Det røde tårnet i Alanya

Ting å gjøre i Alanya

Det røde tårnet, den gamle festningen og verdensberømte dryppsteinsgrotter – i Alanya er det mye å gjøre og oppleve. Her kan du lese mer om hvilke severdigheter og ting du ikke må gå glipp av mens du er i Alanya.

Bestill reise til Alanya

Se flere reisetips til Alanya

Det røde tårnet i Alanya Det røde tårnet i Alanya

Festningen i Alanya

En av Alanyas mest kjente severdigheter er den festning som ruver på toppen av den 250 meter høye klippen. Festningen ble bygd av seldsjukkene på 1200-tallet for å forsvare Alanya og med tanke på den fantastiske utsikten må det ha vært vanskelig å angripe byen uten å bli oppdaget. Orker du å gå de noe tøffe kilometerne opp så belønnes du med en utsikt over Alanya og havet som kan pusten fra de fleste.

Det røde tårnet

Kizil Kule, også kalt "Det røde tårnet", er det åttekantede tårnet som anses å være symbolet for Alanya og kan ses i byens flagg. Tårnet er ikke mindre en 33 meter høyt og er en av de best bevarte eksemplene på forsvarsarkitektur fra middelalderen i tillegg til å være Alanyas best bevarte bygning fra seldsjukkene. I dag er det et etnografisk museum i tårnet, og om du vil lære mer om Alanya bør ta turen hit.

Skipsverftet Tershane

Før i tiden var Alanya en viktig havn, og den dag i dag kan du beskue det mer enn 700 år gamle skipsverftet Tershane, som det heter på tyrkisk. I dag er ikke verftet i drift, men det er vakkert opplyst om kveldene og kan ses fra mange deler av Alanya. I nærheten ligger også det tre etasjer høye våpenstøperiet som tilvirket våpen og kanoner til bland annet stridsfartøy.

Den gamle bykjernen i Alanya

Gå inn gjennom portene i festningen ved Det røde tårnet og oppdag Gamlebyen i Alanya. Gatene som er brosteinsdekket snor seg opp mot festningen og du møtes av det genuine hverdagslivet. Her bor befolkningen i gamle steinhus og høns og katter springer i sikksakk mellom gårdene. Det ligger også et par restauranter og butikker her men det er ikke noe som dominerer stedet.

Dim cave i Alanya Dim cave i Alanya

Utforsk spennende grotter

Vil du utforske den vakre naturen rundt Alanya skal du besøke grottene Dim Cave og Damlatasgrotten. Dim Cave ligger noen mil øst for Alanya og er landets nest største dryppsteinsgrotte. Her går du på gangbroer og trapper omgitt av fantasifulle steinformasjoner. Lengst inn i grotten ligger en mystisk innsjø som ligger 17 meter under inngangen.

Damlatasgrotten ligger i nærheten av Kleopatrastranden og ble oppdaget da men bygde havna i 1948. Her kan du se ikke mindre enn 15 000 år gamle dryppsteinsformasjoner og grottens svale luft byr på en deilig kontrast til varmen utenfor. Det sies dessuten at luften i grotten har en velgjørende effekt for de som lider av astma.

Merzek Camii

Merzek Camii er en av de mest imponerende moskéene i Alanya. Den ligger midt i bykjernen, på vei til havna Iskele. Inne i moskéen, som er utsmykket med vakre farger og mønster og er det perfekte stedet for å lære sig mer om andre kulturer. Glem ikke å slå av mobilen og dekk til skuldre og knær. En av de viktigste tingene å tenke på er å ta av seg skoene så skitten utenfra ikke kommer inn i den vakre moskéen.

Alanya City Park

Som en oase midt i det livlige Alanya ligger Alanya City Park. Mandag til fredag er det fredelig og rolig her, og et populært sted for lokalbefolkningen å meditere. Om helgene er det flere som kommer hit for å være sammen og ha det fint i solen. Ved siden av parken ligger kattehjemmet Kedi Evi som hjelper Alanyas hjemløse katter. Vel verd et besøk for sanne dyrevenner!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.