Kombinasjonsguide

Finnes det noe bedre enn å dyrke kvalitetstiden sammen over et uforglemmelig eventyr? Heldigvis bugner Middelhavet over av flotte reisemål som byr opp til både majestetiske opplevelser, herlige strender, flotte naturopplevelser og gastronomiske drømmer – og mange av dem lar seg enkelt kombinere!

Vi hjelper deg å finne kombinasjonsreisen som passer for deg & ditt reisefølge! 

 

Opplev mer! 

  • Kombiner 2-3 reisemål sammen
  • Transport mellom reisemålene er inkludert
  • Passer for alle som vil oppleve mer i ferien
Kombiner billedskjønne Santorini med Naxos og Mykonos.

Kombinasjoner for eventyrlystne voksne 

For deg som elsker Hellas og reiser uten barn er det lite som slår vår nyeste kombinasjon på Kykladene: Strandparadiset Naxos, jetsetteren Mykonos og romantiske Santorini. Vi kaller den det gylne triangel, for her får du virkelig de tre flotteste øyene på én ferie!

Ferien starter med fem herlige dager på Naxos, hvor myke sandstrender, sjarmerende smågater i gamlebyen, pastellfargede uteserveringer og historiske severdigheter venter. Deretter tar fergen dere over til kjendistunge Mykonos – Hellas' mest trendy øy, som takket være sin luksuriøse atmosfære og sitt boblende uteliv i mange år har utmerket seg som en ferieoase for verdens livsnytere.

Etter fire netter går turen videre til feriens siste og mest romantiske stopp: Santorini. Øya som ikke trenger noen introduksjon, fordi hun trolig allerede har erobret fantasien din gjennom bilder av kalkhvite hus med kongeblå tak i bratte skråninger. Her kan dere tilbringe fem uforglemmelige dager fylt til randen med opplevelser dere sent vil glemme: Katamarantur i azurblått hav, verdensberømte solnedganger, romantiske utekinoer, magiske vulkanstrender og så mye, mye mer.

Høres tre reisemål på to uker for mye ut, kan dere også enkelt bare kombinere Naxos og Santorini. Da kan du velge mellom å enten tilbringe en uke på hvert sted, eller fem dager på Naxos og to på Santorini. Den ultimate frierikombinasjonen?

Andre populære kombinasjonsreiser for eventyrlystne voksne:

I Kroatia: Skjærgårdscruise + Brac eller Makarskas Riviera  

I Hellas: Plomari + Molivos 

Naxos og Paros er en perfekt kombinasjon for familier.

Kombinasjoner for barnefamilier

Øyhopping i Hellas er den ultimate ferieformen for familier – særlig hvis du reiser med litt større barn, eller barn i ulike aldre! Ikke bare synes barna det er ekstra stas fordi det føles som en skikkelig oppdagelsesferd, men man får også innfridd flere ulike behov på én gang.

For de som reiser med småbarn er det ofte et ønske å unngå store distanser og lang reisevei. Derfor utmerker Kreta-kombinasjonen seg. Her kan dere nemlig kombinere en uke på den populære og barnevennlige vestkysten med kjente reisemål som Platanias og Agii Apostoli, med en uke på hakket roligere og mer genuine Plakias i sør.

Reiser du med litt større barn er Kykladene ypperlig – for her venter båtturer! Naxos og Paros er to nydelige øyer for familier, med en tilbakelent og deilig atmosfære, langgrunne sandstrender og koselige byer dere kan gå på skattejakt i. For å komme hit flyr dere først til Santorini og tar fergen videre, og er dere heldige får dere også selskap av delfiner underveis!

Andre populære kombinasjonsreiser for barnefamilier:

I Hellas: Parga + Lefkas

I Kroatia: Makarskas Riviera + Brac

Eventyrlige Zagoria er en perfekt match med genuine Sivota.

Kombinasjoner for en aktiv ferie

Visste du at fotturer er den mest populære måten å utforske et reisemål på? Det er helt sant! Vi blir stadig mer opptatte av å utforske mer og bli bedre kjent med stedene vi besøker i ferien, og det er ingen bedre måte å komme under overflaten av et reisemål på enn å ta bena fatt.

