Elvecruise på Donau

Elvecruise på Donau byr først og fremst på storbyene Wien, Bratislava og Budapest. Med mange timer i land i store og små byer langs Donau får du også stifte bekjentskap med Mellom-Europas vakre middelalderbyer. Du kommer også tett på natur og kultur fra dekket på en elvecruisebåt – frodige marker med vinranker i rad og rekke, eventyrslott fra middelalderen og historiske minnesmerker med røtter fra romertiden venter på denne seilasen.

Reiserute
Wien – Melk og Dürnstein – Bratislava – Kalocsa – Budapest – Esztergom – Wien

Avreisedatoer
MS Beethoven 26.08 | 09.09 | 07.10*.
MS Symphonie 01.10*.

*) Engelsktalende personale på avgangene 01.10 og 07.10

Vi tilbyr også et temacruise med vandring langs Donau

MS Beethoven 30.09.

Inkludert i reisens pris
Rutefly Oslo–Wien t/r, innsjekket bagasje, transport flyplass-havn t/r, alle flyplasskatter og avgifter. Sju netter cruise i utvendig lugar. Helpensjon fom. middag første dag tom. frokost siste dag. Drikke om bord (med unntak av champagne og enkelte viner). Gratis WiFi. Byvandring i Dürnstein dag 2. Høretelefoner på utfluktene. Skandinavisktalende reiseleder fra Apollo på alle avreiser unntatt 01.10 og 07.10 med kun engelsktalende personale.

Det betales tillegg for
Serviceavgift/tips. Utflukter.
Flyreise fra andre byer på forespørsel.

Serviceavgift/tips
Tips til personalet om bord (anbefalt ca. 40 euro pr. person). Tips utover dette forventes ikke. Tips til lokale guider og sjåfører (1-2 euro pr. person).

Informasjon om bord
Språket om bord er fransk og engelsk. Apollos reiseleder er med og informerer under cruiset, bortsett fra avgangene 01.10 og 07.10.

Utflukter
Alle utflukter hvor ikke annet er nevnt, er mot tillegg. De går i rederiets regi med lokale engelsktalende guider. Der det er mulig, vil vi bruke skandinavisktalende lokalguider, alternativt egen buss om vi er mange nok. Utfluktene bestilles samlet som en pakke til spesialpris senest 30 dager før avreise, alternativt enkeltvis om bord til en høyere pris. Minimum/maksimum antall deltakere på utfluktene kan forekomme.

For å være sikret billetter til Wienerkonsert, anbefaler vi å bestille utfluktspakke inkl. wienerkonsert. (Den kan ikke kjøpes separat på forhånd.)  Utflukt ”Hofburg” inngår ikke i utfluktspakken.

Forbehold om endringer i program og priser.

Utfluktspakke
Ekskl. wienerkonsert pr. person: kr 1 950
Inkl. wienerkonsert pr. person: kr 2 575

Pris på utflukter som kjøpes om bord
Benediktinerklosteret i Melk €46
Byrundtur i Bratislava €31
Halvdagstur på pusztaen €52
Byrundtur i Budapest €28
Folkloreshow i Budapest €42
Byrundtur i Wien med Schönbrunn €64
Hofburg €58
Wienerkonsert €80