Skireiser

De italienske alpene

Pris fra 16 995,-

Datoer:

10.-17. mars 2024

24.-31. mars 2024

31. mars - 7. april 2024

Hotell: Hotell Cristallo

Avreise fra: Oslo og København

Dette er inkludert:         

 • Fly tur & retur
 • Transport t/ hotellet
 • Hotellovernatting
 • Frokost
 • Heiskort 6 dager

Bestill

Kontakt oss: [email protected]

Informasjon om reisen

Antall heiser: 37 stk

Off-pist: Ja

Høyeste skikjøring: 3275 moh

Trenger man toppturutstyr: Nei

Antall løyper: 66 stk

Xtravelguide: Nei

Alagna Valsesia, en perle av et skisted i skisystemet Monterosa Ski også kjent som "Freeriders Paradise", og det er gode grunner til det. Beliggende på 1200 meters høyde, strekker heisene seg opp til nesten 3300 meters høyde og tilbyr enestående løyper som passer alle skifantaster. Her finnes alt fra typiske alpebakker til unike terrengdrag. 


Om reisemålet

De italienske alpene er en Xtravel-favoritt. Med lange og fine bakker, god mat og sol, så skjønner man jo hvorfor. De italienske alpene byr på utrolig vakre fjell og skikjøring men en stor del av opplevelsen er de koselige byene og den gode maten og drikken som tilfører ferien og opplevelsen det lille ekstra.


Om skikjøringen

Området har et generøst tilbud av 4000-meterstopper for de som elsker eventyr utenfor de preparerte bakkene. Med massevis av naturlig snø og områder som kun nås med egen maskin er Alagna en drømmedestinasjon for off-pist kjørere. Store fjell, dype daler der skikjøringen byr på magisk utsikt, lange preparerte bakker med enklere og mer avansert off-pist alltid like ved! Vil man pusse litt på sine carving-skills er det skiskole her og for de som vil ha off-pist skikjøring anbefaler vi en lokal fjellguide! 


 

Bosted & måltider

Romkategorier:

Charme-rom – 35 kvm. Store og lyse rom med god plass for avslapping og planlegging av ditt neste eventyr. Også stort nok til å gjøre din daglige innendørstrening!

Juniorsuite – 45 kvm (3-5 personer). Består av to dobbeltrom og her kan det bo opptil 5 personer. De jordnære fargene og innredningen gir ro og god stemning slik at du kan hvile ut og restituere deg etter en lang dag i bakken.

Inngang til spa med badstue og innendørsbasseng inkludert.

Måltider:

 • Halvpensjon kan legges til.
 • Treretters middag i 7 dager koster 2495 kr per person, drikke ikke inkludert.

Om Hotell Cristallo:
Et klassisk hotell i Alagna med aner tilbake til 1932. Det ligger sentralt i byen med passe gangavstand til skiheisen. Hotell Cristallo har store og romslige rom med behagelige senger, innredet med fine detaljer og innslag fra den lokale kulturen. Et familiært hotell som byr på en avslappet atmosfære. 

Hotellet har totalt 19 rom, alle med unik stil og god atmosfære samt fokus på komfort. På hotellet er det fasiliteter som relaxavdeling med svømmebasseng, treningsrom og badstue. Hotellet har en hyggelig restaurant der frokosten inntas og à la carte-middag om man ønsker det. I lobbyen er det en bar med god kaffe og noen hyggelige viner! 


Flere aktiviteter på stedet

I Alagna er det fokus på skikjøring men det er annet å finne på i byen, under finner dere noen tips:

 • Fjellguide 1 dag koster cirka 390 euro. Man kan være maks 7 i en gruppe. Man møter opp om morgenen før heisen åpner for å gå gjennom dagen med fjellguiden. Avhengig av nivået i gruppa blir det toppturer eller off-pist kjøring.
 • Skiskole med dyktige instruktører finnes på plass.
 • Test klatring innendørs.
 • Vinsmaking i vinbaren.
 • Løyper for langrenn nede ved elva. Det er skiutleie ved løypene.

Hør med oss for tips og råd.

Utstyr & leie

Anbefales:

 • Hjelm

Skal du kjøre kjøre off-pist anbefales lokal fjellguide + spade, sonde og sender/mottaker. 

Eget utstyr: Frakt av ski på flyet er inkludert.

Leie av utstyr: Det meste kan leies på plass, hør med oss for tips og råd.

 

Vanskelighetsgrad

Alagna passer for alle som har en viss erfaring med å kjøre ski, du bør kunne ta deg ned blå/røde bakker uten problemer for å få maksimalt ut av skikjøringen her! Kjøringen skjer i preparerte løyper med gode muligheter for off-pist for de som ønsker det, men da anbefaler vi en lokal fjellguide som kan ta dere med til de urørte bakkene. Alder spiller ingen rolle, bare du er ung til sinns og elsker skikjøring eller brettkjøring.

Verdt å vite

Passregler: Husk å sjekke at passet er gyldig og at navnet i flybestillingen er eksakt det samme som står i passet.

Visum: For norske statsborgere kreves det at passet er gyldig under hele oppholdet i landet. Visum kreves ikke. For ytterligere informasjon kontakt Italias ambassade.

EL: 230 V og 50 Hz. Ingen adapter trengs for nordiske ladere.

Valuta: Euro


 

Fatmap

Bra 3D verktøy for oss skikjørere for å få en oversikt over området.

Værprognoser

Hold deg oppdatert på været i Alagna. Her finner du også snøhistorikk.

Løypekart

Kart over skiområdet


Om Alagna

Alagna tilhører Monterosas skisystem og inkluderer skistedene Champoluc og Gressoney. Men lille Alagna er det stedet vi synes har mest sjarme og den beste skikjøringen. Forvent ikke masse afterski eller fest inn i de små nattetimer, her er det fokus på å kjøre masse ski og spise godt på en av de små, hyggelige restaurantene i byen – og selvsagt er det en koselig vinbar for å nyte kvelden litt ekstra.

Størrelsen på byen gjør at alt er nært. Alagna har helt enkelt alt og mer til for den optimale skikjøringen, akkurat slik vi i Xtravel liker det.