Skiexploration Gudauri

Gudauri, Georgia

Pris fra 19 495,-

Dato: 9.-14. april 2024

Avreise fra: Oslo, Stockholm, København og Helsinki

Dette er inkludert:   

 • Fly tur & retur
 • Bagasje, håndbagasje + skibagasje
 • Transport
 • Heiskort
 • Lavineutstyr (mottaker, spade og sonde)
 • Del i dobbeltrom
 • Helpensjon
 • Guiding med Xtravels guider samt sertifiserte lokale guider

Les mer om de særskilte vilkårene som gjelder for reisen

Bestill

Kontakt oss: [email protected]

Informasjon om reisen

Offpist: Ja

Xtravel guide: Ja

Antall skisteder: 1

Antall løyper: 22

Antall heiser: 15

Høyeste skikjøring: 3276 moh.

Trenger du toppturutstyr: Ja

Hvor er vi på vei? 10 poeng. Reisen starter for alvor når vi ferdes langs en minst sagt spektakulær vei, der landskapet med fjellene vokser helt inn i himmelen. Etter 12 raske mil befinner vi oss på et sted der skidrømmer kombinert med det georgiske kjøkkenets fristelser blir til virkelighet. Velkommen til skiparadiset Gudauri! Med lokale pionerer som skiguider og vår egen Xtravelguide så er det bare å forberede seg på å bli “blown-away" av opplevelsen.


Om reisen

På denne reisen blir du med en gjeng pionerer, de lokale guidene, som generøst deler sin absolutt beste skikjøring i skisystemet og toppturer med oss, de tar oss med til de bortgjemte paradisbakkene. Skistedet ligger på 2 200 meters høyde og med heisen kommer vi nesten opp i 3 300 meters høyde over havet. Dette gjør at det er mulig å kjøre ski her langt ut i april.

Reisen byr på fire eventyrlige skidager der våte skidrømmer blir virkelighet. Dette er helt klart ikke bare en skireise, du får også et innblikk i den georgiske kulturen og da først og fremst maten kan beskrives med ett ord, DIGG! Her finner vi innslag av vestlig, gresk, persisk, tyrkisk og smaker fra Midtøsten, en herlig blanding inspirert av det georgiske kjøkkenet som nå har skapt gastronomiske underverker. Prikken over i’en er det faktum at vinen sies komme herfra.


Om skikjøringen

Kan det bli bedre enn å kombinere toppskikjøring der heisen tar deg helt opp og du bare kan kaste deg ut i det enorme fjellmassivet? Det tror i hvert fall ikke vi! På denne turen får vi både óg da vi med hjelp fra de lokale fjellguidene blir med til deres hemmelige perler i Gudauris skisystem med tilhørende offpist-områder, både nært heisene og til steder der få mennesker har satt sin fot. Toppturutstyr med skifeller er et must for å delta på alt reisen tilbyr, ta med eget utstyr eller lei på plass. Det er også viktig å sørge for å være i god form innen avreise. Er du ikke det kan vi love at du vil være det etter endt eventyr med oss!


 

Bosted & måltider

Måltider:

Helpensjon - frokost, lunsj og middag inkludert. På hotellet får dere en gedigen frokost og delikat middag mens lunsjen inntas som piknik ute på spektakulære steder om været tillater det.

Bosted:

Reisen er med helpensjon og del i dobbeltrom. Enkeltromstillegg 2000,-.

Du bor godt på 4-stjerners Gudauri Inn sentralt beliggende på skistedet. Rom med to deilige senger, TV, wifi og en magisk utsikt over fjellene. På hotellet er det en restaurant som serverer solide frokoster og utsøkte middager med gode viner samt en relax-avdeling med badstue som maksimerer vår restitusjon etter lange dager av kjøring.

 

Transport

Transport i minibuss med lokal partner på hele reisen.

Verdt å vite

Verdt å vite:

Transport: Flyplasstransport til hotellet inkludert.

Passregler: Ditt Passet må være gyldig. Vær nøye med å oppgi navnet på eksakt samme måte som det er skrevet i passet når du bestiller reisen.

Visum: Det er ikke visumkrav til de med norsk, svensk, dansk og finsk pass.

UD: Sjekk UDs hjemmeside for oppdatert informasjon og anbefalinger vedrørende reiser til Georgia.

Forsikring: På denne reisen er det obligatorisk med en forsikring som dekker offpist, toppturer og skikjøring i avsideliggende områder, inklusive redning med helikopter. Vi kan anbefale Goudas “Maxi”, som dekker offpist-skikjøring med guide. 

