Museer i Venezia

Museer i Venezia

Kunstinteresserte blir sjeldent skuffet i Italia og Venezia er intet unntak. Ikke nok med at byen svømmer over med museer i Venezia, men hvert annet år holdes også Kunstbiennalen i byen – en internasjonal utstilling for samtidskunst. Er du sugen på å sette av litt tid på museum i løpet av ferien? Les videre!

Bestill reise til Venezia >>

Se flere reisetips til Venezia

kunst i Venezia kunst i Venezia

La Bottega dei Mascareri

Venezia er kjent for sine venetianske masker. Det startet allerede på 1600- og 1700-tallet, da det var vanlig å ha på seg en venetiansk maske for å maskere seg for mennesker som man ikke ville treffe. La Bottega dei Masceri er kanskje ikke et klassisk museum per se, men de har en stor samling venetianske masker, laget av en og samme kunstner. Det er et lite og morsomt museum med stor personlighet.

Adresse: Calle dei Saoneri 2720

Ca' Rezzonico

På Ca’ Rezzonico kan du se på møbler, malerier og skulpturer fra 1800-tallets Venezia. Museet ligger i et slott fra 1700-tallet. Her finnes det både kunst som er gitt i gave fra de som har bodd i huset gjennom tiden, og kunstverk som er donert av staten.

Adresse: Ca’ Rezzonico Dorsoduro 3136

Peggy Guggenheim Collection

Museet Peggy Guggenheim Collection er oppkalt etter kunstsamleren Marguerite Peggy Guggenheim. Hun ble født i 1898 i New York og døde i 1979 i Italia. Museet ligger i hennes gamle hjem, palasset Palazzo Venier dei Leoni, i sentrum av Venezia. Kunstverkene består tildels av hennes egen kunstsamling, men også tilfeldige utstillinger og en skulpturhage.

Adresse: Dorsoduro 701-704

Punta della Dogana

Den triangelformede bygningen som museet Punde della Dogona huset stod ferdig i 1682. Siden 2006 og 2009 har den fungert som et utstillingslokale for moderne kunst, under navnet Palazzo Grassi og Punta della Dogana. Museene stiller ut den franske forretningsmannen François Pinault private samling av moderne kunst, som består av mer enn tre tusen verk fra 1900-2000-tallet. Det er første gangen samlingen ble vist for allmennheten, noe som fortsatt lever gjennom ulike utstillinger den dag i dag.

Adresse: Sestiere Dorsoduro 2

Ca' Pesaro Galleria Internazionale d'Arte Moderna

Ca’Pesaro ligger ved den store kanalen i Venezia og er et palass som ble oppført på 1600-tallet. Huset tilhørte en rik familie med navnet Pesaro. I dag er det hjemmet til det internasjonale museet for moderne kunst i Roma, også kalt Galleria internazionale d’arte moderna. I topp etasjen ligger Venezias museum for orientalsk kunst, Museo d’arte orientale.

Adresse: Santa Croce 2076

Gallerie dell'Accademia

På Gallerie dell’Accademia venter kunst som ble skapt fra 1400-tallet til 1800-tallet. På 1700-tallet lå det en kunstskole i lokalene, som ble grunnlagt av Giovanni Battista Piazette, en kjent Rococo-kunstner. I dag er museet oppdelt i 24 rom, fylt opp med kunst fra Venetianske kunstnere.

Adresse: Campo della Carità 1050


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.