Formaggio e frutta
Nå får du håpe det fortsatt er litt plass i magen, for nå kommer godsakene. Navnet formaggio e frutta betyr ost og frukt, som avslører hva italienere selv anser for å være bra desserter. Legg til en søtsak, il dolce, samt en espresso og det hele er fullkomment.
Venezias lokale retter
Det finnes et par retter som er typisk for Venezia som du bør prøve i løpet av ferien.
Bigoli, en slags pasta, servert med saus laget på ansjos og sopp, jordskokker og parmesan er en typisk rett i Venezia.
Tramezzini er intet mindre enn en trekantet brødskive godt fyll som tunfisk, oliven og skinke.
Cicchetti er en venetiansk spesialitet som minner veldig om spansk tapas. Det er små godbiter som ofte serveres til drikke. Det er ofte små smørbrød, oliven, eller chips.
Drikke i Venezia
Liker du å prøve lokal drikke finnes det to drinker som er et must i Venezia - Bellini og Aperol Spritz. Bellini er en drink på prosecco og ferskenpuré som ble oppfunnet i Venezia. Aperol Spritz er en drink laget på prosecco, spritz (sodavann) og aperitiffen Aperol.
I løpet av ferien i Italia bør du også teste en delikat espresso for litt ekstra energi.