Shopping i Venezia

Shopping i Venezia

Har du lyst å shoppe i løpet av ferien i Venezia bør du forberede deg på at tilbudet er ganske selektivt. Her shopper du best om du vil kjøpe lokalprodusert håndverk. Det finnes ikke mange varehus i byen, derimot finnes det en del dyrere varemerker i bykjernen. 

Bestill reise til Venezia >>

Se flere reisetips til Venezia

kjøpe glass venezia Glass fra Murano, Venezia

Eksklusiv shopping i Venezia

Italienere har alltid vært et moteelskende folk. Det var nettopp i Italia verdenskjente designermerker som Gucci, Fendi, Versace, Armani, Prada, Dolce & Gabbana fødtes. Så selvsagt finnes det en hel del luksuriøs shopping også her i Venezia.

Le Mercerie

Mellom Rialtobroen og Piazza San Marco ligger de små nabolagene som til sammen har fått kallenavnet Le Mercerie: Mercerie dell’Orologio, Mercerie of San Zulian, Mercerie del Capitello og Mercerie San Salvador. I disse gatene kan du kjøpe alt mellom himmel og jord: skinnvesker, glass, designerklær og suvenirer av alle slag.

Calle Larga

I området Calle Larga, nærmere bestemt Via XXII Marzo, kan du kjøpe eksklusive merker som Gucci, Valentino, Bulgari og Prada. Calle Larga er området mellom Accademiabroen og Piazza San Marco.

Venetiansk maske Venezia Venetiansk maske fra Venezia

Hva skal man handle i Venezia?

Venetianske masker

Når du er i Venezia kan det være gøy å kjøpe med en klassisk venetiansk maske. I området Dorsudoro er det flere butikker som selger masker og hvor det er et rikt tilbud. De klassiske håndverkerne av maskene lager de for hånd i butikken – noe som er et kvalitetstegn.

I bykjernen ligger maskebutikken La Bauta. La Bauta er en genuin venetiansk butikk med greie priser og et stort tilbud. Om det er et sted du vil finne akkurat ”din” maske – så er det her.

Adresse: Campo San Tomà 2867

Glass fra Murano, Venezia 

Kanskje er det en overraskelse for mange, men et hett tips er å kjøpe glass i Venezia. Sannheten er at folket i Venezia har laget glass fra helt tilbake til 900-tallet, og kvaliteten går for å være intet mindre enn fantastisk. Mest kjent er det såkalte Muranoglasset som fremstilles på øya Murano. Lett tilgjengelig med båt fra Venezia.

I Venezias bykjerne, så som i Murano, kan du kjøpe alt fra drikkeglass til smykker. Prisen er høy, men kvaliteten er like så. For å unngå å bli lurt på kvaliteten, se til at varen er merket med ”Vetro Artistico Murano”. Unngå turistfellene i området Piazza San Marco. På Mazzega Glass Factory på øya Murano kan du se hvordan glassene lages. Etterpå kan du handle (om du vil).

Adresse: Fondamenta da Mula 147, 30141 Murano


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.