Severdigheter i Venezia

Venezias topp 5 beste severdigheter

Med gamle kirker, palasser og tårn i omtrent hvert hjørne er det neste umulig å plukke ut hva som er Venezias beste severdigheter. Det er jo så mange! På torget Piazza San Marco, eller som vi sier, Marcusplassen – er mange av de beste samlet. Se våre topp 5 severdigheter i Venezia!

Bestill reise til Venezia >>

Se flere reisetips til Venezia

Basilica di San Marco Basilica di San Marco

1. Piazza San Marco

Piazza San Marco, eller Marcusplassen på norsk, er Venezias mest kjente og offentlige torg. Det er i grunnen en severdighet i seg selv, med folkemassene som i harmoni samler seg med fuglene på torget. På Piazza San Marco finnes også noen av Venezias beste severdigheter: Basilica di San Marco, Kampanilen, Dogepalasset og klokketårnet St Mark’s Clocktower.

2. St. Markuskirken

Basilica di San Marco (på norsk St. Markuskirken) er torgets største attraksjon og et kjent landemerke i Italia. Kirken ble grunnlagt i begynnelsen av 1000-tallet og fikk sitt nåværende utseende på 1400 og 1500-tallet. Basilica di San Marco er en svært mektig kirke: med flotte spir og tårn. Store deler av den glitrer av gullmosaikk og skal i følge historien tatt nesten 300 år å utsmykke.

Dogepalasset venezia Dogepalasset og Kampinalen

3. Kampinalen

Campinale, eller Kampinalen, er et kjent klokketårn på Piazza San Marco. Med en høyde på nesten 100 meter ble Kampinalen bygget på 1200-tallet – antagelig for å fungere som et vakttårn. Vil du, så kan du gå opp i tårnet for et par euro. Herfra har du en fantastisk utsikt over Venezia.

4. Dogepalasset

En gang i tiden var Dogepalasset, Palazzo Ducale di Venezia, regjeringsbygningen for dogen i Venezia. ”Dogen” var personen som hadde det høyeste embetet i det som den gang var republikken Venezia. Selve bygningen ble bygget i perioden 1309 – 1424 og er i klassisk, gotisk stil.  Siden 1920-tallet har Dogepalasset vært et museum – som holder åpent daglig for de nysgjerrige.

5. Klokketårnet Torre dell'Orologio

Klokketårnet, eller Torre dell'Orologio som det heter på italiensk, er et tårn med en tilhørende klokke som stammer tilbake til begynnelsen av 1500-tallet. Bygningen er er konstruert i renessansens ånd og ble bygget for å vise frem Venezias rikdom. Du kan gå opp i klokketårnet og se ut over torget fra tårnets tak.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.