Fakta – Ras Al Khaimah

Lokal tid:

Norsk tid +3 timer vintertid, norsk tid +2 timer sommertid.

Språk:

Arabisk, engelsk

Valuta:

AED = Emiratarabisk dirham

Pass og visum:

Visum kreves for norske statsborgere. Les mer her.

Mat og drikke:

Gjennomsnittspris for en middag ca. 200 kroner. Alkohol koster omtrent det samme som hjemme.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen i Dubai tar det ca. 2 til 2,5 timer til første hotell. Transfertiden kan variere, avhengig av trafikksituasjonen. Ved nyttår er det mange arrangementer i Dubai og man må påregne større forsinkelser i trafikken. Ankomst til hotellene kan bli ca. 1 time senere enn vanlig. Vanligvis er det ikke personale fra Apollo med på transfer.

Strender:

Ras Al Khaimah har fantastiske strender med krystallklart vann. Det er bra med plass på strendene.

Uteliv:

Utelivet er begrenset i Ras Al Khaimah.

Offentlig kommunikasjon:

Taxi er mye billigere her enn i Skandinavia. Taxi mellom Ras Al Khaimah og Dubai koster ca. 500 kr for en enkelt reise.

Aktiviteter:

Det utøves vannsport flere steder på stranden, tennis på de fleste hotellene, squash på visse hotell.

Nyttig informasjon:

Turistskatt Ved utsjekking skal det betales en turistskatt direkte til hotellet. Skatten er på 10-20 AED pr. rom pr. natt, avhengig av hotellets klassifisering.

Depositum De fleste hotellene krever et depositum ved innsjekking, vanligvis ca. 200 US$ pr. rom. Beløpet reserveres på kredittkortet og tilbakeføres ved utsjekking.

Alkohol Prisene i barer og restauranter tilsvarer omtrent norske priser. Alkoholholdig drikke fås i de aller fleste tilfeller bare kjøpt i hotellene; aldersgrensen er 21 år. Tollfrie varer kan kjøpes på flyplassen i Dubai både ved ankomst- og avreise. (Dersom ett av våre hoteller ikke selger alkohol, vil det framgå av hotellbeskrivelsen.) I Sharjah er det forbudt å drikke alkohol.

Ramadan Rundt 6. mai 2019 begynner den muslimske fastemåneden Ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Det er meget uvanlig at det serveres alkohol før solen går ned. På noen reisemål og hotell serveres ikke alkohol i det hele tatt under Ramadan, andre steder kun på utvalgte steder eller tillates kun på rommet. Det er ikke underholdning under Ramadan. Også Apollos utflukter kan bli påvirket.

Omtrentlige datoer for kommende år: 24. april 2020 13. april 2021 3. april 2022

Skikk og bruk I Emiratene soler man seg ikke toppløs, og man går ikke utenfor strendene eller bassengområdet i badetøy. I utgangspunktet er det for øvrig ingen regler for klesdrakten, men man bør dekke til skuldre og knær.

For øvrig Emiratene er i sterk vekst, og det foregår en kontinuerlig utbygging i byer og tettsteder. Det kan derfor pågå byggearbeider utenfor hotellene våre, noe som kan oppfattes som forstyrrende.

Vær oppmerksom på at personer under 21 år ikke får sjekke inn på hoteller i De forente arabiske emirater, som ikke reiser i følge med foreldre/foresatte. Har du ikke samme etternavn som foreldre/foresatte, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen person over 21 år, må du ha med kopi av pass til foreldre/foresatte, samt en fullmakt på engelsk. Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon.