Restauranter i Krakow

Restauranter i Krakow og bartips

Når sulten melder seg etter en oppdagelsesferd eller shoppingrunde i Krakow er det behagelig å sette seg ned på en av de mange kaféene langs brostensgatene å nyte god kaffe og noe godt å bite i. I denne byen finnes det så mye å velge mellom og restaurantene, kaféene og barene ligger tett. Krakow er kjent som Polens mathovedstad så her finnes det noe for alle smaksløker og lommebøker.

Bestill reise til Krakow >>

Flere reisetips til Krakow

Restauranter i Krakow

Krakow har et stort utvalg av restauranter som tilbyr mat fra det tradisjonelle polske kjøkkenet. Gå ikke glipp av den kraftige suppen, Zurek, med pølser og poteter i, eller smak på Barszcz, en suppe laget av rødbeter. Vi anbefaler også at du tester ut de lokale ølsortene fra mikrobryggeriene i byen. Gå ikke glipp av at sjokolade er en av Krakows spesialiteter. Se noen tips over våre favorittrestauranter og barer i Krakow.

Nyt et godt måltid på restaurant i Krakow

Restaurant Wierzynek

Et klart valg når du er i Krakow er å besøke den historiske restauranten Wierzynek. Dette er en av Europas eldste restauranter, og kan dateres helt tilbake til 1364. Restauranten er eksklusiv og tilbyr retter fra det tradisjonelle polske kjøkkenet. Vel verdt et besøk, tross et høyere prisnivå. Du finner den midt i gamlebyen med kort avstand til mange historiske bygninger, blant annet Rådhuset i Krakow.

Restaurant Sasiedzi

Restaurant Sasiedzi ligger i de jødiske kvarterene i byen – Kazimierz, rett sør for Gamlebyen. Her serveres tradisjonell polsk mat med fokus på langtidskoking og kjøttgryter. Man sitter hyggelig til i en gammel kjeller. På sommeren kan du spise en romantisk middag på den blomsterkledte verandaen. Restauranten har spesialisert seg på viner slik at du kan nyte en velkomponert middag med de beste drikker til.

Chimera

Dette er Krakows største restaurant for vegetarianere og salatelskere. Her serveres over 40 ulike salater langs en 35 meter lang salatbar der du kan velge og vrake blant dine favoritter. Foruten salatbaren har de også en restaurant med tradisjonelle polske retter, og en butikk hvor du kan kjøpe med deg Chimeras hjemmebakst. Lampene du ser i vinduskarmene har håndmalte lampeskjermer som du også kan kjøpe med deg hjem.

Pimiento

Pimiento importerer kjøtt direkte fra Argentina, noe som er av fantastisk kvalitet. Her opplever du en vakker bakgård samt en lyst innredet restaurant. Her blir du garantert mett, uansett hva du bestiller. For deg som ikke er så glad i kjøtt så så finnes det i tillegg vegetariske supper og salater på menyen. Prisene på Pimiento er litt høyere enn gjennomsnittet i Krakow, men sammenlignet med Norge så er det fortsatt rimelig.

Krakow kafe

Barer med ulike spesialiteter


Pijalnie Czekolady

For deg som elsker sjokolade, så er dette paradiset! Her kan du bestille fantastiske menyer bestående av sjokoladedrikker, kaffe og praliner. Har du lyst på friske frukter så serveres også smoothies og ferskpresset juice. Alt gjøres selvsagt for hånd! Om du ønsker å ta med deg opplevelsene hjem så er det fullt mulig å kjøpe med alt fra kakao til grunnelementene for å lage egne drikker, mousse og iskrem. Les mer om Pijalnie Czekolady her.

House of beer

Er du glad i øl, så har du kommet til rett by! I Krakow finner du blant annet House of Beer – en pub med cirka 150 øl i sortimentet. Mange av ølsortene kommer fra mikrobryggeriene rundt om i Polen og kompletteres med smaker fra Belgia, Tsjekkia, Litauen, Ukraina og Tyskland. På deres webside finner du noen av ølsortene som serveres - du kommer ikke til å bli skuffet.

Swieta Krowa

Om du spaserer litt for fort på den store gaten Florianska i Krakow så går du lett forbi og går glipp av den hemmelige inngangen til baren Swieta Krowa – ett perfekt sted for en drink. Åpne den umerkede døren ved nummer 16 og følg korridoren som leder deg til en dør. Denne døren tar deg til kjelleren der baren er og du kan bestille drinker til svært hyggelige priser.

Absynt Café & Drink Bar

Den spennende og mye myteomspunne spritsorten Absint serveres på mange spennende måter når du kommer til Absynt Café & Drink bar i de jødiske kvartalene i Krakow. Her kan du bestille mange ulike cocktails basert på Absint. Dessuten er prisene på drinkene billige og bra. Den lille baren ligner mer på din farmors hverdagsrom enn en bar, noe som gjør sitt til en herlig avslappende atmosfære.