Strender i Alanya

Strender i Alanya

Hva er en solferie uten en herlig, kritthvit strand? Det er heldigvis mange flotte strender i Alanya å velge blant. Sol deg på Alanyas mest populære strand – Kleopatrastranda, eller velg et litt mindre kjent alternativ som den koselige stranden Incekum. Her kan du lese mer om strendene i Alanya som du ikke bør gå glipp av.

Bestill reise til Alanya

Se flere reisetips til Alanya

Kleopatrastranda i Alanya Kleopatrastranda i Alanya

Kleopatrastranda

Det er to store strender i Alanya – Østre stranda og Kleopatrastranda, og strendene er adskilt av Alanyaklippen som er 300 meter høy. Kleopatrastranda ligger vest for klippen og Den østre stranda, ikke overraskende, på østsiden.

Kleopatrastranden er Alanyas mest populære strand. Navnet har stranda fått fra den egyptiske dronningen Kleopatra som fikk stranda i bryllupsgave. Stranda er 2 kilometer lang med myk, hvit finkornet sand. Rundt stranda er det flere små strandbarer der du kan kjøpe med deg mat og drikke. Her er det nok av parasoller og solsenger til leie. Som skapt for en herlig dag på stranda!

Den østre stranda

Den østre stranda ligger, som navnet antyder, på den østre siden av Alanyaklippen. Denne strand er 5 kilometer lang og består av grus og småstein, der det langgrunne vannet er perfekt for barnefamilier. Også her er det flere restauranter og barer.

Portakalstranda

Vil du sole deg på en mindre strand er Portakal et hyggelig alternativ. Stranda ligger øst for Alanyas sentrum og er cirka 1 kilometer lang. Dette er den mest populære stranda etter Kleopatrastranda og et bra sted for å teste en vannsport. Vannet er noe kjøligere her, men stranda er hvit og finkornet. De mektige Taurusfjellene i bakgrunnen gir et vakkert bakteppe og gjør Portakalstranda til en idyll som bør oppleves!

Incekum

Cirka 2 mil fra Alanya finner du stranda Incekum og hit kommer du enklest med den lokale bussen. Stranda er kjent for sin vakre sand, men til tross for dette er det mer plass her enn på de større strendene. Perfekt for den som vil komme unna turiststrømmene. Reiser du med barn skal du være klar over at det blir brådypt bare noe meter ut i vannet.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.