Bydeler i Amsterdam

Bydeler i Amsterdam

Sentrale Amsterdam består av store og små kvartaler og bydeler. Visse ligger midt i bykjernen, mens andre lokker med spesielle kvaliteter et stykke utenfor. Utforsk Amsterdam med vår lille bydelsguide!

1. De Pijp 

En liten bit fra sentrale Amsterdam ligger De Pijp. De Pijp er et bohemsk bostedsområde med markedet Albert Cuyp som den mest kjente severdigheten. Her kommer lokalbefolkningen og maten gjenspeiles deretter – her finner du ekte hollandsk mat! De Pijp er en stadig blomstrende bydel med en flod av nye hippe restauranter og barer. Det er i De Pijp du også finner Heineken Experience. 

2. Museumskvarteret

Et av Amsterdams mest eksklusive områder er Museumskvarteret. Som navnet avslører er Museumskvarteret fullspekket med museer, men det er også her du finner Amsterdams største park, Vondelpark. Dersom du ønsker nærhet til severdigheter som Rijksmuseet og bo i romantiske hus – er dette området for deg!

3. Amsterdam-Oost og Amsterdam-Noord

Amsterdam-Oost og Amsterdam-Noord er to fremadstormende bydeler som ikke ligger midt i sentrum. Amsterdam-noord, nord for Amsterdams bykjerne, er det siste hippe området med atelier, kule barer og gallerier. Amsterdam-Oost er et multikulturelt område og har lenge vært et populært område for dem som ønsker å gjøre ting utenom de klassiske turistattraksjonene. Her finnes det en rekke takbarer, gatemarkeder og mat fra hele verden. 

4. Amsterdam Sentrum / Gamlebyen

En stor del av det du møter innenfor det såkalte kanalbeltet er det gamle Amsterdam, eller oud centrum som det heter på nederlandsk. Det er en stor bydel med historiske 1600–talls hus, gamle slott og vakre torg. Gamlebyen deles i sin tur opp i vestre (Nieuwe Zijde) og østre (Oude Zijde). 

5. Kanalringen

En del av Amsterdams gamleby kan deles inn i en mindre bydel – Kanalringen, eller Grachtengordel som den kalles lokalt. Kanalringen ble konstruert på 1600–tallet og er med på UNESCOs verdensarvliste. Singel-, Prinsengracht, Keizersgracht- og Herengrachtkanalene er de mest kjente kanalene i byen.

6. Jordaan 

Joordan har lenge vært Amsterdams hippeste område. Joordan er det gamle jødiske kvarteret og hjem for severdigheter som Anne Franks hus. Her finnes kaféer, såkalte bruin cafés, på hvert hushjørne. Ta en spasertur blant de små husene, de fine kanalene med sine husbåter, kunstgallerier i fleng og moderne butikker. Her ligger også de ni gatene, et velkjent kvarter som må oppleves!

Bydeler i Amsterdam