Freeride Camp Cappadocia

Erciyes, Kappadokia Tyrkia

Pris fra: 17 995, -

Dato: 20.-24. mars 2024

Hotell: Radisson Blu Hotel Mount Erciyes

Avreise fra: Oslo, Gøteborg, Stockholm, København, og Helsinki

Dette er inkludert:         

  • Fly tur & retur
  • Bagasje + håndbagasje + skibagasje
  • Transport
  • Del i dobbeltrom
  • Helpensjon (frokost, lunsj & middag)
  • Erfarne guider (lokal samt Xtravelguide)
  • Heiskort

Les de særskilte vilkårene som gjelder for denne reisen. 

Bestill

Enkeltromstillegg 5 210, -.

Har du spørsmål? Kontakt oss: [email protected] (svensk e-post)

Informasjon om reisen

Xtravel guide: Ja

Antall skisteder: 1

Antall heiser: 14

Off-pist: Ja

Høyeste skikjøring: 3 346 moh.

Trenger du toppturutstyr: Nei

Antall løyper: 41

NYHET! Freeride Camp Cappadocia er en bucket-list-destination og byr på en magisk vinterweekend i Kappadokia! Vår freeride-camp passer for deg som trives i røde bakker, elsker offpist-kjøring og leter etter en reise som byr på episk skikjøring i fascinerende omgivelser. Her venter spennende offpist-kjøring, en gastronomisk fest med fristende matopplevelser og en unik afterski som gjør skireisen til en minneverdig opplevelse!


Om reisen

Det er noe fascinerende med tanken på å et fjell som er skapt av voldsomme eksplosjoner. Ikke det at man vil oppleve det der og da, men når prosessen er klar noen millioner år senere har man et mektig fjell, høyt, snørikt landskap og episk skikjøring. Kombinert med god vellaget mat, service i verdensklasse og erfarne guider med lokalkunnskap så har vi funnet oppskriften på en skireise helt utenom det vanlige!

 

Den mektige Erciyes-toppen på nærmere 4000 meter byr på spektakulær utsikt for den som tar seg hele veien opp. Med heisen kommer du nesten opp til 3500 meter, og denne høyden gjør at skikjøring er mulig helt til slutten av april. Denne reisen er intet mindre enn en skientusiasts drøm. Her venter alt fra pist til offpist, med erfarne guider som viser veien og sørger for god stemning.

Reisen varer i 5 dager med 3 skidager med guiding i eller utenfor løypa. Reisen gjøres i mindre grupper på maks 14 deltagere sammen med en Xtravelguide og lokale guider. Dere bor på et nytt og pent hotell i som ligger like ved skiheisene, der dere om morgenen serveres en utsøkt frokost. Lunsj og middag er også inkludert og inntas i bakken eller på hotellet. Her ser vi frem til å oppleve den smakeksplosjon som det tyrkiske kjøkkenet er kjent for.

Skistedet Erciyes ligger drøyt en halvtime fra flyplassen i byen Kayseri og cirka 1 time fra Göreme, der de populære luftballongturene går fra.

I tillegg til uforglemmelige skiopplevelser byr Kappadokia på gode smaksopplevelser. Start dagen med skiver av Kaşarlı-ost, egg, grønnsaker, nybakt brød og lokalproduserte oliven. Til lunsj og middag serveres ofte salatrører, fylt aubergine, köfte, börek og meze. En av de mest kjente rettene i Kappadokia er Testi kebab. Testi kebab er grønnsaker og kjøtt som kokes lenge i en leirkrukke og så knuses ved servering. En annen signaturrett i Kappadokia er Mantı, tortellini-lignende pasta fylt med kjøtt som serveres med tomat og/eller hvitløkssaus. Fra vingårdene i regionen kommer Yaprak Sarma, fylte drueblad. Avslutt måltidet med desserten Koftur, en søt godbit som lage av druejuice og mel.


Om skikjøringen

Takket være det spektakulære vulkanen har vi fin fine muligheter til en skikkelig bra freeride-camp. På reisen har vi med lokalguide som har ekspertise om fjellet samt Xtravelguide som en herlig bonus med sin eksepsjonelle skikjøringskompetanse og evne til å skape god stemning i gruppa. Nøyaktig hvordan de velger å legge opp skikjøringen avhenger av hva gruppa ønsker og kan, men det som kommer til å blir tilbudt er å carve løyper, teste på offpisten og få tips og råd om hvordan skikjøringen kan bli bedre og nå nye nivåer.


