Elvecruise fra Wien
Reiserute Donau, fra Wien

Reiserute

Wien – Melk og Dürnstein – Bratislava – Kalocsa – Budapest – Esztergom – Wien

Om du ønsker å kombinere cruiset med et ekstraopphold i Wien, må du gjerne kontakte oss for mer informasjon og prisforslag.


Dag 1: Norge – Wien

Flyreise til Wien og transfer til båten. Etter innsjekking serveres en velkomstdrink i salongen før vi inntar den første av en serie velsmakende middager om bord. Båten legger fra kai ved midnatt og setter kursen vestover mot Melk.
 

Dag 2: Melk og Dürnstein

I løpet av natten har båten seilt inn i Wachau, et av Østerrikes kanskje vakreste landskaper, og lagt til kai i Melk. Den lille byen domineres av det store benediktinerklosteret som ligger oppe på åskammen – utsikten over Donau og dalen er enestående her oppe fra. Vi får så omvisning en times tid i klosteret.

Vandretema: Fra Melk vandrer vi gjennom vinmarkene til ruinene av Aggstein slottet, en av de mest kjente i Østerrike. Deretter går vi videre til Maria Longegg hvor vi møter bussen som tar oss til båten som i mellomtiden har lagt til kai i nabobyen, pittoreske Dürnstein. (4 timers vandring med maks 400 meter stigning)

Landsbyen Dürnstein er kjent for sin vakre barokkirke og slottet hvor Rikard Løvehjerte i følge sagnet ble holdt fanget av Leopold V, etter uoverensstemmelser under det tredje korsfarertoget.

Tema 2: Vi tar oss en rusletur i landsbyen. Her finnes det flere små sjarmerende butikker og vinotek der du kan prøvesmake vinen fra Wachaudalen. Du kan også gå opp til slottet på egen hånd. Vær oppmerksom på at det er bratt. Båten kaster loss utpå ettermiddagen.

Wachaudalen – et av de vakreste landskapene i Østerrike
 

Dag 3: Bratislava

Båten legger til kai i Slovakias hovedstad om morgenen. Bratislava ligger fantastisk til ved Donau, og har en sjarmerende, gammel bydel med barokkirker og et hyggelig torg. Som en kuriositet kan nevnes at Bjørnstjerne Bjørnson har fått en gate oppkalt etter seg som takk for sin kamp for slovakenes. Ved lunsjtid legger båten ut på cruisets lengste etappe. Om kvelden blir det lett underholdning om bord.

Vandretema: Vi tar oss med buss til fjellkjeden Lille Karpatene og vandrer gjennom nasjonalparken til ruinene av slottet Devín. Herfra er det en flott utsikt ned mot Bratislava. (3 timers lett vandring)

Tema 2: Byrundtur med buss i Slovakias hovedstad. Turen avsluttes med en spasertur gjennom den vakre gamlebyen.

 

Gamlebyen i Bratislava
 

Dag 4: Kalocsa

Vi har nå kommet inn i Ungarn, til Kalocsa ute på det gresskledde slettelandskapet. Med buss drar vi utenfor byen, ut på pusztaen, for å overvære en spektakulær rideoppvisning. Vi er tilbake til lunsj, og fortsetter cruiset mot Budapest.

Dag 5: Budapest

Denne vakre hovedstaden er populært kalt "Donaus dronning". Fra høyden oppe på Buda-siden er det en flott utsikt mot Pest med det staselige parlamentet og over alle broene som forbinder de to bydelene. Men også Buda-siden har sine severdigheter – både Fiskerbastionen og Matthiaskirken er verdt besøket.

Vandretema: Før lunsj skal vi oppdage bydelen Buda til fots, og vi returnerer til båten med trikk/buss. ( ca. 2.5 t. og maks stigning 100 meter) Etter lunsj om bord spaserer vi i bydelen Pest, og vi returnerer til båten med trikk/buss.

Tema 2: Før lunsj er det panoramatur i buss med fotostopp I begge bydelene. Etter lunsj står resten av dagen til egen disposisjon – kanskje det frister med en dukkert i et av de mange termalbadene.

Etter middag er det folkloreshow på land, for den som vil være med.

Bli kjent med Budapest på elvecruise

Dag 6: Esztergom

Vi ankommer Esztergom om morgenen. Stedet er erkebispesete og Ungarns første hovedstad, og særlig kjent for sin store, vakre basilika.

Vandretema: Før lunsj vandrer vi til slottet Visegrád, og herfra er det en flott utsikt over Donau ( Turen tar ca. 2 t. med maks stigning 200 meter)

Etter lunsj venter siste etappe med kurs mot Wien. Nyt den flotte seilingen langs Donau og se naturens skiftende landskap – en flott opplevelse fra første til siste stund. Denne kvelden kan du gjerne pynte deg litt ekstra, da det er kapteinens middag.

Ezstergom, Ungarns første hovedstad

Dag 7: Wien

Mange av oss forbinder Wien først og fremst med musikk – store symfonier og Strauss-valser, operaer og operetter. Vi starter dagen med panorama-sightseeing med buss langs byens paradegate Ringstrasse med vakre monumentalbygg som Staatsoper, Hofburg, Burgtheater og rådhuset. Turen avsluttes på sommerslottet Schönbrunn, som ligger litt i utkanten.

Vandretema: Etter lunsj skal vi spasere til Leopoldsberg, en av de fineste utsiktpunktene i Wien. (Turen tar ca. 3 timer med maks 340 meter stigning)

Tema 2: Etter lunsj går turen til habsburgernes residens Hofburg, hvis du ikke vil utforske byen i eget tempo.

Intet besøk i Wien er komplett uten en konsert. På kvelden kan du bli med til en konsert med kjente og kjære "svisker" fra opera, operette og ballett. Her står både Mozart, Strauss og von Suppé på plakaten. Konserten varer ca. to timer inkludert pause; bussen er tilbake ved båten ca. kl. 22.30. (Konserten kjøpes om bord.)
 

Dag 8: Wien – Norge

Utsjekking etter frokost og transfer til flyplassen for returreisen til Oslo.


Merk! Utfluktene som er beskrevet i programmet er mot tillegg. Reiseruten er preliminær og tilpasses underveis ut fra vannstanden i elven. Noen ganger kan utfluktene medføre en lengre bussreise om båten må legge til et annet sted. Det tas forbehold om endringer som følge av uforutsigbare hendelser underveis; som værforhold/vannstand, streik, flyforsinkelser, endringer i åpningstider eller andre lokale forhold. Dette kan skje kort tid før anløp, og er sikkerhetsmessig og operative avgjørelser tatt av kaptein og rederi utenfor Apollos kontroll.