.45-9.30 Utlevering av utstyr og informasjon om turen

9.30-12.30 Padling og snorkling

12.30-13.30 Lunsj

13.30-14.30 Besøk til Akropolis Lindos

14.30-16.30 Padle tilbake til Faliraki Beach

16.15 Slutt på turen. Transport tilbake til hotellet

Dag 4. Dag til egen rådighet.

Et tips er å ta bussen inn til gamlebyen på Rhodos og bruke dagen innenfor festningsmurene, der et helt lite samfunn med kafeer og småbutikker fyller de vakre brostenslagte gatene.

Dag 5. Fottur i solnedgang ved Profitis Ilias. 3,5 time. 5,5 km 395 høydemeter

Vi blir hentet på hotellet kl. 16.30.

Fotturen tar deg til toppen av det tredje høyeste fjellet på Rhodos. Turen har slak stigning, og passer for alle som kan gå ubesværet.

Vi starter fotturen fra den nydelige landsbyen Profitis Illias.Vi går gjennom skoger av furu, Ilex og oliventrær, og beundrer utsikt over Egeer havet, den Tyrkiske kysten og noen nærliggende øyer der ute i havet. På toppen får vi høre om denne litt uvanlige greske severdigheten. Vi besøker noen bygninger i alpin stil fra den Italienske tiden på øya (1929 – 1932). Vi besøker hotellene «Elafos» og Elafina» og «Villa de Vecci», som huset den italienske guvernøren på Rhodos. Mens vi er der, ingen tur i området er komplett uten å besøke Byzantin kirken Profitis Elias, som har gitt fjellene sitt navn.

Etter en kort energipåfyll, går vi tilbake til Salakos, der vi underveis stanser for høydepunktet på turen vår. Solnedgangen. Fargene på havet, de vakre trærne og solen som rolig synker ned i havet der ute i horisonten gir denne solnedgangen en opplevelse du lenge vil huske. Hvor mange kan si de har vært på fotur i solnedgangen på en gresk øy? Vi tenker at selv erfarne fjellfolk vil ha glede av opplevelsen. Som vi avslutter med pannelamper som lyser opp stien tilbake til veien.

Fra hotellet blir vi kjørt til Salakos Village kl. 16.30

16.30-18.00 Fottur

18.00-18.30 Besøke italienske bygninger

18.30-19.00 Fottur

19.00-20.00 Stopp for å se på solnedgangen og en snack

20.00-20.30 Fottur

20.30 Slutt på turen. Transport tilbake til hotellet

Dag 6. Fottur til Akramitis fjellet (823 moh) 4,5 time 9,1 km, 421 høydemeter

Vi blir hentet ved hotellet kl. 7.30

En dagstur til et lite kjent område av Rhodos.

Turen starter fra landsbyen Monolithos på vestsiden av Rhodos øy. Toppen på Akramitis er den nest høyeste toppen på Rhodos.

Turen tar deg rolig opp bakkene mot toppen under sypresser, mens du har utsikt ut over Apollakia bukta. Snart blir det brattere, og stien blir mer steinete. Hvor du en ser deg rundt, er det flotte fotomuligheter. Du får sett de omliggende områdene fra de beste vinklene. Du vil finne fargerike busker og urter. Den første stoppen, tar vi i disse engene som gir deg fantastiske duftopplevelser ved det gamle kapellet St. John. Her får du en energipåfyll i form av en kjent gresk pai. Deretter fortsetter vi videre til toppen.

Rett før toppen er det ganske steinete, men den fantastiske utsikten gjør det verdt strabasene. Fra toppen ser du begge sider av Rhodos, både vest- og østkysten, du ser de nærliggende øyene og innsjøen Apollakia og bort på det høyeste fjellet Attaviros.

Turen passer for erfarne fjellfolk og deg med noe erfaring fra å gå i kupert terreng. Guiden vil sørge for at tempoet passer til gruppen.

Om våren ser vi flotte blomster, og kjenner lukten av urter som blander seg med blomsterlukten. Utsikten kan ta pusten fra deg, bratte fjellsider som stuper ned mot havet, skyggefulle trær og landskap som hele tiden skifter. Turen passer for alle som liker å gå utenfor allfarvei, og vi tror at også erfarne fjellfolk vil være glad de tok turen.

