Topptur på Kreta

Kreta, Hellas

Pris fra 19 495,-

Dato:

Avreise fra: Oslo, Stockholm, Helsinki og København

Dette er inkludert:         

 • Fly tur & retur
 • Mat om bord på flyet
 • Bagasje + håndbagasje + skibagasje
 • Transport under hele oppholdet
 • Del i dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost & middag)
 • Toppturer, skikjøring og aktiviteter ifølge program
 • Erfarne guider (lokal samt Xtravelguide)

Les de særskilte vilkårene som gjelder for denne reisen. 

Bestill

Kontakt oss: [email protected]

Informasjon om reisen

Off-pist: Ja

Xtravelguide: Ja

Høyeste skikjøringen: 2456 moh

Trenger du toppturutstyr? Ja

Snøfall gjennomsnitt sesong: Mer enn nok!

Den mest unike skireisen i Europa? En topptur-roadtrip på Kreta. Ja, du leste riktig. Liker du Kreta om sommeren og skikjøring om vinteren er dette reisen for deg!


Om reisen

Dette er et must for den som søker eventyr og unike opplevelser. Kollegaer og venner kommer til å tro at du er på grensen til galskap når du forteller om toppturkjøring på Kreta. Ski på Kreta?! Det er vel ikke mulig? Jo, det er det faktisk og det er bra. Skikkelig bra! Reisen er sju dager lang og på det tiden får du med deg fire spektakulære toppturdager på høyder opp mot 2500 meter, samt en hviledag med mulighet til å oppleve gresk kultur (om du vil da).

Reisen er en roadtrip i mindre gruppe med maks 16 deltakere, der vi bor på sjarmerende hotell/B&B. Bostedene er strategisk utvalgt for at passe skikjøringen. På reisen har vi lokale fjellguider og en Xtravelguide som tar hånd om alt det praktiske og selvsagt viser vei til den beste skikjøringen!


Om skikjøringen

Dette er en rendyrket toppturskikjøringsreise, som innebærer at vi ikke kommer til å benytte  skiheis eller kjøre i preparerte bakker. I stedet kommer vi til å begi oss ut i det ukjente, langt borte fra infrastruktur og bekvemmeligheter. Vi gjør dette med hjelp av beinmuskler og viljestyrke, som tar oss opp på høye fjell der vi får skikjøringen helt for oss selv.


 

Bosted & måltider

Bosted: 

 • Marin Hotel – 2 netter
 • Alonia B&B – 2 netter
 • Aristea Hotel – 2 netter

Type bosted:    

Reisen er med halvpensjon og del i dobbeltrom. Lokale hotell og B&B, alle med private fasiliteter. Sosial omgang, avkobling og god mat står i fokus og velfortjent søvn etter dagens fysiske bragd. Vi bor på steder omgitt av vakker natur eller ved havet!

Måltider:

Halvpensjon omfatter frokost og middag, lunsjene står man selv for men vi spiser sammen i bakken, vi vil jo ikke gå glipp av noe skikjøring!

Marin Hotel:

Alonia Hotel

Aristea Hotel

 

Transport

Transport:

Transporten gjør vi i minibuss med lokale samarbeidspartnere på hele turen.

Verdt å vite

Passregler: Husk å sjekke at passet er gyldig og at navnet i flybestillingen er eksakt det samme som står i passet.

Visum: For norske statsborgere kreves det at passet er gyldig under hele oppholdet i landet. Visum kreves ikke. 

EL: 230 V. Ingen adapter trengs for nordiske ladere.

Valuta: Euro og sørg for å ha med kontanter. 

Vanskelighetsgrad

For å få så mye ut av denne reisen som mulig skal du kunne kjøre utenfor oppkjørte løyper uten problem og beherske løssnøkjøring bra. Du bør være i god fysisk form med god utholdenhet og ha en viss erfaring med toppturer på ski. Aldersgrense 16 år og for alles trivsel anbefaler vi ikke nybegynnere å bli med på vår reise til Kreta.

 

 

Utstyr

OBS! Det er ikke mulig å leie skiutstyr på plass på denne reisen.

Obligatorisk utstyr

 • Lavineutstyr, spade, sonde og mottaker
 • Ski med turbinding (eksempelvis; Dynafit, Telemark, Salomon shift)
 • Skifeller
 • Staver (gjerne teleskop)
 • Hjelm
 • Veske som tar minst 35 liter
 • Lette tursko

Frivillig utstyr

 • Steg jern
 • Isøks

 

Fatmap

Heftig 3D-verktøy for oss skikjørere, her kan du finne turer og  tips til offpist kjøring.

Værprognoser

Her finner du snøfallshistorikk & værprognoser for området de kommende 6 dagene.

Vi kjører ikke i skianlegg på denne reisen, derfor ingen løypekart. Sjekk dog gjerne inn fjellene i vår Fatmap.


Om skiguidene


 

Vi i Apollo Sports er stolte av at alle våra skireiser arrangeres av erfarne, skientusiaster fra Xtravel. Uansett om du bestiller en guidet skireise eller en skireise på egen hånd så sørger våre skieksperter for at du får den beste mulige skiopplevelse. 🏆

Våre Xtravelguider sørger for å ta hånd om deg både i fjellet og eller alle de dagene dere er på plass. Guidene finner den beste kjøringen på de beste stedene i fjellene i Niseko området. Med god kunnskap og hjelp av værmeldinga bestemmer guiden hvor turen går og hvilke fjell som besøkes.


Xtravelguide på denne reisen


 

Felix Von Heijne

Felix Von Heijne

Felix er vårt nye stjerneskudd, han har tilbragt flere vintre som guide og reiseleder i Alpene men har de senere årene utdannet seg til fjellguide og bosatt seg i Åre på vinterstid, der han jobber som topptur- og scooterguide. Om sommeren jobber han som kajakkinstruktør på Sveriges vestkyst. Hans lidenskap for utendørsaktiviteter gjennomsyrer hans valg av livsstil og han finner stor glede i å inspirere andre til nettopp dette. Søker du et eventyr? Da skal du bli med Felix!


Om Kreta


 

Øya Kreta er den greske øya som har flest og størst fjell, det er fjellene som dominerer øyas natur. Vel inne i fjellkjeden glemmer du helt at du befinner deg på en øy i Middelhavet da du er omgitt av flere topper på over 2000 meter – i vest finner vi Lefka Ori eller De hvite fjellene, som har mer enn 52 topper på over 2 000 meter, med Pachnes på 2453 moh. Midt på øya ligger Mountain Idi eller Psiloritis fjellkjeden, der ligger Kretas høyeste topp, Timios Stavros på 2 456 meter over havet.