Strender i Venezia

Strender i Venezia

Venezia er absolutt ikke kjent for sine badestrender. En helg Venezia handler for det meste om mat, kunst og vin. Skulle du allikevel ønske deg en dag på stranden så er ikke det umulig. Hopper du på lokaltoget, leier en bil eller tar lokaltrafikkens vannbuss, er du på flotte sandstrender i løpet av en time.

Lido di Venezia

Lido di Venezia er en liten øy som regnes som Venezia kyst. Øya består for det meste av en sandbank, noe som gjør Lido til et perfekt utfluktsmål på en varm og vakker dag. Hopper du på en vanntaxibåt, en vaporetto, tar det omtrent fem minutter å ta seg til Lido. Det finnes både gratisstrender og private strender, der du på sistnevnte må betale for en solstol. En populær kyststrekning på Lido er Gran Viale Santa Maria Elisabetta, mens D'Annunzio regnes som et av de mest turistvennlige.

Punta Sabbione 

I den nærliggende byen Cavallino kan du vente deg en 15 kilometer lang sandstrand. Cavallino ligger noe lenger unna enn Lido, men det finnes flere måter å ta seg hit fra Venezia. Med en vanntaxibåt tar det fra 30 minutter og opp til en time. Her finner du tidtabeller og priser. Du kan også ta toget til San Donà-Jesolo og bytte til bussen mot Jesolo i San Dona.

Andre strender nære Venezia

Om du ikke ønsker en lengre utflukt, så finnes det flere strender å oppdage i nærområdet til Venezia, men du får være forberedt på å reise en times tid med bil. Sottomarina ligger omtrent 70 minutter fra Venezias bykjerne, Bibione 80 minutter bort med bil og Rosolina Beach likeså.

Se flere reisetips for Venezia

Vanntaxi Venezia