Forfriskende drikke

Forfriskende drikke

I Thailands tropiske varme trenger du mye væske. Vann (på flaske) er selvsagt, men det er mange av herlig, avkjølende drikker å velge blant – alt fra fersk fruktjuice til kalt øl.

Den beste tørsteslukkeren i Thailand er helt klart ”watermelon shake” – vannmelon, is og en liten teskje sukke eller salt som kjøres i blender. En velfortjent belønning etter noen timers hard soling og bading på stranden. Det pleier å være mange andre deilige fruktshakes å velge blant.

Er du kaffetørst i varmen – hvorfor ikke prøve den lokale iskaffen? Den serveres fra små kafevogner, på lokale kaffebarer og på noen lokale restauranter. Sterk svart kaffe som blandes med litt sukker, kondensert melk og kardemomme. Den serveres i et glass eller i et større krus som fylles opp til kanten med is.

Øl og vin

Singha, løveølen, er en av de eldste ølsortene i Thailand og i følge mange den mest ”thailandske” ølen. Den er litt syrlig i smaken og smaker utmerket i varmen. Chang, elefanten, er en av Singhas største konkurrenter med sin fyldige smak og et alkoholinnhold på 6,4 prosent. Leo drikker du om vil stirre en leopard i øynene. Denne finner du for det meste på landsbygda og har lavere pris enn Singha og Chang. Smaken? Sånn passe – men verdt å smake på.

Verdt å vite: I Thailand serveres øl med is, i prinsippet på alle de lokale restaurantene. Si i fra til personalet om du ikke vil ha is i. De fleste ølsortene får du i to størrelser: 33 cl og 63-64 cl.

Du skjønner for at fin vinkultur ikke har sin opprinnelse i Thailand når du ser noen legge isbiter i et glass rødvin. Men vindrikkingen begynner å bli mer vanlig og i dag har flere provinser sin egen vinproduksjon. Flere av vinene smaker helt greit og er klart verdt en mulighet – Nakara for eksempel.

Hemmelig whisky

Mehkong whisky er en myteomspunnen drikke som har blitt populær både blant lokalbefolkningen og turister. Den er fremstilles på sukkerrør (95 prosent) og på ris (5 prosent). Etter destillasjons-prosessen tilsettes en hemmelig blanding av krydder og urter. Alkoholprosenten er 35 og til tross for navnet smaker den mer som rom enn whisky. Mange thailendere foretrekker å drikke Mehkong med is og sodavann eller med Cola.