Bydeler i Venezia

Bydeler i Venezia

Det er vanskelig å gjøre seg kjent med hele Venezia og alle bydelene som finnes i denne gamle byen. Vi har derfor valgt ut tre områder i Venezia som utpeker seg som litt ekstra severdige, og der alle tre er satt pris på av lokalbefolkningen selv: Rialto, Cannaregio og Castello.

Bestill reise til Venezia >>

Se flere reisetips til Venezia

San Giacomo di Rialto San Giacomo di Rialto

Folkeliv ved Rialto

Rialto er navnet på markedsplassen og den tilhørende broen som leder til den, Rialtobroen. Her venter et myldrende folkeliv.

Rialtobroen

Den første Rialtobroen ble bygget i 1181. Det er en såkalt pontonbro, og var den første som ble bygget over den store kanalen. Den har etter det blitt erstattet av et flertall broer, for til slutt bli den broen vi ser i dag, en steinbro som ble innviet i 1591. Broen er 48 meter lang og har en bredde på drøye 23 meter. Det er både den eldste og mest kjente broen i Venezia. Fra Rialtobroen har du en fantastisk utsikt over kanalen.

Markedet på Rialto

Vil du se lokalbefolkningen er et besøk på Rialtos markedsområde noe du ikke vil gå glipp av. Her har det vært et fiske- og grønnsaksmarked siden 1097. Det beste tidspunktet får å se markedet for å slippe horden av turister , er tidlig på morgenen. Frukt- og grønnsaksdelen holder åpent fra 07:30 – 13:00, mandag til lørdag. Fiskemarkedet har åpent 07:30 – 13:00 tirsdag – lørdag.

Cannareggio Venezia Cannaregio i Venezia

Venezias eldste kirke - San Giacomo di Rialto

Ved Rialto ligger byens eldste kirke – San Giacomo di Rialto. Historien sier at den ble grunnlagt allerede på 400-tallet. Kirken ble renovert på 1600-tallet, som eneste bygning i Rialto-området som klarte seg gjennom en stor brann. Inne i den vakre kirken venter vakker interiør og antikviteter som er flere hundre år gamle. Innimellom arrangeres det konserter i kirken – en fantastisk opplevelse.

Cannaregio – det ekte Venezia

Vil du bort fra folkemassen i bykjernen bør du vandre bort til bydelen Cannaregio. Her bor en stor del av lokalbefolkningen. Her kan du forvente en fantastisk historie, eldre bygninger og en følelse av et autentisk Venezia. Her henges klestørken på snorer over kanalen og eldre damer snakker sammen mellom husene.

Strada Nuova – hovedgaten i Cannaregio

Strada Nuova er både en gågate og hovedgate i bydelen Cannaregio. Strada Nuova er bare 400 meter lang og 10 meter bred, men det gjør den allikevel til den lengste gaten i Venezia. Gaten var egentlig dedikert til, og døpt etter Italias tidligere konge Vittorio Emanuele II da den ble innviet i 1871. Den skiftet senere – etter folkets vilje – navn til Strada Nuova. Langs gaten finnes det både restauranter, små caféer og alt fra vanlige matbutikker til klesbutikker.

Castello Venezia Castello i Venezia

Den jødiske ghettoen i Venezia

På 1500-tallet var det nettopp i Cannaregio jøder ble tvunget til å bo. Mange mener ordet ghetto oppstod nettopp i Venezia på 1500-tallet. I dag kan du se spor fra datiden takket være de tre synagogene som ligger her, i tillegg til det jødiske museet som ligger på torget Campo di Ghetto Nuovo. Det er et vakkert område med sterk identitet, selv om det jødiske felleskapet i Venezia ikke holder til i dette området lenger.

Castello - Venezias største område

Castello er det største av Venezias seks kvartaler og strekker seg fra Rialto til Arsalene i øst. Blant kjente severdigheter i Castello finner du kirken San Pietro di Castell og torget Scuola di San Marco.

Via Garibaldi – den bredeste gaten i Venezia

Den bredeste gaten i byen, Via Garibaldi, er i seg selv en fylt kanal. Her finnes det butikker, herlige caféer, restauranter og lokalbefolkningen som røre seg mellom disse. Det mest hyggelige av alt på Via Garibaldi er utendørsmarkedet som selger fersk fisk, frukt og grønnsaker på hverdagsmorgener.

Grøntområder ved Giardini Pubblici

I Castello finnes et av de få grøntområdene i Venezia. Det er en stor park som ble oppført på 1800-tallet av Napoleon Bonaparte. Parken fikk navnet Giardini Pubblici (Venezias offentlige hager). Parken er designet i klassisk engelsk hagestil. I dag fungerer parken mest som et herlig gjemmested for den som ønsker litt skygge og slippe unna andre turister – en vakker og rolig oase midt i byen.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.