Oppskrift på Gemista
Ingredienser
12 tomater
2 gule løk
4 hvitløksfedd
Hakkede urter (for eksempel finhakket persille, dill og mynte)
2,4 dl olivenolje
2,4 dl ris (arborio eller lignende)
Slik gjør du
Skjær toppen av tomatene og grav ut innmaten med en teskje. Ta vare på alt av væske og fruktkjøtt for det skal brukes senere. Hakk løk og stek den gylden og myk. Tilsett ris og presset hvitløk og stek det i cirka 2 minutter under omrøring. Tilsett halvparten av væsken samt fruktkjøttet fra tomatene og la det syde i cirka 5 minutter. Slå av plata og tilsett urtene. Fyll tomatene 2/3-dels fulle med fyllet. Legg på lokket, snu dem rasket og legg dem i en form. Er det mer plass i panna – fyll hullene med poteter. Øs over resterende væske, ringle litt olivenolje og stek i ovnen på 200 grader i cirka 60 minutter. Tomatene er klare når risen er myk og litt klebrig, som risotto.