Bosted & måltider

Bosted:

Hotell: Radisson Blu Mount Erciyes

Du bor komfortabelt på Radisson Blu Mount Erciyes med den beste beliggenheten for skikjøring. Alle rommene er romslige med en koselig atmosfære og bekvemme møbler. Her er det TV, wifi og Nespresso maskin. Hotellet har restaurant og bar der du kan smake klassiske tyrkiske retter, og for de som ønsker det, er det også internasjonale alternativ. For alle som elsker å koble av etter skikjøringen har hotellet et toppmoderne spaanlegg med basseng og badstue, samt treningsrom med profesjonelt utstyr. Sosial omgang, avkobling og god mat står i fokus og vel tiltrengt søvn etter dagens skikjøring.

Type bosted:

Reisen er med helpensjon (frokost, lunsj & middag) i del i dobbeltrom, enkeltrom på forespørsel mot tillegg.

Enkeltromstillegg: 5 210, -

Måltider:

Frokosten inntas på hotellet, lunsjer og middager er inkluderte og inntas enten i bakken eller på hotellet. Drikke er ikke inkludert.
En loka øl koster rundt 20 NOK og en flaske vann cirka 2 NOK. 

Eksempel på hvordan rommet kan se ut:

Bassenget på hotellet

Transport

Transport:

Transport til og fra flyplassen inkludert.

Verdt å vite

Passregler: Ditt Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst. Vær nøye med å oppgi navnet på eksakt samme måte som det er skrevet i passet når du bestiller reisen.

Visum: For norske statsborgere kreves det at passet er gyldig under oppholdet. Visum kreves ikke. 

EL: 230 V og 50 Hz. Ingen adapter trengs for nordiske el-duppeditter.

Valuta: Tyrkiske nye lire (TRY)

Vanskelighetsgrad

For å få ut så mye av denne reisen som mulig skal du med letthet kunne kjøre røde løyper og være nysgjerrig på å teste offpisten da det tilbys offpist-kjøring med guider. Men alle er velkommen til å bli med på denne reisen da Ericyes byr på skikjøring for alle nivåer.

Utstyr

Utstyr:

Obligatorisk utstyr ved offpist-skikjøring:

  • Skredutstyr, spade, sonde og mottaker
  • Hjelm

Vil man ikke ta med ski så kan man leie på plass. Den beste skiutleien på skistedet er på hotellet der du bor.

 


 

Fatmap

Heftig 3D-verktøy for oss skikjørere, her kan du finne turer og tips til offpist kjøring.

Værprognoser

Her finner du snøhistorikk & værprognose for området de kommende 6 dagene.

Løypekart

Her kan du sjekke ut løypekartet over området.


Om skiguidene


 

Vi i Apollo Sports er stolte av at alle våra skireiser arrangeres av erfarne, skientusiaster fra Xtravel. Uansett om du bestiller en guidet skireise eller en skireise på egen hånd så sørger våre skieksperter for at du får den beste mulige skiopplevelse. 🏆

Lokale guider med flere års erfaring i fjellene og skikjøring velger den beste kjøringen. Vær og vind styrer guidens beslutning om hvor vi skal kjøre. En av våre Xtravelguider er med på reisen og hjelper til med alt et praktiske rundt og sørger for at reisen blir noe helt Xtra.


Om Mount Erciyes


 

Mount Erciyes, det fjellet som skistedet ligger ved, ligger 20 km sør for Kayseri hvilket gjør skistedet ekstremt lett tilgjengelig. Mount Erciyes har tatt over området som et symbol i cirka 50 millioner år og fortsetter å gjøre et mektig inntrykk. Toppen på nesten 4000 meter dekkes av snø året rundt og skyene henger seg lett fast på fjellet og gjør fjellet enda mer mystisk. Skistedet er utstyrt med moderne stolheiser, gondoler og et snøkanonsystem som muliggjør skikjøring fra desember til april. Erciyes kan også arrangere verdenscupkonkurranser i FIS-ånd og her kjøres årlig konkurranser i den alpine snowboard-verdenscupen.