Reisetips til Gdansk

På utkikk etter tips til ting å gjøre i Gdansk? Her har du noen tips til steder å se og ting å gjøre om du reiser kun for en langhelg eller om du skal være her i flere dager. Fra Gdansk er det enkelt å komme seg rundt og besøke byer som Sopot og Gdynia. Byene ligger omtrent 20 minutter unna hverandre med tog, så her er det bare å hoppe på toget å bli kjent med flere steder i Polen.

Gamlebyen i Gdansk er et hyggelig møte.

Gamlebyen i Gdansk

Dlugi Targ, eller Trakt Kroleski som den også heter, er hovedgata i gamlebyen. Her kan man traske i gatene og se de flotte husene som gir et preg av en middelalderby. Ulitsa Mariacka er også en sjarmerende gate du bør få med deg.

Kirker og katedraler 

I enden av Ulitsa Mariacka ligger en av verdens største mursteinskatedraler, St. Mary’s Katedral. Det 82 meter høye klokketårnet vil gi deg en fantastisk utsikt over byen. St. Nikolas-kirken er byens eldste og kan pryde med flotte utsmykkinger.

Museer i Gdansk

I Gdansk finnes det mange museer å velge mellom. Sjekk ut Nasjonalmuseet, Gdansk Historiske Museum, Artus court, Central Maritime Museum og Uphagen-huset.

Kombiner flere byer i Polen

Skal du reise i en uke eller mer, har man mulighet til å oppleve de tre byene av Tricity og ta en tur til Malbork. Det er enkelt å komme seg frem, og med tog tar det kun en halvtime å reise mellom byene.

Dagstur til Malbork

I Malbork finner du verdens største mursteinsslott – Ordensburg Marienburg. Slottet er skrevet inn i Unescos liste over verdens kulturarv. Fra Gdansk tar det cirka 30 minutter med tog.

Trebrygga Molo i Sopot.

Molo, Europas lengste trebrygge, strekker seg hele 511 meter ut i havet. Her må man absolutt ta en spasertur dersom man er i Sopot. Fra brygga får du flott utsikt mot havet og den langstrakte strandpromenaden.

 

Sopot Molo – verdens lengste trebrygge.

Luksus i Sopot

Ønsker du et par dager med skikkelig luksus er Sopot og Grand Hotel stedet for deg. Hotellet ligger helt ved strandpromenaden, tilbyr champagne til frokost og har en egen spa- og velværeavdeling. Prisen du må betale er fullt overkommelig for enhver som ønsker litt ekstra luksus for en rimelig penge.

Festivalstemning i Gdynia

Skal du reise i månedsskifte juni/juli bør du samtidig få med deg festivalen Open’er som har blitt svært populær de siste årene. Her kan du oppleve flere verdenskjente artister og band.

Shopping i Gdynia

Den største shoppingbyen i Tricity er Gdynia. Klif og Riviera er kjøpesentrene du bør oppsøke for størst utvalg. Vi anbefaler at du sjekker ut de polske merkene Reserved, Mohito og House. Når det kommer til sko må du se etter merker som Rylko, Badura og Lasocki – disse gir deg god kvalitet til lav pris.

Finn den neste reisen din