9.00-11.00 Fottur

11.00-11.15 Kort stopp for snack og nyte utsikt

11.15-11.45 Fotturen fortsetter mot toppen

11.45-12.00 Vi nyter utsikten fra toppen

12.00-13.30 Fottur ned fra fjellet

13.30 Aktivitet avsluttet

Dag 7. Opplevelsen av soloppgang ute på havet i kajakken 4 timer 6,7 kilometer

Vi hentes på hotellet kl. 4.30

Du glemmer ikke opplevelsen av soloppgangen ute på havet, mens alle andre ligger og sover. Dette er turen for deg som er villig til å bytte ut noen timers søvn med den fantastiske opplevelsen av sola som stiger opp over havet, hvor vi svømmer utenfor stranda en tidlig morgenstund før frokost og en varm kopp kaffe inntas på stranda.

Turen starter fra Kathara Beach i Faliraki, og før dagslyset setter inn padler vi ut fra stranda følger kysten sørover med den stadig lysere østhimmelen til venstre for oss. På denne tiden av døgnet er det helt stille fra annen menneskeskapt aktivitet som kan forstyrre stillheten og magien vi opplever ute på havet. Når vi nærmer oss Anthony Quinn Bay, senker vi farten, og venter på at sola stiger opp over havet. Det er en fantastisk følelse, og veldig gyldne farger. Alt blir farget i rødt og oransje, sjøen skinner og du føler belønningen for å ha stått opp tidlig.

Etter å ha kjent på gleden av opplevelsen, og vi gjetter, et du har tatt masse bilder, padler vi inn til Ladiko Beach, der du blir invitert ut på en liten svømmetur med dykkemaske og snorkel. På veien tilbake, padler vi inn i «The Seals cave». Programmet for turen er ikke over før du har fått servert en nydelig gresk frokost på Kathara Beach mens du ser ut over Middelhavet der morgenstunden er i ferd med å bli dag

5.00 Møtested på basen til Trekking Hellas, Kathara Beach

5.15-05.45 Pakking av kajakker, tilpasning av utstyr, sikkerhetssjekk

6.00-7.30 Padle til Antony Quinn Bay og Ladiko Bay med mange stopp for foto, utforsking av grotter og kystlinje

7.30-8.00 Hvile og svømming i Ladiko Bay

8.00-8.30 Padle mot basen på Kathara Beach

8.30-9.00 Frokost på stranda.

9.00 Aktivitet slutt


Hvem kan delta?

Reisen passer for deg som har lyst på en kajakkopplevelse under trygge forhold. For å kunne gjennomføre er det fint å være i almen god form.  
Det er en maks vekt på 100 kilo og maks høyde på 1,95 cm på grunn av at utstyret må passe. Aldersgrense 14 år. Maks alder begrenses av fysisk kapasitet til å kunne gjennomføre turen. Man må være svømmedyktig.

Utstyr til dagene i kajakk

Svømmeklær, t-skjorte/shorts, håndkle, liten bag, vannflaske, hatt/caps, solbriller og solkrem. Et par badesko/strandsko som tåler å bli våte

Utstyr dagene med fottur

Gode joggesko, langbukse, ekstra t-skjorte, hatt/caps, drikkeflaske, solkrem og vindtett jakke


Med på reisen/guide

Ole Martin Mortvedt

Ole Martin Mortvedt

Turleder Ole Martin (60) har padlet i over 30 år. Han er utdannet kajakkinstruktør, og har vært turleder for en rekke lengre turer i både Norge og i Hellas. Han smiler mye og ofte, og er kjent for ro, tålmodighet og evne til å skape trygghet i gruppa.

 

 


Hotellet

 

Mythos Beach Resort

Mythos Beach Resort er et familiehotell der våre gjester trives og det ligger rett ved stranda i Kolymbia på Rhodos. Like bortenfor hotellet ligger sentrumet i den lille byen Kolymbia der eukalyptustrærne rammer inn hovedgata. Et hyggelig utfluktsmål er Rhodos by som byr på trendy byliv og strender.

Les mer om Mythos Beach Resort