Padel i ferien

Nye trender: Ferietreningen som er kommet for å bli

Å trene i ferien er blitt mer populært enn noen gang. En av fire bestillinger hos Apollo i dag, er reiser til ett av reiseselskapets sportshotell. Øverst på ønskelisten ligger utendørstrening og padel.  

–  Det er helt klart in å være ute og bevege seg. Mange har skapt positive treningsvaner i løpet av det siste året som de vil utvikle videre. Og akkurat nå er det  på en padelbane med utsikt over havet eller på en crossfittime i skyggen før en et Middelhavsmåltid folk ønsker, sier Daniel Giray, Sportssjef hos Apollo. 

Hos Apollo følger man med på de nye tendensene både globalt og på hjemmeplan for å få en oppfatning om hva som blir den neste store trenden. De mest tydelige reisetrendene i 2021 skyldes, ifølge Daniel Giray, den økende interessen for helse, velvære og en aktiv livsstil. I år er det alle typer av utendørstrening som ligger øverst på manges ønskeliste, der padel har seilt opp som nummer en. Noe som har medført at Apollo har satset stort på denne sporten i 2021. 

Padel har eksplodert i popularitet i våre naboland og tilbys på fem Apollo Sports-hotell.

Hellas- det nye padelparadiset

Totalt seks hotell har nå nye padelbaner utendørs, hvorav fire stykk ligger i Hellas: Sivota Retreat – powered by Playitas på det greske fastlandet, Porto Myrina – powered by Playitas på øya Limnos, det nye Boutiquehotellet Porto Plomari på øya Lesvos samt det nyrenoverte Levante – powered by Playitas på Rhodos. 

Dessuten er det bygd fire nye baner på flaggskiphotellet Playitas Resort på Fuerteventura, samt tre nye baner på hotellet Aqua Vista– powered by Playitas i Hurghada (vi har dessverre ikke reiser hit fra Norge i år.).

At Hellas har blitt et padelparadis har ifølge Daniel Giray en naturlig forklaring. Landet ligger i reiseselskapets DNA, og når man nå skulle satse stort på sporten var det en selvfølge å fokusere på nettopp Hellas.  

Variasjonsrik crossfit får opp pulsen.

Gravel, SUP og Crossfit

–    Hva er vel herligere enn å bytte ut hjemmebanen med en padelbane utendørs under sola, samtidig som du blir trent av en av våre dyktige instruktører? Og etter avsluttet økt nyte av fersk fisk fra havet, solmodne tomater, fersk brød dyppet i tzatziki og avslutte med et bad i Middelhavet? sier Daniel Giray. 

Blant andre nyheter på Apollos sportshotell finner du trening i mindre grupper, gravel- som er landeveissykling på grus samt vannsporter som SUP og kajakk.

Nytt for i år er også muligheten for å bestille komplette fotturreiser med guide og større mulighet å trena crossfit i utendørsboxer under tak. Tilbudet er utformet for å passe alle, uansett nivå og interesse.  

Inspirerende instruktører gjør padeløktene morsommere

”I år er mulighetenes år”

–   Våre sportshotell er utviklet både for triatleten og hobbymosjonisten. Her er det mulighet å følge ditt eget treningsopplegg, ta dagen litt mer som den kommer eller teste noe helt nytt. Og det flotte er at Apollos sportshotell er åpne for sport året rundt, sier Daniel Giray.   

En tydelig trend etter pandemien er at de som reiser ønsker god kvalitet. Et ønske Daniel Giray mener ikke er så merkelig siden vi etter 1,5 år med restriksjoner stiller høyere krav nå som man endelig kan reise igjen. 

–    Genuine opplevelser og sjansen til å oppdage noe nytt blir ekstra viktige siden man har vært innestengt hjemme. Og i år er virkelig mulighetenes år for å finne en bra treningsform, utstyr av høyeste kvalitet, instruktører som kan sine saker og skikkelig gode kvalitetssikrede turstier, sier Daniel Giray.  

Padeltreneren tipser: Slik tar du padeltreningen til neste nivå

Har du blitt hekta på den populære sporten padel? Da er du ikke alene. Her tipser Apollos padel-instruktør Jesper Bringert om hvordan du kan ta deg til neste nivå. 

1.    Tenk på grepet. For å kunne få ut så mye som mulig av dine slag er det absolutt viktigste hvordan du holder i racketen. Det så kalte kontinental-grepet er grunnleggende i sporten og går i prinsippet ut på at du skal holde racketen slik du ville holdt en hammer. 

2.    Beveg deg fremover. Plasseringen i banen er alfa omega. Padel går ut på å bevege seg fra baseposisjonen, til nettet. Det er her du virkelig kan sette press på motstanderen. 

3.    Ligg alltid et steg foran. Før du slår, forbered alltid slaget. Stå ikke og vent med racketen men beveg deg med raske føtter dit du tror ballen kommer til å havne og før racketen bakover i påvente av nytt slag. 

4.    Bøy knærne. For å unngå å komme for høyt med treffene er det viktig å bøye på knærne, ofte dypere enn du tror. 

5.    Behold roen. Mange har ofte et for høyt og stresset tempo når de spiller padel. Tenk på å justere og variere tempoet ditt og at et rolig tempo ofte er å foretrekke fremfor et høyt. 

6.    Spill utendørs. Har du ikke testet å spille padel utendørs ennå, gjør det! Det er avslappende, gir et lavere lydnivå enn inne i hallen og dessuten får du frisk luft på kjøpet. 

7.    Ta en time med instruktør. Pass på at du tidlig lærer den grunnleggende teknikken av en trener. Følg opp med en ny time i blant når du vil utvikle deg videre. På denne måten er det ikke grenser for hvor god du kan bli.

8.    Reis på en Padeluke. Å reise til utlandet og spille fokusert en uke gjør underverker for utviklingen din. Dessuten får du et herlig klima, god mat og drikke, samt kan avslutte hver økt med et forfriskende bad i det krystallklare Middelhavet. Apollo tilbyr egne Padeluker på de fleste reisemål. Da er undervisning med profesjonelle instruktører, med trening ifølge program inkludert. 


Apollo Sports – trening for alle

Her kan du lese mer og bli inspirert til å velge en ferie hvor du kombinerer sporty aktiviteter, trening og avslapning.

Apollo Sports - flotte treningshotell

Vårt utvalg av treningshotell er perfekt for deg som liker å være aktiv på ferie. Passer både for profesjonelle idrettsutøvere og hobbymosjonister.

Se Apollo Sports-treningshotell

Treningsreiser med Apollo Sports

Vi har Norges største utvalg av treningsreiser og treningshotell som passer for alle – fra hverdagsmosjonisten til eliteutøveren. 

Se alle typer treningsreiser

Treningskalenderen

Vi har treningsreiser med temaer som yoga, gruppetrening, sykkel og svømming – og for deg som reiser alene. Tren i herlige omgivelser! 

Se treningskalenderen

 


Få tips og tilbud før reise

Meld deg på Apollos nyhetsbrev så vil du motta eksklusive tilbud, inspirerende reisetips og spennende nyheter rett i innboksen din.