Feire halloween utenlands

5 steder i verden å feire Halloween

De dødes dag i Mexico, katakomber i Paris og faraograver i Egypt. Lurer du på hvor det er skumle steder å besøke på Allehelgensdag og Halloween? Vi har listet opp 5 hjemsøkte steder rundt om i verden der det er ekstra skummelt å besøke på Halloween.

Draculas bolig, slottet Bran i Romania.

Dia de Muertos i Mexico

Feire den religiøse høytiden Dia de Muertos eller de dødes dag i Mexico. Høytiden er knyttet til både de døde og årets avling. På dagtid dekkes store offerbord med mat og nyhøstede avlinger. Tradisjonen sier at denne dagen ikke er en sorgens dag, men snarere en feiring. Ifølge legenden våkner sjelene til de døde og vender tilbake til de levendes verden for å drikke, danse og spille musikk med sine slektninger i løpet av denne dagen. Det er som en festlig gjenforening av de nylige døde som kommer tilbake fra en veldig lang reise. I moderne tid har feiringen blitt som et karneval der alle kler seg ut i fantasifulle kostymer og paraderer gjennom de fargerike gatene i Mexico for å hylle de døde. I år faller dette fantastiske karnevalet den 2. november.

Draculas bolig i Romania

I Draculas hjem i Transylvania, Romania, kan du utforske den gotiske arkitekturen til byen Braşov. Benytt også anledningen til å bestille en guidet tur til Bran Castle, som ble bygget i 1382, hvor grev Vlad Dracula skal ha bodd. I 1957 ble slottet et museum og ble åpnet for publikum. Her kan du lytte til alle de hjemsøkte mytene om grev Dracula og hans torturmetoder.

Under alle vakre bygninger i Paris skjuler det seg en massegrav.

Katakombene i Paris

Paris er det perfekte reisemålet for alle slags Halloween-feiringer – fra magiske fornøyelsesparker til skumle vandreturer. Gå ned under gatene i Paris til massegraven i katakomben, l´Ossuaire Municipal, hvor omtrent 6 millioner mennesker fra 1700- og 1800-tallet er gravlagt i en labyrint arrangert i romantisk makaber dekor. Tunnelene og passasjene i katakombene blir til sammen rundt 300 kilometer med vegger fylt med hodeskaller og knuter med bein. Hva er årsaken til dette enorme gravstedet? I 1785 herjet dødelige sykdommer som pest, dysenteri og kopper i Paris, og på grunn av de overfylte kirkegårdene valgte byens elite å bruke katakombene som en massegrav.

House of Fears på Gran Canaria

Lokalbefolkningen tør det ikke, men tør du å besøke «Fryktens hus», Casa de los Miedos, på Gran Canaria? Det forlatte huset som ligger i byen Santa María de Guía er oppkalt etter alle de paranormale aktivitetene som sies å finne sted der om natten. Det lille huset er på ca 80 kvadratmeter med innebygget hønsehus og med et lite jordbruksområde utenfor. Familien som opprinnelig bodde her ble sagt å ha blitt myrdet, men likene deres ble aldri funnet. Det høres ofte lyder og bankelyder i huset som man ikke vet hvor kommer fra. Gå inn den som tør...

Kongenes dal i Egypt.

Faraoenes graver i Egypt

Det største og mest hjemsøkte stedet i hele Egypt er Kongenes dal, eller Wadi el-Muluk, utenfor byen Luxor – der rundt 60 graver fra faraoene (inkludert Tutankhamons grav) er bevart. Gravene ble bygget ca 1539 f.Kr. til 1075 f.Kr. Her har besøkende sett uhyggelige, skyggefulle spøkelser av faraoer i deres fulle regalier streife rundt i gravene deres. Kong Tuts grav ble oppdaget her i 1922, og det ser ut til at det er en "Faraos forbannelse" på den. Bare dager etter at kong Tuts grav ble kunngjort for verden, skjedde forferdelige ting. Arkeologen som hjalp til med å finne graven døde noen måneder senere og med hans død slukket alle lysene i Kairo. En tilfeldighet eller en faraos forbannelse? Ingen vet...


Flere tilbud & tips

Se alle våre tilbud, sjekk våre nyheter eller meld deg på vårt nyhetsbrev.

Aktuelle tilbud

Her finner du alltid våre billigste reiser, beste tilbud og aktuelle kampanjer akkurat nå.

Restplasser

Gjør kupp på rimelige pakkereiser med hotell og fly. Bestill i dag – reis i morgen!

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.