Broene i Venezia

Broene i Venezia

Broene i Venezia er selv en del av byens severdigheter, først og fremst de fem som krysser Grand Canale. De holder som oftest et høyt arkitektonisk nivå. Å vandre over en eller to broer for å ta seg over kanalen er nesten ikke til å unngå i løpet av ferien din i Venezia. Her skal vi fortelle litt mer om broene i Venezia.

Bestill reise til Venezia >>

Se flere reisetips til Venezia

Sukkenes bro Venezia Sukkenes bro i Venezia

Sukkenes bro

Den mest kjente broen i Venezia er antagelig den som heter Ponte dei Sospiri, som på folkemunne kalles Sukkenes bro. I dag har den tak over seg, men når den ble bygget i begynnelsen av 1600-tallet var det en gangbro fra domstolen til fengselet. Myten sier at navnet kommer fra fangene som sukket høyt når de gikk over broen, overbevist om at de aldri skulle få se dagslys igjen. Bygget i hvit kalkstein regnes den – tross sin mørke historie – til en av de mest romantiske stedene i Venezia.

Ponte degli Scalzi

Ponte degli Scalzi er en steinbro i sentrum av Venezia og stod ferdig i 1934. Det var den tredje broen som krysset Grand Canale, med sine 40 meter. Broen ligger nære jernbanestasjonen i Venezia.

Rialtobroen Venezia Rialtobroen i Venezia

The Ponte della Constituzione

Broen Ponte della Constituzione er en relativt nybygd bro i Venezia. Den ble innviet i 2008 under store protester fra lokalbefolkningen siden de mente at den ikke passet inn i bykjernens arkitektur.

Ponte dell'Accademia

Ponte dell’Accademia er en trebro som ligger i Grand Canales sørlige ende. Denne broen har ikke like mye trengsel som de andre broene i Venezia, og du kan nyte en rolig stund. Broen ble bygget i perioden 1932-1933.

Rialto Bridge

Den eldste broen i Venezia er Rialto-broen. Den ble oppført på 1200-tallet som en pontonbro og har etter det blitt restaurert mange ganger. Den første broen ble erstattet i 1255 etter at markedet ved Rialto førte til at trafikken ble større og belastet broen. Broen vi ser i dag stod ferdig i 1591 og er i dag et arkitektonisk landemerke for Venezia.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.