Paella
Å spise paella er naturligvis et must når du er på Kanariøyene! Herlig god med ris, olivenolje og safran som blandes med fisk, skalldyr, blekksprut, kjøtt og fugl. Det er like mange varianter av paella som det er kokker, men den tradisjonelle Kanaripaellaen inneholder alltid fisk og skaldyr. Nam nam!!
Sangría
Den spanske nasjonaldrikken Sangría finnes det egentlig ikke noen oppskrift på, men hver restaurant har sin helt egne, hemmelige oppskrift. Sangríaen bør dog inneholde rødvin, brandy, mineralvann, sitron, is og sukker. Drikken er meget populær, også på Lanzarote.
Gambas al ajillo
Gambas al ajillo er reker som stekes i olje med masse hvitløk og en klunk sherry eller cognac. En velsmakende gastronomisk opplevelse!
Papas arrugadas med mojo
En av Lanzarotes og Kanariøyenes mest kjente retter er papas arrugadas, som kort og godt er en rynkete potet! Poteten kokes i vann med mye havsalt som gir en utrolig fin smak. Papas arrugadas serveres vanligvis med den kanariske sausen mojo som kommer i ulike varianter. Den røde er basert på paprika og chili og den grønne er litt mildere med innslag av koriander. Du må helt enkelt bare smake de!
Estofado
Estofado betyr gryte og er en populær rett på Lanzarote. Som oftest inneholder gryta kjøtt, av for eksempel biff eller geit, som kokes sammen med kikerter og grønnsaker. Den vanligste varianten av Estofado er Ropa Vieja som du også finner i Sør-Amerika og Karibia.