Tradisjonelle retter på Lanzarote

Lanzarote har mange lokale delikatesser som du bør smake. Hva sier du til kaktusjuice, de rynkete potetene Papas Arrugadas og et godt glass kanarisk vin? Her kan du lese mer om de tradisjonelle rettene du ikke må gå glipp av!

Klassisk tapas Klassisk tapas

Kaktusjuice

Får du tilfeldigvis syn på en salgsvogn med kaktusjuice anbefaler vi deg at du smaker. Juicen kommer fra fikenkaktusen, som vokser på Lanzarote. Denne måten å selge juicen på ser du som regel på markeder og lignende, og siden det ikke er så vanlig å få servert ferskpresset kaktusjuice så synes vi nok du skal passe på å smake om muligheten byr seg.

Tapas for alle smaker

Tapas er de populære spanske smårettene. Det er mange å velge blant, for eksempel gambas al ajillo (hvitløksmarinerte reker), pimientos de padrón (grønne små paprikaer som stekes i olje med salt), calamares (blekksprut), queso de cabra (geitost) samt tortilla (potetomelett). Det er bare å bestille flere retter og la ganen avgjøre hva som blir din favoritt.  

Papas arrugadas med mojo

En av Lanzarotes og Kanariøyenes mest kjente retter er papas arrugadas, som kort og godt er en rynkete potet! Poteten kokes i vann med mye havsalt som gir en utrolig fin smak. Papas arrugadas serveres vanligvis med den kanariske sausen mojo som kommer i ulike varianter. Den røde er basert på paprika og chili og den grønne er litt mildere med innslag av koriander. Du må helt enkelt bare smake de!

Tapas Tapas

Paella

Å spise paella er naturligvis et must når du er på Kanariøyene! Herlig god med ris, olivenolje og safran som blandes med fisk, skalldyr, blekksprut, kjøtt og fugl. Det er like mange varianter av paella som det er kokker, men den tradisjonelle Kanaripaellaen inneholder alltid fisk og skaldyr. Nam nam!!

Sangría

Den spanske nasjonaldrikken Sangría finnes det egentlig ikke noen oppskrift på, men hver restaurant har sin helt egne, hemmelige oppskrift. Sangríaen bør dog inneholde rødvin, brandy, mineralvann, sitron, is og sukker. Drikken er meget populær, også på Lanzarote. 

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo er reker som stekes i olje med masse hvitløk og en klunk sherry eller cognac. En velsmakende gastronomisk opplevelse! 

Vinkjeller Vinkjeller

Estofado

Estofado betyr gryte og er en populær rett på Lanzarote. Som oftest inneholder gryta kjøtt, av for eksempel biff eller geit, som kokes sammen med kikerter og grønnsaker. Den vanligste varianten av Estofado er Ropa Vieja som du også finner i Sør-Amerika og Karibia. 

Lanzarotes vin

Til tross for det dramatiske vulkanlandskapet er Lanzarote en grønn øy der de høye klippene beskytter vinstokkene fra Atlanterhavets vinder. Det karrige og kuperte landskapet medfører dog at innhøstingen må gjøres for hånd og antallet vinflasker som produseres er ganske få. De mest populære vinene som produseres er rosévinen Bodegas los Bermejos Rosado og de hvite vinene Bodega Vulcano de Lanzarote Malvasia Volcanica Seco og El Grifo Malvasia Seco. 

Bienmessabe

Lysten på en god dessert? Da skal du prøve desserten Bienmessabe som er laget på mandler, honning og eggeplommer. Den klassiske måten å servere den på er med småkjeks som absorberer den søte massen eller den kan også brukes over iskrem. 

Pescado á la plancha

Pescado á la plancha betyr rett og slett fisk fra grillen, og serveres grillet med eller uten hvitløk. Vanligvis er det fiskeartene dorada, vieja eller cherne som står på menyen. 


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Lanzarote.

Våre reisetips til Lanzarote

Lanzarote er en fantastisk øy med magisk lavalandskap og vakre strender med utmerkede muligheter for surfing og andre eventyr. Her gir vi deg våre beste tips!

Les våre reisetips for Lanzarote

Våre hotell på Lanzarote

Lanzarote har forbud mot nybygg av høyhus og større anlegg. Derfor fremstår Lanzarote i dag med hyggelige hotell og nesten en totalt mangel på gigantiske hotellkompleks.

Se Lanzarotes hotell

Langtidsferie på Lanzarote

Gjør vinteren kortere med et lengre opphold på Lanzarote i vinter. Vi tilbyr lengre opphold for deg som har lyst til å bli litt lenger på denne herlige ferieøya. 

Les om langtidsferie på Lanzarote.