Vakker strand på Phuket, Thailand

Budsjettvennlige reisemål

- våre mest prisvennlige tips!

Hvilket land er det billigst å reise til? Reiser du på et begrenset budsjett kan vi tipse om noen av våre mest prisgunstige reisemål der feriepengene varer litt lenger!

Oppdag prisgunstige Albania

Hva med en reise til populære og prisgunstige Albania til sommeren? Landet har en vakker kystlinje langs Adriaterhavet og Det joniske hav, fin og urørt natur med fjellområder, magiske strender og historiske steder. Det er mange koselige og budsjettvennlige byer og landsbyer å besøke når du er Albania. Hvorfor ikke besøke sjarmerende Saranda eller ta turen til den budsjettvennlige hovedstaden Tirana? 

Nyt den lokale maten og drikken til priser som passer den litt slunkne lommeboka. Sørg for å teste tradisjonelle albanske retter som fërgesë (en ost- og paprikarett), tave kosi (lam i yoghurtsaus) og raki (lokalt brennevin).

Tre tips for å spare penger: 

 • Besøk nasjonalparker og turstier i stedet for dyrere turistaktiviteter.
 • Gå på marked og spis på lokale restauranter i stedet for turistfellene. Det albanske kjøkkenet er prisvennlig og det er mye å velge i.
 • Reis i lavsesong (det er vanligvis også fint vær også i mai og september). Unngår du høysesong kan du redusere kostnadene både på bosted og aktiviteter.
Finn og bestill en reise til Albania

Utforsk budsjettvennlige Egypt

I Egypt venter kritthvite strender, krystallklart vann, utmerkede snorklingsmuligheter, historiske severdigheter og mye mer! At du dessuten ikke trenger å bruke en formue i ferien er et stort pluss. Du trenger ikke få årlig smak i munnen når regningen kommer på bordet etter middag på restaurant, maten i Egypt er både god og billig. Smak deg frem med rimelig, lokal mat på en av alle de restaurantene og gatekjøkkenene du finner her, alternativt legger du til All Inclusive på hotellet – bra for lommeboka, godt og enkelt!

Pass også på å utforske hverdagslivet i en av byene eller bli med på rimeligere aktiviteter som for eksempel snorkling.

Tre tips for å spare: 

 • Utforsk lokale markeder og prut på alt fra klær og sko til krydder og suvenirer.
 • Den billigste måten å komme seg rundt på er å reise kollektivt, selv om taxi er betydelig billigere her enn hjemme.
 • Besøk de heftige og historiske severdighetene med lave inngangsavgifter.
Finn og bestill reise til Egypt

Reisekassa varer lenger i Marokko

I Marokko venter vakre solfylte strender, fargesprakende basarer, imponerende arkitektur og en fascinerende kultur. Det beste er at du kan oppleve alt dette uten å måtte tømme kontoen. Her kan du nyte prisgunstige hotell og lekker lokal mat til overkommelige priser.
Pass på å besøke markedene, eller ”souker” som de heter her, der du kan finne alt fra vakre håndvevde tepper til tradisjonelle keramikkprodukter - glem ikke å prute!

Marokko er kjent for sine fantastiske severdigheter, og det beste er at de fleste har overkommelige inngangsavgifter. Ta deg tid til å besøke historiske steder som Marrakechs medina, det kongelige palasset i Rabat eller den berømte blå byen Chefchaouen. 

Tre prisvennlige tips: 

 • Nyt autentiske marokkanske smaker til en rimelig penge. Smak den lokale maten på små familieeide restauranter eller matboder.
 • Utforsk de mindre kjente stedene og byene utenfor de store turistområdene. Her får du ikke bare billigere hotell men her får du også opplev det marokkanske hverdagslivet.
 • Ta deg tid til å forhandle om prisene når du shopper på markedene. Pruting er en del av kulturen og kan hjelpe deg å få en bedre pris på suvenirer og andre varer.
Finn og bestill reise til Marokko

Billig på Bali

Bali venter vakre hvite sandstrender, krystallklart vann og en unik og interessant kultur. Bali er kjent som "øya med tusen tempel" og her er det mange historiske steder og severdigheter å utforske uten å måtte loppe lommeboka.

Velg blant prisgunstige overnattingsteder, med alt fra enkle vandrerhjem til luksushotell. Maten på Bali er også rimelig, særlig hvis du spiser på lokale warungs, som serverer balinesisk mat til lave priser.

Balis kultur og tradisjoner er en fascinerende opplevelse i seg. Du kan besøke tempel som Besakih og Uluwatu, eller delta i seremonier som Melasti og Nyepi. Utforsk også Balis kunst- og håndverksmarkeder, der du kan gjøre et kupp på vakre og håndlagde produkter. 

Tre tips til sparing:

 • Lei en moped eller sykkel for å utforske øya på egen hånd. Det er en billig og praktisk måte å se mer av Bali på.
 • Besøk de mindre kjente strendene og byene utenfor de store turistområdene. Her kan du oppleve en mer genuin side av Bali.
 • Ta et kurs i matlagning for å lære deg å lage tradisjonell balinesisk mat – en morsom og annerledes opplevelse.
Finn og bestill en reise til Bali

Tips & Inspirasjon

Finn din neste drømmeferie

Varmeguide

I varmeguiden finner du det perfekte reisemålet etter hvor i verden det er varmt per måned. Få inspirasjon til når og hvor hvor du bør reise!

Se varmeguiden her

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise


Se alle reisemål

 

Europa