Pass, ID-kort og visum

Alle som skal ut å reise må ha gyldig pass eller ID-kort gyldig for reise innen Schengen, også spedbarn. Du må selv kontrollere at dokumentene er gyldig i hele perioden du er på reise. I tillegg gjelder det for de aller fleste land utenfor Schengen at passet må være gyldig i minst 6 måneder etter planlagt hjemkomst. Du er selv ansvarlig for å sjekke at passet eller ID-kortet ditt har riktig gyldighet i samsvar med det landet du skal besøke. Passet eller ID-kortet må på ingen måte være skadet, da et ødelagt reisedokumenter ikke er gyldig. Sørg også for å ha minst en ledig side i passet.

Pass er eneste gyldige legitimasjon for norske statsborgere på reise i store deler av verden. Innenfor Schengen-området er også ID-kort, det med rød ledetekst, gyldig som reisedokument. Det er dog viktig å merke seg at vi også har reiser til land i Europa som ikke er en del av Schengen-samarbeidet. Pass eller ID-kort må fremvises ved innsjekking på fly og hotell, ved bruk av banktjenester med mer. Vi anbefaler derfor at du alltid har med deg pass eller ID-kort når du reiser ut av Norge. For ytterligere informasjon om pass og ID kort, kontakt politiet i din kommune.

Skal du på cruise?

Da er det kun pass som gjelder og det må alltid være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst, uavhengig av reiserute og/eller cruiseselskap.

 


 


 

Viktig informasjon

Apollo er ikke ansvarlig for følgene av at reisende ikke har gyldig pass eller visum. Det kreves visum for innreise til visse land, og det er den reisendes eget ansvar å sørge for å ha gyldig visum, se paragraf 7.2 i reisevilkårene. Søknad om visum håndteres av det enkelte lands ambassade/konsulat. 

Nedenfor gir vi et sammendrag av de kravene som gjelder for Apollos aktuelle reisemål. Informasjonen gjelder kun for reiselengder presentert i Apollos program. Vi tar forbehold om endringer og henviser til det enkelte lands ambassade/konsulat og til Utenriksdepartementets reiseinformasjon.

Ikke norsk statsborger?

All informasjon på denne siden gjelder norske statsborgere som er født i Norge. Reisende som ikke er norske statsborgere, reisende med norsk fremmedpass og norske statsborgere som er født under en annen nasjonalitet må selv undersøke passreglene og om de trenger visum og sørge for å ha gyldig innreisetillatelse til landet de skal besøkes. Det søkes om visum/ innreisetillatelse til det enkelte lands ambassade/konsulat. 

Hjelp til å søke visum?

Vi i Apollo samarbeider med Comet Consular Services om visumsøknader. De hjelper deg på en trygg og enkel måte med visumsøknaden din. Når du bruker deres tjeneste slipper du selv å møte opp på ambassaden. Les mer om visumtjenesten her.

Vi anbefaler at du søker visum i god tid før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle endringer i informasjonen nedenfor. 

Albania

 

Visum kreves ikke for opphold i inntil 90 dager innen en seks måneders periode. Passet må være gyldig i min. 3 måneder etter hjemreisedato. Du kan også reise inn i Albania med nasjonalt ID-kort. Albanias Ambassade i Stockholm: tlf. +46 8 731 09 20.

Reiser du med barn, trengs ytterligere dokumentasjon om barnet reiser med kun en forelder, om barnet ikke har samme etternavn som begge foreldrene, eller om barnet reiser uten foreldre, men med andre voksne som besteforeldre, slektninger eller venner. Les mer her

Reiser du til Saranda, Himara eller Dhermi via Hellas, må du sende inn passopplysninger til Apollo senest 14 dager før avreise. Du vil motta et skjema til din e-post før avreise. Du kan også legge inn opplysningene her

For øvrig informasjon, kontakt Albanias ambassade i Stockholm, tlf. +46 8 731 09 20. 


