Fotturer på Lanzarote

Fotturer på Lanzarote

Fotturer på Kanariøyenes mest vulkanske øy, Lanzarote, et perfekt reisemål for deg som søker eventyr og vil oppdage mer av øyas heftige landskap. 

Opplev øya til fots

Fotturer på Lanzarote er en opplevelse utenom det vanlige. Du får oppleve det unike landskapet med både vulkanske klippeformasjoner og dramatiske kystområder. 

Terrenget på Lanzarote er vulkansk og variert. Øya er nemlig hjemmet til flere imponerende vulkaner, hvorav den største er Timanfaya, som etter sitt utbrudd på 1700-tallet skapte store felt med lava og stein. Disse steinete feltene og lavaområdene er en del av det dramatiske og suggererende landskapsbildet som Lanzarote er kjent for.

Til tross for vulkanlandskapet er det flere grønne områder som er perfekte for turer, som Haría-dalen, der du kan oppleve øyas frodige landskap og grønne vegetasjon. Andre områder som er populære blant turgåere inkluderer Los Hervideros, der du får oppleve heftige klippeformasjoner langs kysten, og La Geria, som er kjent for sin vinproduksjon.

Terrenget på Lanzarote kan være utfordrende noen steder, særlig i områder med steinete raviner og bratte bakker. Men det finnes også mange lettere og mer avslappende turstier som passer for alle aldre og fysiske forutsetninger.

Lanzarotes beste turstier

  1. Timanfaya National Park: Denne ruta tar deg med til den mest ikoniske delen av Lanzarote, der du kan oppdage det dramatiske vulkanske landskapet. Du kommer til å oppleve det som at du går på en annen planet når du går  gjennom de steinete ravinene og over den røde sanden.
  2. Haría til Mirador del Río: Denne turen fører deg gjennom den grønne dalen Haría til en av øyas mest spektakulære utsiktspunkter. Du får den beste utsikten over øya og dens omgivelser.
  3. El Golfo til Los Hervideros: En tur der du opplever en av Lanzarotes mest dramatiske kyststrekninger. Her kan du oppleve de vakre turkise lagunene i El Golfo og de spektakulære klippeformasjonene i Los Hervideros.

 


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Lanzarote.

Våre reisetips til Lanzarote

Lanzarote er en fantastisk øy med magisk lavalandskap og vakre strender med utmerkede muligheter for surfing og andre eventyr. Her gir vi deg våre beste tips!

Les våre reisetips for Lanzarote

Våre hotell på Lanzarote

Lanzarote har forbud mot nybygg av høyhus og større anlegg. Derfor fremstår Lanzarote i dag med hyggelige hotell og nesten en totalt mangel på gigantiske hotellkompleks.

Se Lanzarotes hotell

Langtidsferie på Lanzarote

Gjør vinteren kortere med et lengre opphold på Lanzarote i vinter. Vi tilbyr lengre opphold for deg som har lyst til å bli litt lenger på denne herlige ferieøya. 

Les om langtidsferie på Lanzarote.