Catski-Weekend i Nord-Makedonia

Popova Sapka

Pris fra: 14 995, -

Dato:  27.-31. mars 2024

Avreise fra: Stockholm, Gøteborg, København, Oslo og Helsinki

Dette er inkludert:         

 • Fly tur & retur
 • Bagasje + håndbagasje + skibagasje
 • Transport på hele reisen
 • Del i dobbeltrom
 • Helpensjon
 • Skikjøring med cat (løypemaskin) og aktiviteter på programmet
 • Erfarne guider (lokale samt Xtravelguide)

Les de særskilte vilkårene som gjelder for denne reisen. 

Bestill

Spørsmål? Kontakt oss: [email protected]

Informasjon om reisen

Xtravel guide: Ja og lokale guider

Antall skisteder: 1

Antall heiser: 9

Off-pist: Ja, et område på 32 kvadratkilometer

Høyeste skikjøringen: 2747 moh

Trenger du toppturutstyr: Nei

Antall løyper: 15

Nyhet! Lengter du etter offpist-kjøring i enorme fjellområder, uten trengsel og med bekvemmelighet i fokus? Dette er reisen for eventyrlystne skikjørere som leter etter urørte fjellskråninger og uendelige muligheter til skikkelig bra skikjøring. Bli med våre Xtravel-guider til Nord-Makedonia, der vi med cat tar oss frem til den aller beste offpist kjøringen. 


Om reisen

I de majestetiske nord-makedonske fjellene omfavnes eventyrsøkende kjørere av urørt pudder snø og dramatiske fjellandskap, der hver kjøring går gjennom et uutforsket vinterparadis. Reisen er fem dager lang inklusive tre hele dager med ubegrensede høydemeter i en cat. Dette skiller seg fra  tradisjonell offpist-kjøring siden du sitter komfortabelt i en cat som tar deg til de uforglemmelige stedene. Reisen gjøres i mindre grupper på maks 14 deltakere sammen med en Xtravel-guide og lokale guider. Dere bor i en lodge som ligger i tilslutning til kjøringen, gå ut av døra og hopp inn i caten. På bostedet får dere frokost og middag mens lunsjen oftest tas ute i bakken. Tilgang til basseng og badstue for vel tiltrengt restitusjon  - uslåelig skirestitusjon.


Om skikjøringen

Skikjøringen skjer med en snowcat, hvilket betyr at kjøringen er i offpist-områdene utenfor skisystemet og preppa bakker. Du må regne med skogsskikjøring, store åpne flater, bølgende terreng, ingen heiskøer, spektakulær utsikt og en avslappet atmosfære som ligger til rette for den beste tenkelige skikjøringen.

En cat er en løypemaskin som er modifisers med en kabin montert bakpå, som i dette tilfellet kan transportere opptil 14 personer oppover fjellsider der det ikke finnes heiser. 


 

Bosted & måltider

Hotell:

På skistedet bor du på Hotel Arena Tetaks med ski-in/ski-out muligheter + siste natten på hotell London sentralt i Skopje

 

Type av bosted:

Enkel overnatting med helpensjon i delt i rom for 2-4 personer, enkeltrom kan ordnes på forespørsel. Alle rommene har private fasiliteter. Sosial omgang, avkobling og god mat står i fokus samt tiltrengt søvn etter dagens skikjøring. Enkeltromstillegg: 1360 NOK på forespørsel.

 

Måltider:

Helpensjon - frokost, lunsj og middag inkludert. På overnattingsstedet får dere frokost og middag mens lunsjen som oftest spises i bakken.

 

Eksempel på hvordan et rom kan se ut:

Transport

Transport:

Transport til og fra flyplassen med vår lokale samarbeidspartner inkludert.

Verdt å vite

Passregler: Husk å sjekke at passet er gyldig i minst 3måneder etter planlagt hjemreise og at navnet i flybestillingen er eksakt det samme som står i passet.

Visum: For norske statsborgere kreves det at passet er gyldig under hele oppholdet i landet. Visum kreves ikke ved opphold under 90 dager. For mer informasjon se UD's nettsider.  

 

EL: 230 V og 50 Hz. Ingen adapter trengs for nordiske elektriske artikler.

Valuta: Denar

Vanskelighetsgrad

For å få så mye ut av denne reisen som mulig skal du kunne kjøre utenfor oppkjørte løyper uten problem og beherske løssnøkjøring bra. Du bør være i god fysisk form med god utholdenhet siden offpist kjøring er mer fysisk krevende enn løypekjøring. Alder spiller ingen rolle men for alles trivsel anbefaler vi ikke nybegynnere å bli med på vår reise til Nord-Makedonia.

Utstyr

Det er mulig å leie utstyr på plass.

Obligatorisk utstyr:

 • Skredutstyr, spade, sonde og mottaker
 • Ski
 • Staver
 • Hjelm

 


 

Fatmap

Heftig 3D-verktøy for oss skikjørere, her kan du finne turer og  tips til offpist kjøring.

Værprognoser

Her finner du snøfalls historikk & værprognoser for området de kommende 6 dagene.

Løypekart

Vi kjører ikke i skianlegg på denne reisen, derfor ingen løypekart. Sjekk dog gjerne inn fjellene i vår Fatmap.


Om skiguidene


 

Vi i Apollo Sports er stolte av at alle våra skireiser arrangeres av erfarne, skientusiaster fra Xtravel. Uansett om du bestiller en guidet skireise eller en skireise på egen hånd så sørger våre skieeksperter for at du får den beste mulige skiopplevelse. 🏆

Lokale guider med flere års erfaring i fjellene og skikjøring velger den beste kjøringen. Vær og vind styrer guidens beslutning om hvor vi skal kjøre. En av våre Xtravelguider er med på reisen og hjelper til med alt et praktiske rundt og sørger for at reisen blir noe helt Xtra.

 

 


Xtravel guide på denne turen


 

Patric Andersson

Patric Andersson

Patric er vår veteran, han bor i surfemetropolen Varberg og er født samme år som Led Zeppelin slapp sin debutplate. Når han ikke guider for oss jobber han som ambulansesjåfør hvilket gjør det vanskelig å finne en bedre bilfører til våre roadtrips, venstretrafikken i Japan, ikke noe problem! Han har mange jern i ilden og holder på med sporter som langrenn, surfing, motocross, MTB, yoga og selvsagt massevis av skikjøring. Til tross for en aktiv livsstil foretrekker han skikjøring med heis fremfor toppturer, og får han mulighet til å kjøre snow-cat, kaster han seg inn i den fort som svint.


Om Nord-Makedonia


 

Popova Sapka er Nord-Makedonias største skisted og ligger cirka 50 kilometer vest for hovedstaden Skopje. Byen gir en opplevelse av å reise tilbake i tiden med et flertall hotell i variert stil, noe som vekker interessen for kultur og historie. Maten her holder god standard til en rimelig penge. Et must er å smake på de lokale delikatessene som Banitsa med kål, sammen med en lokal vin eller en øl.

Med 9 heiser og en fallhøyde på drøye 700 meter er skistedet forholdsvis lite. Men hva gjør vel det? Når den grunnen til at vi er akkurat her er cat-ski mulighetene. Her er det hele 32 kvadratkilometer urørt terreng og fjelltopper på over 2700 meter!

Skistedet er kjent for den bra frikjøringen. Her finner du alt du kan ønske deg: glissen skog for den der magiske skogskjøringen, store åpne flater i høyalpint terreng der du lett blir fartsblind, terrengbølger i alle former og små naturlige hopp som får deg til å sveve.