 

Bulgaria

Visum kreves ikke for opphold i inntil 90 dager. For innreise til Bulgaria kreves norsk pass eller nasjonalt ID kort med reiserett. Pass/ID kort må være gyldig utover den planlagte utreisedagen fra Bulgaria. Reiser du med barn under 18 år, krever bulgarske myndigheter at familieforholdet kan dokumenteres. Se mer informasjon på regjeringen.no.  For mer informasjon, kontakt Bulgarias ambassade i Oslo: tlf. 22 55 40 40. www.mfa.bg/en/embassies/norway

 

 

De forente arabiske emirater

Visum kreves. Norske statsborgere får visum med gyldighet i 90 dager på flyplassen ved ankomst til De forente arabiske emirater. Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst. Skadet/ødelagt pass kan ikke benyttes. Vær oppmerksom på at stempel fra Israel i passet kan føre til visumavslag. 

Følgende reisedokumenter kan ikke brukes ved innreise til De forente arabiske emirater: Provisorisk pass (grønt), nødpass (oransje), reisedokument for flyktninger (grønt) eller reisedokument for personer med opphold på humanitært grunnlag (blått). Ved mellomlanding kan nødpass benyttes, men den reisende kan ikke forlate den internasjonale sonen ved f.eks. forsinkelser eller kanselleringer.

Vær oppmerksom på strenge regler for hva du kan ta med inn til De forente arabiske emirater, vi ber deg også lese listen over hvilke medikamenter det ikke er tillat å innføre. Følg linken til United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention og sjekk hva som gjelder. 

For mer informasjon, kontakt De forente arabiske emiraters ambassade i Oslo: tlf. 22 12 24 22.

Hellas

Visum kreves ikke. For norske statsborgere kreves pass eller nasjonalt ID-kort med reiserett. For mer informasjon, kontakt Hellas' ambassade i Oslo: tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo.

Indonesia

Visum kreves ikke for opphold inntil 30 dager. Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst. Nødpass kan ikke benyttes.

For mer informasjon, kontakt Indonesias ambassade i Oslo: tlf. 22 12 51 30
Se mer på ambassadens nettside.

Kroatia

Visum kreves ikke. Pass eller nasjonalt ID-kort med reiserett må være gyldig under oppholdet. For mer informasjon, kontakt Kroatias ambassade i Oslo: tlf. 23 01 40 50.

Kypros

Visum kreves ikke. Kypros' Ambassade i Stockholm: tlf. +46 8 245 008. 

Maldivene

Visum kreves. Norske statsborgere kan få turistvisum (gyldig 30 dager) ved innreise. Oppdaterte innførselsbestemmelser for Maldivene finnes på Maldives Custom Service.  

Malta

Visum kreves ikke. Maltas Konsulat i Stockholm: tlf. +46 8 677 54 00.

Mauritius

Visum kreves ikke. Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst.
Mauritius' Ambassade i London: tlf. +44 20 7581 0294-8.

Portugal

Qatar

Det kreves ikke visum for norske borgere som reiser på ordinære pass og oppholdet kan da vare i 90 dager i en 180-dagers periode. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter innreisedatoen, og det må ved innreise kunne fremlegges returbillett eller flybillett videre til et annet land. Nødpass (oransje farge), provisorisk pass (grønn farge), reisedokument for flyktninger (grønt reisedokument) og reisedokument for personer med opphold på humanitært grunnlag (blått reisedokument) aksepteres ikke som innreisedokument til Qatar.

For mer informasjon, kontakt Qatars Konsulat i Stockholm: tlf. +46-8-511 6590 00.

Spania

Visum kreves ikke. Spanias Ambassade i Oslo: tlf. 22 92 66 90.

Thailand

Visum kreves ikke. Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst.
Thailands Ambassade i Oslo: tlf. 22 12 86 60. 

Tyrkia

Fra 2. mars 2020 trenger ikke norske statsborgere visum for å reise til Tyrkia som turist. Reisende med norsk pass kan oppholde seg i Tyrkia i 90 dager i løpet av en periode på 180 dager. Dvs. at de 90 dagene kan benyttes til ulike tider, slik at man kan forlate og returnere til Tyrkia flere ganger så lenge man ikke overskrider de 90 dagene etter første innreise.

Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemreise.

Skal du oppholde deg i Tyrkia mer enn 90 dager, må du søke om visum for utvidet opphold ved Den tyrkiske ambassaden.
 

Tyrkias Ambassade i Oslo: Visumavdelingen: tlf. 22 12 87 60

E-post: [email protected]