For deg som lengter etter å fylle ferieukene med majestetisk natur finnes det utallige steder å velge imellom, men i Hellas går den mest ettertraktede kombinasjonsreisen til fastlandet og regionen Epirus. Her får du nemlig det desidert beste landet har å by på i form av friluftsaktiviteter og opplevelser i byene Zagoria og Sivota. I Zagoria omringes sjarmerende fjellandsbyer av storslått natur, imponerende klipper og eventyrlige elver. Her venter en helt unik side av Hellas ytterst få har sett tidligere – og aktivitetsmulighetene er endeløse!

Etter en uke her retter dere snuten ned til grekernes eget ferieparadis Sivota - byen som er kjent for å huse Hellas’ desidert klareste badevann. Her er det bare å leie seg et SUP-brett, en koselig motorbåt, eller en scooter for å utforske den unike skjærgården og kuperte landskapet. Føler dere dere ekstra eventyrlystne går det også an å legge den sjarmerende byen Parga til i miksen – for en dose småbyidyll og romantisk atmosfære.

Andre populære kombinasjoner for en aktiv ferie:

Kalymnos + Kos

Limnos + Limnos (to ulike hotell)

Oppdag det genuine Hellas på nyheten Patmos.

Kombinasjoner for deg som vil oppleve det genuine Hellas

Drømmer du om å komme tett på det genuine greske – og virkelig bli kjent med hverdagslivet, kulturen og menneskene? Da vil kombinasjonsnyheten vår med Samos og Patmos treffe deg rett i hjertet! Mens Samos lenge har vært en feriefavoritt blant strandløver som har en stor forkjærlighet for det autentiske greske, har Patmos hittil kun vært tilgjengelig som en dagsutflukt.

Nå kan du derimot tilbringe en hel uke på hvert sted – og virkelig bli kjent med den lille øya, som prydes av utallige kapell, kirker og kloster, koselige smug og tumlende bougainvilleaer. Her innsvøpes virkelig øyfølelsen i greske tradisjoner – og solnedgangene er minst like fine som på Santorini.

Øya Lesvos er også et nydelig utgangspunkt hvis du vil tett på det lokale. Her kombinerer du en uke i koselige Plomari, hvor hverdagslivet suser forbi i form av vespaer og fiskebåter, med en uke i vakre og fargerike Molyvos. Sistnevnte står på Unescos verdensarvliste og kan blant annet skryte på seg en fantastisk arkitektur, en staselig festning og sjarmerende brosteinsgater spekket med tavernaer og småbutikker – alt toppet med en solid dose sjarm!

Andre populære kombinasjoner for deg som vil oppleve det genuine Hellas:

Karpathos by + Lefkos

Skopelos + Skiathos (og/eller Alonissos)

Kombiner by og strand i sommer.

Kombinasjoner for deg som vil oppleve både og!

Hva frister deg mest; by, strand eller fjell? Genuint eller kommersielt? Stort eller smått? Med disse kombinasjonene trenger du ikke å velge! Vi har nemlig full forståelse at man gjerne vil ha litt av alt i ferien – det er tross alt årets store høydepunkt. Derfor har vi her løftet frem noen av kombinasjonsreisene våre som virkelig innfrir flere behov på én gang.

For deg som drømmer om både storbypuls, historiske severdigheter, idyllisk strandliv, fine naturopplevelser og det genuine greske på én og samme ferie er det én kombinasjon som utmerker seg, og det er Rhodos og Tilos. Her starter du i mangfoldige og allsidige Rhodos hvor severdighetene nærmest ligger på rekke og rad: Fra arkeologiske utgravninger, sommerfugldaler og Middelalderbyen, til førsteklasses strender, shopping og spisesteder. Etter en aktivitetsfull uke tar du båten over til den lille øya Tilos, som byr på det stikk motsatte: fred og total avkobling i pittoreske og nærmest uberørte omgivelser.

Andre kombinasjonsmuligheter for deg som vil ha en kontrastfylt ferie:

Kos og Leros i Hellas

Korfu i Hellas og Saranda i Albania

Skjærgårdscruise + Makarska i Kroatia

 

Finn en kombinasjonsreise