Valuta: Georgiske Lari (GEL). 

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 

For å få så mye som mulig ut av denne reisen skal du kunne kjøre temmelig uhindret utenfor oppkjørte bakker og beherske offpist-kjøring godt. Du bør være i god fysisk form med god utholdenhet og ha en viss erfaring med toppturer. For alles trivsel råder vi ikke nybegynnere å bli med på vår reise til Georgia.

Utstyr

Utstyr:

Det er mulig å leie toppturutstyr på denne reisen. Pris: 1 900,- per person og da er ski, staver, skistøvler og feller inkludert.

Lavineutstyr, spade, sonde og mottaker inkludert, men vil man ta med sitt eget så gjør det!

Obligatorisk utstyr:

 • Ski med turbinding (f. eks. Dynafit, Telemark, Salomon Shift)
 • Skifeller
 • Staver (gjerne teleskop)
 • Hjelm
 • Ryggsekk

 

Fatmap

Heftig 3D-verktøy for oss skikjørere, her kan du finne turer og tips til offpist kjøring.

Værprognoser

Her finner du snøhistorikk & værprognose for området de kommende 6 dagene.

Løypekart

Her kan du sjekke ut løypekartet over området.


Om skiguidene


 

Vi i Apollo Sports er stolte av at alle våra skireiser arrangeres av erfarne, skientusiaster fra Xtravel. Uansett om du bestiller en guidet skireise eller en skireise på egen hånd så sørger våre skieksperter for at du får den beste mulige skiopplevelse. 🏆

Lokale guider med flere års erfaring i fjellene og skikjøring velger den beste kjøringen. Vær og vind styrer guidens beslutning om hvor vi skal kjøre. En av våre Xtravelguider er med på reisen og hjelper til med alt et praktiske rundt og sørger for at reisen blir noe helt Xtra.


Xtravel guide på denne reisen


 

Shan Fjellgren

Shan Fjellgren

Shan er en ihuga skikjører som gjør alt som står i hans makt for at skiene ikke skal støve ned i boden. Nylig ferdigutdannet idrettslærer på GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan), men det slutter nok i der for hans melodi er konstant utvikling. Han holder årlig opplæring av morgendagens skilærere rundt omkring i Sverige. Han har vært med på våre reiser til Alpene, Canada og Japan og ser ikke ut til å slutte å kjøre ski til beina har gjort sitt. Han er kanskje morgentrøtt, men når han har våknet til liv blir man lett smittet av hans positive utstråling.


Om Georgia


 

Georgia ligger på grensen mellom Øst-Europa og Vest-Asia. Det er et gammelt land med rik og unik kultur, stor gjestfrihet, tradisjoner og vakker natur. Her har vi Kaukasusfjellene, Svartehavet, vakre åpne landskap og et flertall skisteder. Majoriteten av befolkningen her tilhører den georgisk-ortodokse kirken hvilket gjennomsyrer kultur og tradisjon. Det offisielle språket her er georgisk med et helt unikt skriftspråk som ikke kan relateres til noe annet språk.

Interessen for skikjøring i Georgia har de senere årene fått en reell oppsving. Det mest kjente skistedet er Gudauri, som begynte å utvikle seg som skidestinasjon på 80-tallet med et stort hotell på 240 senger og fire heiser. Mellom 2000 og 2010 satte utviklingen skikkelig fart og infrastrukturen med heiser, bosteder og andre bekvemmeligheter ble forbedret til fordel for helhetsopplevelsen av skistedet.

 

I dag er det 15 heiser, 22 løyper og et bredt utvalg av bosteder. Gudauri ligger på 2 200 meters høyde og med stolheisen kommer du opp hele 3 285 moh. Der oppe vil du kunne se fjell som strekker seg mer enn 5 000 meter opp over havet. I Gudauri er det ski- og snowboardkjøring for alle nivåer og for den eventyrlystne er det bra offpist-muligheter og helikopterskikjøring.


Det georgiske kjøkkenet er en blanding av smaker med innslag fra Vesten, Tyrkia, Iran, og Midtøsten og her gjør de sin egen tolking av det hele. I Georgia er det mer enn 150 unike oster og 450 druesorter. I landet benyttes flittig ville vekster i matlagingen og valnøtter er en populær ingrediens i gryter og desserter. Landet har fått flere utmerkelser av Unesco for sin mat- og drikkekultur.