Elvecruise fra Wien
Reiserute – Donau fra Wien

Reiserute

Wien – Melk og Dürnstein – Bratislava – Kalocsa – Budapest – Esztergom – Wien

Om du ønsker å kombinere cruiset med et ekstraopphold i Wien, må du gjerne kontakte oss for mer informasjon og prisforslag.


Dag 1: Norge – Wien

Flyreise til Wien og transfer til båten. Etter innsjekk serveres en velkomstdrink i salongen før vi inntar den første av en serie velsmakende middager om bord. Båten legger fra kai ved midnatt og setter kursen vestover mot Melk.
 

Dag 2: Melk og Dürnstein

I løpet av natten har båten seilt inn i Wachau, ett av Østerrikes kanskje vakreste landskaper, og lagt til kai i Melk. Den lille byen domineres av det store Benediktinerklosteret som ligger oppe på åskammen – utsikten over Donau og dalen er enestående her oppe fra.

Nabobyen, pittoreske Dürnstein er ikke mindre kjent for sin vakre barokkirke og slottet hvor Rikard Løvehjerte i følge sagnet ble holdt fanget av Leopold V, etter uoverensstemmelser under det tredje korsfarertoget. Her har du mulighet til å være med på en rusletur i landsbyen. Det flere små sjarmerende butikker og vinotek der du kan prøvesmake vinen fra Wachaudalen. Du kan også gå opp til slottet på egen hånd. Vær oppmerksom på at det er ganske bratt, så ta på gode sko. Båten kaster loss ut på ettermiddagen.

Wachaudalen
 

Dag 3: Bratislava

Etter frokost begir vi oss ut på en byrundtur med buss i Slovakias hovedstad. Turen avsluttes med en spasertur gjennom den vakre gamlebyen. Som en kuriositet kan det nevnes at Bjørnstjerne Bjørnson har fått en gate oppkalt etter seg som takk for sin kamp for slovakerne. Ved lunsjtid legger båten ut på cruisets lengste etappe.

 

Slovakias hovedstad Bratislava
 

Dag 4: Kalocsa

Vi har nå kommet inn i Ungarn, til Kalocsa ute på det gresskledde slettelandskapet. Med buss drar vi utenfor byen, ut på pusztaen, for å overvære en spektakulær rideoppvisning. Etter showet blir det tid til å se mer av Kalocsa på egen hånd.

Dag 5: Budapest

Formiddagen byr på byrundtur i den vakre hovedstaden – som også kalles "Donaus dronning". Fra høyden oppe på Buda-siden er det en flott utsikt mot Pest med det staselige parlamentet og alle broene som forbinder de to bydelene. Men også Buda-siden har sine severdigheter – både Fiskerbastionen og Matthiaskirken er verdt besøket. Dagen står for øvrig til egen disposisjon – kanskje det frister med en dukkert i ett av de mange termalbadene. Etter middag er det folkloreshow på land, for den som ønsker å oppleve dette.

Budapest, Ungarn

Dag 6: Esztergom

Ankomst i Esztergom, erkebispesete og Ungarns første hovedstad, og særlig kjent for sin store, vakre basilika. Formiddagen fri. Etter lunsj venter siste etappe med kurs mot Wien. Nyt den flotte seilingen langs Donau og se naturens skiftende landskap – en flott opplevelse fra første til siste stund. Denne kvelden kan du gjerne pynte deg litt ekstra, da det er kapteinens middag om bord.

Esztergom, Ungarn

Dag 7: Wien

Mange av oss forbinder Wien først og fremst med musikk – store symfonier og Strauss-valser, operaer og operetter. Om formiddagen kan du følge med på panorama-sightseeing med buss langs byens paradegate Ringstrasse med vakre monumentalbygg som Staatsoper, Hofburg, Burgtheater og rådhuset. Turen avsluttes på sommerslottet Schönbrunn, som ligger litt i utkanten. På ettermiddagen går turen til habsburgernes residens Hofburg, om du ikke vil utforske byen i eget tempo.

Intet besøk i Wien er komplett uten en konsert. Bli med til vakre Kursalon, til en konsert med kjente og kjære "svisker" fra opera, operette og ballett. Her står både Mozart, Strauss og von Suppé på plakaten. Konserten som er ved Salonorchester Alt Wien, varer i ca. to timer inkludert pause; bussen er tilbake ved båten ca. kl. 22.30.
 

Dag 8: Wien – Norge

Utsjekking etter frokost og transfer til flyplassen for returreisen til Oslo.


Merk! Utfluktene som er beskrevet i programmet er mot tillegg. Reiseruten er preliminær og tilpasses underveis ut fra vannstanden i elven. Noen ganger kan utfluktene medføre en lengre bussreise om båten må legge til et annet sted. Det tas forbehold om endringer som følge av uforutsigbare hendelser underveis; som værforhold/vannstand, streik, flyforsinkelser, endringer i åpningstider eller andre lokale forhold. Dette kan skje kort tid før anløp, og er sikkerhetsmessig og operative avgjørelser tatt av kaptein og rederi utenfor Apollos kontroll.