Hvorfor Lanzarote?

Kanariøyene har lenge vært et populært reisemål, og med så mange hyggelige øyer å velge blant kan det være vanskelig å bestemme seg. Vi har derfor samlet svarene på vanlige spørsmål om Lanzarote, som for eksempel hvor du skal reise, når du kan reise med Apollo og hva du absolutt ikke må gå glipp av på denne dramatiske og heftige øya!

Lanzarote Lanzarote

Fem grunner til å reise til Lanzarote

 1. Dramatisk landskap i rødt og svart, med høye lavaklipper og dype krater...
 2. ... samtidig som naturen er frodig og grønn
 3. Vakre sandstrender i imponerende omgivelser
 4. Perfekt forhold for sportslige aktiviteter
 5. Hotell av god standard

Hvordan er Lanzarote?

Lanzarote er en meget spesiell øy og preget av sitt vulkanske opphav. Det dramatiske landskapet skifter i rødt og svart, med lavaklipper og krater, samtidig som naturen er frodig med grønne vinranker og kaktuser. Det som karakteriserer Lanzarote mest kan være den berømte nasjonalparken Timanfaya som er et must å se når du er på Lanzarote!

Takket være den lokale kunstneren Cesar Manrique er bebyggelsen på øya meget harmonisk. De pittoreske hvite husene med brune, grønne eller blå vinduslemmer er omkranset av prydelige busker og blomster. Er du ute etter en badeferie er Lanzarote perfekt – her er det mange sandstrender, der de mest populære er Papagayostrendene. Forholdene ligger godt til rette for sportslige aktiviteter som surfing, dykking og fotturer.

Lanzarote i desember, januar og februar

Med Apollo kan du reise til Lanzarote fra oktober til og med april. Det beste med Lanzarote er at dagtemperaturen er høy året rundt, og selv i desember-februar kan det bli opp til 19°c på dagen. I havet kan det være litt kjøligere, derfor har de aller fleste hotellene oppvarmede basseng om i vinterhalvåret.

Timanfayas magiske lavalandskap Timanfayas magiske lavalandskap

Hva kan man gjøre på Lanzarote?

Lanzarote er en dramatisk øy der det er mye å se og gjøre. Her er det soling og bading fra vulkanstrender, du kan oppleve den berømte nasjonalparken Timanfayas månelandskap, besøke den smaragdgrønne kratersjøen El Golfo og ta turen opp de 479 meterne over havet til Mirador del Rio og nyte av panoramautsikten over naboøya La Graciosa. Liker du å sporte kan du glede deg til aktiviteter som dykking, surfing, fotturer og dyphavsfiske i Atlanterhavet.

Lanzarote med barn

Barnefamilien trives på Lanzarote! Her finner du de barnevennlige strendene Playa Flamingo i nærheten av Playa Blanca og Playa Grande i populære Puerto del Carmen. Vil du bo på et hotell for barnefamilier kan vi anbefale Sandos Papagayos Beach Resort og Gran Castillo Tagoro Family & Fun.


Hvor på Lanzarote skal jeg bo?

På Lanzarote velger du mellom reisemålene Puerto del Carmen og Playa Blanca.

Puerto del Carmen

 • Ett av Lanzarotes mest populære reisemål
 • Livlig strandpromenade
 • Stort utvalg av restauranter og butikker
Bestill reise til Puerto del Carmen

Playa Blanca

 • Nærmest de berømte Papagayostrendene
 • Den eksklusive havna Marina Rubicón
 • Tidligere fiskerlandsby med mye sjarm
Bestill reise til Playa Blanca

Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Lanzarote.

Våre reisetips til Lanzarote

Lanzarote er en fantastisk øy med magisk lavalandskap og vakre strender med utmerkede muligheter for surfing og andre eventyr. Her gir vi deg våre beste tips!

Les våre reisetips for Lanzarote

Våre hotell på Lanzarote

Lanzarote har forbud mot nybygg av høyhus og større anlegg. Derfor fremstår Lanzarote i dag med hyggelige hotell og nesten en totalt mangel på gigantiske hotellkompleks.

Se Lanzarotes hotell

Langtidsferie på Lanzarote

Gjør vinteren kortere med et lengre opphold på Lanzarote i vinter. Vi tilbyr lengre opphold for deg som har lyst til å bli litt lenger på denne herlige ferieøya. 

Les om langtidsferie på Lanzarote.