Bilde av: Ksamil-stranden i Albania

Sol og bad i Saranda

I det sentrale Saranda er det både en strandpromenade som yrer av liv og røre samt roligere, private strender. Du kan ta en tur til en av småbyene som ligger i nærheten av Saranda, der du finner strender som er noe helt for seg selv med fossefall og kunstige rev. Les mer og få tips til hvor du helst bør se kveldens fotballkamp.

Bestill reise til Saranda >>

Se flere reisetips til Saranda

Strender i byen

Stranda ved strandpromenaden i sentrum av Saranda er offentlig og alle kan bade der. Ettersom det er en del mindre steiner kan være lurt å bruke badesko. Langs strandpromenaden, hvor restaurantene og barene ligger i rekke og rad, er det et yrende liv. Skulle du trenge et adrenalinkikk tilbyr de turer med speedbåt hvor du henger bak i en stor badering.

Mange av hotellene som ligger ved havet har egen strand eller et oppbygd strandlignende område med solsenger. Om ikke ditt hotell har en egen strand så kan det tenkes at de samarbeider med ett hotell som har dette og som gjest får du benytte denne. En del av restaurantene nede ved leier også ut solsenger på stranda.

Gå på oppdagelsesferd i Sarandas småbyer

Lyst på en kortere utflukt? Vi kan anbefale stranda Ksamil, der vannet er utrolig klart og rent fordi det sirkulerer i den nærliggende Korfu-kanalen. Rett utenfor stranda er det fem kunstige rev, eller rettere sagt skipsvrak. De nøye rengjorte vrakene ble senket for å forbedre levekårene for det lokale plante- og dyrelivet, siden det for det meste er sand og sjøgress langs Albanias kystlinje.

Vakker solnedgang i Lukové

Rett utenfor Saranda finner du dessuten mange mindre byer med rolige strender. Lukové heter en av byene som ligger på den albanske rivieraen i nord. Det tar en halvtime med bil fra Saranda å komme til byens herlige strand. På stranden er det noen enkle strandbarer som holder åpent i høysesong. Blir du til solnedgang kan du se hvordan sola, som en ildkule, senkes ned i det Joniske hav med nordre Korfu bakgrunnsteppe.

Det joniske havs lengste sandstrand

Omtrent 3 mil nord for Saranda ligger også byen Borsch med 2 500 innbyggere. Her ligger det Joniske havs lengste sandstrand og strekker seg en halv mil. Vil du ha et avkjølende stopp på veien ligger det en kafé ovenfor stranda der du sitter mellom fossefallene. Bestill en taxi for en hel dag til avtalt pris.

Fossefall i Saranda