Strender i Alanya

Strender i Alanya

Hva er en solferie uten en herlig, kritthvit strand? Det er heldigvis mange flotte strender i Alanya å velge blant. Sol deg på Alanyas mest populære strand – Kleopatrastranden, eller velg et litt mindre kjent alternativ som den koselige stranden Incekum. Her kan du lese mer om strendene i Alanya som du ikke bør gå glipp av.

Kleopatrastranden

Det er to store strender i Alanya – Østre stranden og Kleopatrastranden, og strendene er adskilt av Alanyaklippen som er 300 meter høy. Kleopatrastranden ligger vest for klippen og Østre stranden på østsiden.

Kleopatrastranden er Alanyas mest populære strand. Navnet har stranden fått fra den egyptiske dronningen Kleopatra som fikk stranden i bryllupsgave. Stranden er 2 kilometer lang med myk, hvit finkornet sand. Rundt stranden er dets flere små strandbarer der du kan kjøpe med deg mat og drikke. Her er det nok av parasoller og solsenger til leie. Som skapt for en herlig dag på stranden!

Den østre stranden

Den østre stranden ligger, som navnet antyder, på den østre siden av Alanyaklippen. Denne stranden er 5 kilometer lang og består av grus og småstein, der det langgrunne vannet er perfekt for barnefamilier. Også her er det flere restauranter og barer.

Kleopatrastranden i Alanya

Portakalstranden

Vil du sole deg på en mindre strand er Portakal et hyggelig alternativ. Stranden ligger øst for Alanyas sentrum og er ca. 1 kilometer lang. Dette er den mest populære stranden etter Kleopatrastranden og et bra sted for å teste en vannsport. Vannet er noe kjøligere her, men stranden er hvit og finkornet. De mektige Taurusfjellene i bakgrunnen gir et vakkert bakteppe og gjør Portakalstranden til en idyll som bør oppleves!

Incekum

Ca. 2 mil fra Alanya finner du stranden Incekum og hit kommer du enklest med den lokale bussen. Stranden er kjent for sin vakre sand, men til tross for dette er det mer plass her enn på de større strendene. Perfekt for den som vil komme unna turiststrømmene. Reiser du med barn skal du være klar over at det blir brådypt bare noe meter ut i vannet.